Köp Supra USB 2.0 Excalibur A-B, silverpläterad USB-kabel på Ljudfokus.se!
Spara
Supra USB 2.0 Excalibur A-B, silverpläterad USB-kabel i gruppen Kablar / Digitala ljudkablar hos Ljudfokus.se (215USBABEX)

Supra USB 2.0 Excalibur A-B, silverpläterad USB-kabel

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 215USBABEX
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra USB 2.0 Excalibur A-B, silverpläterad USB-kabel
Supra USB 2.0 Excalibur A-B, silverpläterad USB-kabel
Supra USB 2.0 Excalibur A-B, silverpläterad USB-kabel
Supra USB 2.0 Excalibur A-B, silverpläterad USB-kabel

Produktinformation

Supra USB 2.0 Excalibur A-B är beviset på att den svenska kabelexperten gjort det igen! Man har under ett par år utvecklat modellen, med ändamålet att skapa den ultimata USB-kabeln samtidigt som priset inte skall skena iväg. Man har helt optimerat den geometriska uppbyggnaden, där dataledarna har en 3.8 % tjock silverplätering av 5N OFC-kopparna sam där strömledarna har deras Star Quad-tvinning - som vi känner igen från bi-wire högtalarkablarna - och som minimerar strömförluster. Likt deras HDMI-kablar så har man demonterbara USB-kontakter i skärmande aluminium, vilket gör att man kan dra kabeln i 16 mm VP-rör. För dig som ställ krav på musiken från din dator har bara en väg att gå - Supra USB Excalibur!

 • Förstklassig USB-kabel för den kräsne musiklyssnaren
 • Har utvecklats under 2 år
 • Dataledare med 3.8 % tjockt silverskikt av 5N OFC-kopparledarna
 • Optimerade strömledare i Star Quad-konfiguration
 • PE-isolering med låg kapacitans
 • Skärm av aluminiserad PET-folie
 • Demonterbara, skärmade kontakter för dragning i 16 mm VP-rör
 • Lödning med Almit SR-34 Super lod
 • Dataöverföringskapacitet på 480 Mbit/s
 • Impedans på 90 Ohm
 • Kabeldiameter: 7.3 mm
 • Svensktillverkad i Ljungskile!

Svenska Supra är ett namn som många känner igen, både här i Sverige men även utomlands. Ända sedan starten på 70-talet så har deras genomtänkta och innovativa konstruktioner imponerat på både recensenter och musikälskare i hemmen. Med både innovativ teknik och en effektiv produktion i Ljungskile, så har man utvecklat kablar till överkomliga priser men som har egenskaperna från marknadens dyrare konkurrenter.

Under drygt två års tid har man utvecklat en ny USB-kabel, som komplement till deras befintliga modell och storsäljare. En kabel som imponerat stort, där en engelsk recensent sade att den var jämförbar med konkurrenter som var tre gånger så dyra!
Man behövde alltså göra något banbrytande för att kunna bräcka en redan grymt välljudande USB-kabel.
USB Excalibur är banbrytande på många sätt och kommer sätta sin prägel på marknaden för sin fantastiska prestanda i den ändå överkomliga klassen. Supra själva säger att målet var att tillverka världens bästa USB-kabel utan kompromisser eller genvägar. 

USB Excalibur har även tillägget "Silver Edition". De två dataledarna är nämligen uppbyggda med silverpläterad 5N OFC-koppar. Silverskiktet är 3.8 % tjockt vilket ger kabeln en grym ledningsförmåga och hög hastighetsfaktor. Silver har som metall en bättre högfrekvent ledningsförmåga, vilket ljudmässigt har en positiv inverkan på detaljeringsgraden och transientsvaret i diskantområdet. 

De två tvinnande strömledar-paren är uppbyggda med Supra´s Star Quad-teknik, där man lägger + och - ledarna i ett kors. Detta gör att man effektivt - tillsammans med en separat skärm - minimerar RFI (RadioFrekvent Interferens). Genom att nyttja totalt fyra separata strömledare med tennplätering så minimeras strömförluster och man får samtidigt en maximerad trådarea.

De nyutvecklade USB-kontakterna är helt skärmade i aluminium och dess design känns igen från Supra´s HDMI-kablar, där de följer samma designkoncept. Man kan demontera kontakterna för dragning genom 16 mm VP-rör. Det enda som behövs är en liten stjärnmejsel.  

Du kan läsa mer om Supra och dess grundare Tommy Jenving i vårt blogginlägg.

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: USB

Rekommenderade tillbehör

Musical Fidelity MX-DAC, D/A-omvandlare med XLR ut, svart
Detta är en välljudande...
9990 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Supra USB 2.0 Excalibur A-B, silverpläterad USB-kabel
USB Excalibur A-B från svens...
fr. 890 kr

Produkter relaterad till din historik

Musical Fidelity MX-DAC, D/A-omvandlare med XLR ut, svart
Detta är en välljudande och högpresternade ...
9990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Musical Fidelity MX-DAC, D/A-omvandlare med XLR ut, svart
Detta är en välljudande...
9990 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.