Köp Vincent SV-737 förstärkare med rörbestyckning & DAC, silver Vincent | Förstärkar
Vincent SV-737 förstärkare med rörbestyckning & DAC, silver i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (320SV737S)

Vincent SV-737 förstärkare med rörbestyckning & DAC, silver

32990 kr
Artnr: 320SV737S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Vincent SV-737 förstärkare med rörbestyckning & DAC, silver
Vincent SV-737 förstärkare med rörbestyckning & DAC, silver
Vincent SV-737 förstärkare med rörbestyckning & DAC, silver
Vincent SV-737 förstärkare med rörbestyckning & DAC, silver

Produktinformation

Vincent SV-737 är en bastant stereoförstärkare med ett rörbestyckat ingångssteg och transistorteknik i utgången. Konstruktionen är rejäl rakt igenom med selekterade komponenter och en tilltagen nätdel. De första 10 Watten jobbar i ren klass A, men vid starkare ljudnivåer gör det över till klass A/B-drift och då kan förstärkaren pressa ur sig monstruösa 180 Watt/kanal i 8 Ohm. Frank Blöhbaum är mannen bakom designen, som stått bakom flera av modellerna i TubeLine-serien. Utöver digitala ingångar så har man adderat både Bluetooth och Wifi med stöd för bl.a Tidal och Spotify Connect.

  • Extremt välbyggd stereoförstärkare i TubeLine-serien
  • Rörbestyckad ingång med transistorteknik i utgången
  • Inbyggd Wifi- och Bluetooth-mottagning
  • Exemplarisk byggkvalitet som väger in på 21 kg
  • Läcker aluminiumfjärr medföljer
  • Dubbla 12V Triggers

Tyska Vincent har med sin integrerade förstärkare SV-737 skapat en produkt som verkligen berör. Modellen ingår i TubeLine-serien och har ett rörbestyckat ingångssteg och transistor-teknik i utgångssteget. Det ger en härlig mix från två världar. Man sätter mycket av prägeln i förstegssektionen genom rörens lite varmare, fylligare och organiska ljudkaraktär, och tack vare en tilltagen och rejält dimensionerad utgång får man ett härligt klipp, tyngd och kontroll över högtalarnas konutslag. 

Vincent - med ingenjören Frank Blöhbaum i spetsen - har också gett sig in på ett nytt område. Man har nämligen försett SV-737 med både en Wifi- och en Bluetooth-port. Funktionsmässigt är Wifi-porten den mest intressanta då man genom en fri styrapp kan hämta ut delad musik i hemnätverket från en NAS, eller kan streama musiken från tjänster som Tidal eller Spotify (med Connect-funktionen). 

Frank Blöhbaum har tidigare haft huvudansvaret med utvecklingen av flera av toppmodellerna i TubeLine-serien, som försteget SA-T7, monoblocken SP-T700 och förstärkaren SV-237MK. 
Mycket av tekniken i förstegssektionen i SV-737 är hämtad från det renodlade försteget SA-T7, en produkt som överösts med lovord i pressen för sitt ljud.
En ovanlig - men i vissa kretsar - uppskattad detalj är att man försett förstärkaren med tonkontroller. Det är inte allt inspelningar som har extrem Hifi-prägel över sig och då kan det vara skönt att kunna sminka ljudet efter eget tycke och smak. Naturlich så kan man förbikoppla tonkontrollera helt. 

Värt att notera är att Vincent helt frikopplat de analoga kretsarna från de digitala för att minimera störningar. Man väljer på fronten om du vill använda den digitala delen eller den analoga.

Jämfört med lillebror SV-237MK är försteget rejält förbättrat. Man har två separata gain-block med totalt två dubbel-trioder per kanal. Spänningsförstärkning sköts av 6N2P-EV, ett rör som är tillverkat efter militära specifikationer och som har en karaktär lik det erkända ECC83, fast med bättre linjäritet. Dessutom har 6N2P-EV extremt låg mikrofoni och brusgolv.
Efter driv- och buffertsteget tar 6N1P-röret hand om signalen och 85A2-röret (som urpsrungligen togs fram för professionella mätningar) ger en nästintill brumfri matningsspänning i kombination med en halvledar-regulator.

Slutstegssektionen är baserad på lillebror SV-237MK, men där man vidareutvecklat flera kritiska detaljer samt ökat uteffekten. Detta ger både bättre transientsvar och ett bättre beteende för komplexa laster.
De första 10 Watten går i klass A-drift för en utsökt ljudkvalitet. Överstigs effektbehovet så kopplar förstärkaren över till klass A/B-drift och kan då trycka ut massiva 180 Watt/kanal i 8 Ohm och 300 Watt/kanal i 4 Ohm!

På baksidan finns också en bygling för Main In/Pre Out, ifall man vill separera för- och slutstegsdelarna helt. Det öppnar upp vägen för att man förslagsvis kan koppla in och loopa en extern DSP med rumskorrigering.
Vincent grundades år 1995 som en del i den tyska koncernen Sintron. Filosofin är att göra High End mer överkomligt och deras konstruktioner är extremt genomarbetade och generösa, där man gärna integrerar rör i kretsarna. Utvecklingen sker i Tyskland medans produktionen sker i Asien - en mix som borgar för att prisvärdheten och både ljud- och byggkvaliteten blir helt enastående.

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Bluetooth-mottagning, Digitala ingångar, Nätverksstreaming, Pre out för baslåda/slutsteg, Rörbestyckning
Förstärkareffekt: 2x10 Watt, klass A (8 Ohm), 2x180 Watt klass A/B (8 Ohm), 2x300 Watt klass A/B (4 Ohm)
Frekvensomfång: +/-1 dB: 20 - 50.000 Hz
Ingångar: 1 x stereo Main In, 2 x coaxiala, 2 x optiska, 6 x stereo RCA
Utgångar: 1 x stereo Pre Out, 1 x stereo Rec Out
Signal/brus förhållande: >90 dB
Distorsion: <0.02 %
Mått: 430 x 165 x 430 mm (B x H x D)
Vikt: 21 kg

Rekommenderade tillbehör

Pangea AC-14SE nätkabel
Förtsklassig nätkabel i...
fr. 1190 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Pangea AC-14SE nätkabel 1 meter
Förtsklassig nätkabel i en uppdaterad mkII-uppla...
1190 kr
Oehlbach Twinmix Two LS-Kabel, högtalarkabel med bananpluggar 2x3 meter
Detta är en färdigterminerad högtalarkabel ...
3527 kr

Tillbehör

Pangea AC-14SE nätkabel
Förtsklassig nätkabel i...
fr. 1190 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.