Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar SUPRA Cables | Kablar & kontakte
Spara
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå i gruppen Kablar / Högtalarkablar hos Ljudfokus.se (215PLY2X34BC)

Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 215PLY2X34BC
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå

Produktinformation

Supra PLY 3.4 Combicon är är en färdigterminerad högtalarkabel - här för stereobruk - där både banan- och spadkontakter medföljer. Detta är den svenska kabelexpertens absoluta storsäljare, vars banbrytande koncept ger en förvånande prisöverkomlig kabel med ett klanderfritt beteende vid signalöverföringen. Prisvärdheten är verkligen på topp!

  • Högtalarkabel med ett kristallklart ljud med fin dynamik
  • Fyrkantiga, tennpläterade OFC-kopparledare med en area på 3.4 mm²
  • Jonstabil isolering
  • Krimpade Combicon-kontakter ger en bättre övergång
  • Tillverkad i Ljungskile, Sverige

Supra PLY – ibland är det bra att vara lite fyrkantig med fysiken
Med Ply-modellerna har man gått vidare från Rondo-serien och har ett mer "avancerat" koncept på kabelns uppbyggnad. Den stora fördelen med PLY-modellerna är dess dynamiska egenskaper, enligt Supra själva.
I uppbyggnaden finner vi ledare som består av flätor med Supras igenkännetecknande tennplätering av de syrefria OFC-kopparkardelerna, och som här har manglats platt och sedan isoleras var för sig. Man tar dessa ledare och lägger dem med de platta sidorna mot varandra, samt lägger en ytterisolering (mantel).

Rent elektriskt är utmaningen vid högtalarkablar hur få ner induktansen (magnetverkan) vilket är en elektrisk egenskap som endast verkar på växelström, vilket musik är. Induktansen - liksom dess motpart kapacitans - utgör sammanlagt den del i en kabels växelströmsmotstånd som heter reaktans. Som så ofta förändrar man inte en storhet utan att det sker på bekostnad av en annan. Men för just högtalarkablar är låg induktans ack så viktig, då signalen innehåller hög ström och induktansen ”motsätter sig” strömförändringar i en krets. 
Det är detta som är det banbrytande och unika med Ply-konceptet och dess platta ledare, där Supra medvetet har ökat den i högtalarkablage betydligt beskedligare kapacitansen, vilket i sin tur resulterar i lägre induktans.

En annan stor fördel med sänkt induktans är att störfält minimeras, d.v.s det växlande magnetfält som omger en kabel som leder en växelström och som kan orsaka störningar i omgivande signalkablar. Detta beskrivs som att en kabels ledare befinner sig i eller nära "magnetnollan".

Hur upplever man ljudmässigt skillnaden?
Musik består av en mängd olika frekvenser, som alla ska nå ditt öra så korrekt i tiden och på rätt nivå som avsågs vid inspelningen. Endast då kan musiken återges rätt såsom avsetts i studion. Detta påverkar ljudscenen i tre dimensioner, hur ett klick på en cymbal återges, anslag på en flygel, röster och en fiols övertoner, bland mycket annat. Det lustiga är att något vi anser tillhör bastonerna är trampet på trummisens baskagge, men utan ett snabbt dynamiskt transientsvar, tappas hela anslaget bort och takten låter trött och livlös. Du kommer uppleva att musiken får fart, mer stampa-takten-känsla och det blir mer snärt i instrumentens anslag och helt enkelt upplevs mer musikalisk.

Tennplätering - ett Supra-koncept för renare ljud
Tenn har högre resistans än koppar och skyddar också kopparn från korrosion. Det minskar då strömhoppen från tråd till tråd över illaljudande oxiderade ytor och mer av signalen passerar i den rena kopparn inne i trådarna. Tennlagret minimerar även skineffekten genom att trådarna fungerar som semi-Litz.

Jonstabil isolering
Det spelar ingen roll hur ren koppar som används i tillverkningen av tråden, d.v.s. hur högt OFC-talet än är, så är den inom kort långt ifrån OFC på ytan. Detta beror delvis på syret i luften, men också på att isoleringen avger joner till kopparn, särskilt då ström går genom ledaren. Ett sätt att minska t.ex. en PVC-isolerings påverkan är att öka stabilitetskomponenten i PVC´n och minska avgivningen av klorjoner. Något som Supra har gjort.

Mekaniska data
Ledararea: 3.4 mm2
Antal kardeler per ledare: 192
Kardeldiameter: 0.15
Kardelmaterial: tennpläterad syrefri koppar
Isolation: värme- och åldringsbeständig PVC (polyvinylklorid)
Yttermått: 7.2 x 7.2
Resistans: 5.1 Ohm/km
Induktans: 0.2 uH/m

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Du har nyligen tittat på

Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar is-blå
Färdigterminerad högtal...
fr. 1259 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.