Köp Vincent SV-228 rörbestyckad stereoförstärkare med DAC & Bluetooth, svart på Ljudfokus.se!
Vincent SV-228 rörbestyckad stereoförstärkare med DAC & Bluetooth, svart i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (320SV228B)

Vincent SV-228 rörbestyckad stereoförstärkare med DAC & Bluetooth, svart

21890 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 320SV228B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Vincent SV-228 rörbestyckad stereoförstärkare med DAC & Bluetooth, svart
Vincent SV-228 rörbestyckad stereoförstärkare med DAC & Bluetooth, svart
Vincent SV-228 rörbestyckad stereoförstärkare med DAC & Bluetooth, svart
Vincent SV-228 rörbestyckad stereoförstärkare med DAC & Bluetooth, svart
Vincent SV-228 rörbestyckad stereoförstärkare med DAC & Bluetooth, svart

Produktinformation

Vincent SV-228 är en mycket välbyggd och strömstark stereoförstärkare, som imponerar med sin höga upplösning och sitt dynamiska spelsätt. Genom att ha ett rörbestyckat ingångssteg så har man lyckats addera en lätt varm karaktär, som lyfter fram alla musikgenres på bästa sätt. Det transistorbaserade utgångssteget ger hela 180 Watt/kanal i 4 Ohm, så räkna med att förstärkaren har maximal kontroll över konutslagen - även när volymen stiger! Modellen ingår i deras PowerLine-serie och får ses som en naturlig ersättare till SV-226/SV-227. Nytt är de coola VU-mätarna, Bluetooth-mottagning samt att man har en Main In-anslutning, där förstärkaren agerar som ett rent slutsteg. Perfekt om man vill sammanlänka SV-228 med en bioförstärkare. Allt som allt, så sticker förstärkaren ut på marknaden - främst för sin detaljerade och kraftfulla återgivning.

  • Integrerad stereoförstärkare med ett rörbestyckat ingångssteg
  • Strömstark konstruktion byggd som en stridstank
  • Bluetooth-mottagning (v 5.0)
  • Coola VU-mätare med valbar färgbelysning
  • Optisk och coaxial digitalingång - perfekt för en platt-TV och nätverksstreamer
  • Har tonkontroller
  • Hörlursuttag om man vill avnjuta musiken i lugn och ro
  • Fjärrkontroll medföljer

Designen har fått sin inspiration från deras slutsteg SP-20 Anniversary och SP-332, där VU-mätarna är ett läckert inslag som tar en tillbaka till det glada 70-talet. Detta ger konstruktionen ett välkommet facelift, och en rolig detalj är att man kan justera färgbelysningen till VU-mätarna. Välj mellan blå, grön, röd eller vit genom en switch på baksidan. 
Tack vare förstärkarens enorma nätdel har man stora kylflänsar som sitter på vardera sida av chassit, som i övrigt är tillverkat helt i metall och har ett frontstycke i borstad aluminium.

Rent ljudmässigt imponerar SV-228, som vi vant oss med Vincents tidigare konstruktioner. Och deras förkärlek till rör är ett koncept som man spinner vidare på. Det gör att man kan kalla förstärkaren för en hybrid. Detta innebär att man har en transistorbaserad utgång för att få rikligt med uteffekt och maximal konkontroll över högtalarens element, medans det i ingångssteget sitter elektronrör, som ger förstärkaren mycket av dess magiska, lätt varma och "flytande" karaktär. Det bästa av båda världarna, kan man uttrycka det som.
I SV-228 finner vi ett 6N4-rör som likriktare samt dubbla ECC82 från JJ Electronics. Du har alltså från start en högre klass på rören än de Kina-baserade varianterna som man oftast finner i mer "överkomliga" produkter. 
I utgångssteget finner vi Toshiba A1941-transistorer och en tilltagen toroidal-transformator, vilket gör att SV-228 är kapabel att lämna ärliga 100 Watt/kanal i 8 Ohm och nästan det dubbla, 180 Watt/kanal, i 4 Ohm.

Nytt är att SV-228 har ett automatiskt avslag, för att uppfylla kraven från Ecodesign Regulation. Man kan dock själv välja ifall den här funktionen skall vara aktiv eller frånkopplad.  

Ett välkommet inslag är att man valt att integrera tonkontroller. Dessa kan förbikopplas för att få en kortare signalväg, men vissa inspelningar eller rumsakustik kan göra att man vill sminka ljudet, alternativt att man helt enkelt gillar att exempelvis få en extra knuff i basregistret.

Det går även att sammanlänka SV-228 med en bioförstärkare. Många audiofiler gör så, där man lägger mest krut på stereoförstärkaren och dess signalkällor (skivspelare, nätverksstreamer, CD). Om man vill haka på en bioförstärkare och addera center- och surroundhögtalare, så är kravet att det finns "front pre out". Då kommer bioförstärkaren att driva sina högtalare, men SV-228 agerar via sina "Main In" som ett rent slutsteg och driver då frontkanalerna. All volymjustering sköts då via bioförstärkaren. På så sätt kan man samla familjen och tillsammans njuta av Melodifestivalen, Talang eller en serie via Netflix, men när det skall avnjutas musik så sitter du själv i sweet-spot med en whiskey i handen.

Vincent grundades år 1995 som en del i den tyska koncernen Sintron. Filosofin är att göra High End mer överkomligt och deras konstruktioner är extremt genomarbetade och generösa, där man gärna integrerar rör i kretsarna. Utvecklingen sker i Tyskland medans produktionen sker i Asien - en mix som borgar för att prisvärdheten och både ljud- och byggkvaliteten blir helt enastående.

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Bluetooth-mottagning , Digitala ingångar , Pre out för baslåda/slutsteg , Processor-ingång för bioförstärkare , Rörbestyckning
Formatstöd: Digitala ingångar: WAV, FLAC, APE, LPCM, MP3, AAC, AC3, WMA
Förstärkareffekt: 2x100 Watt (8 Ohm), 2x180 Watt (4 Ohm)
Frekvensomfång: +/- 0.5 dB: 20 - 20.000 Hz. +/- 2 dB: 20-50.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x coaxial , 1 x Main In , 1 x optisk , 2 x stereo RCA
Ingångsimpedans: 47 kOhm
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x Rec Out , 1 x stereo pre out
Signal/brus förhållande: >90 dB
Distorsion: <0.1 % (1 kHz, 1 Watt)
Medföljande tillbehör: Fjärrkontroll , Strömkabel
Övrigt: 12V Trigger in/ut , Auto on/off
Mått: 430 x 152 x 450 mm (B x H x D)
Vikt: 15.5 kg

Prisvärda paket

Vincent SV-228 & Heco Aurora 1000 Stereopaket
Detta är ett mycket spelglat...
33998 kr (38880 kr)

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Bananen Hohlstecker Carbon, 2-pack
Detta är en bananplugg fr...
125 kr
Köp
Info
Oehlbach Silverline 40, 4 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lö...
180 kr
Köp
Info
Pangea Premier RCA ljudkabel
Detta är en påkostad si...
fr. 1095 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Oehlbach Silverline 40, 4 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lösmeter - med 4 mm² ...
180 kr
Köp
Info
Dynavox Bananen Hohlstecker Carbon, 2-pack
Detta är en bananplugg från tyska Dynavox, som h...
125 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dynavox Bananen Hohlstecker Carbon, 2-pack
Detta är en bananplugg fr...
125 kr
Köp
Info
Oehlbach Silverline 40, 4 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lö...
180 kr
Köp
Info
Pangea Premier RCA ljudkabel
Detta är en påkostad si...
fr. 1095 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.