Köp Supra LoRad2.5 MKII strömkabel 10 Ampere vinklad stickpropp på Ljudfokus.se!
Spara
Supra LoRad 2.5 MKII strömkabel 10 Ampere, vinklad stickpropp i gruppen Kablar / Strömkablar hos Ljudfokus.se (215LOR25ANGLEDVAR)

Supra LoRad 2.5 MKII strömkabel 10 Ampere, vinklad stickpropp

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 215LOR25ANGLEDVAR
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra LoRad 2.5 MKII strömkabel 10 Ampere, vinklad stickpropp
Supra LoRad 2.5 MKII strömkabel 10 Ampere, vinklad stickpropp
Supra LoRad 2.5 MKII strömkabel 10 Ampere, vinklad stickpropp

Produktinformation

Supra LoRad 2.5 mkII är en skärmad strömkabel med tre 2.5 mm² ledare av OFC-koppar, för hantering av 10 Ampere märkström. Kabeln är i den här upplagan kontakterad med deras vinklade stickpropp, vilket kan vara av fördel om man exempelvis skall koppla kabeln direkt i ett vägguttag. Dess genomtänkta och prisöverkomliga uppbyggnad är ett klart bevis på att vår svenska stolthet och kabelexpert vet vad de pysslar med. Ljudförbättringarna är uppenbara, och ursäkterna finns inte kvar. Ge din anläggning vad den förtjänar!


 • Strömkabel med OFC-kopparledare
 • Vinklad stickpropp
 • Ledararea på 2.5 mm² täcker behovet för 10 Ampere
 • Flexibel och böjlig konstruktion
 • Anpassad för bruk i störningskänslig miljö – sjukhus, styrsystem, mätutrustning, laboratorier
 • Lämplig för personer med elallergi
 • Ledare spunna med brant stigning ger lägre magnetfält och en renare ström
 • Kabelns unika skärmning ger lågt läckage och upptag av störningar
 • Tillverkad i Ljungskile

SUPRA LoRad mkII nätkablar
LoRad är en förkortning av LoRadiation, vilket betyder låg strålning. Strålning är en sammanfattning av flera olika begrepp, där en nätkabel faktiskt både utsätter och utsätts av sin omgivning, vad gäller magnetfält, växelspänningsfält och elektromagnetiska fält.
LoRad är en patenterad kabelkonstruktion som förenar den vanliga nätkabeln kombinerat med de hänsyn som måste tas vid audiobruk. Egenskaperna har visat sig också värdefulla inom den medicinska världen och i flygledartorn, där läkares respektive flygledares känsliga utrustning inte för störas överhuvudtaget. Till sist och inte minst viktigt, är att Supra Lorad används vid elsanering hos överkänsliga. Det är vetenskapligt bevisat att magnetfält påverkar celltillväxt och ju mer potent anläggningen är, desto större ström drar den från nätet och konsekvensen av ström är magnetfält. Endast ström (ej spänning) alstrar magnetfält, vilket man också bör beakta vid valet av högtalarkabel, som av detta skäl helst ska vara låginduktiv.
LoRad-serien består av kablar, kopplingslister samt kontaktdon för de flesta områden i världen. Supra Lorad mkII är en vidareutveckling av konceptet, nu med ännu bättre skärmning, flexibilitet, böj- och dragstyrka.

Kundfördelar i korthet

 • LoRad ger låga magnetfält, låga elektriska- och elektromagnetiska växelfält vilket ger låga störningar och låg hälsopåverkan (forskning visar att celltillväxt påverkas av magnetfält)
 • LoRad-kabelns unika detalj är dess skärm som åstadkommer ovan låga läckage och upptag av störningar
 • Ledare spunna med brant stigning för ytterligare lägre magnetfält
 • HiFi-anläggningens brusgolv, ofta sänkt med flera dB, avslöjar musikens mikrodynamik och ger både renare ljud och massvis med nya smådetaljer
 • Att minska sin HiFi-anläggnings totala störningsupptag brukar vi med glimten i ögat säga ger den gamla skivsamlingen ett helt nytt liv av detaljer i musiken som aldrig hörts innan.
 • Tillverkad i Sverige!

Avgivande störfält minskas med två tekniker: dels skärmen som minskar både avgivna störningar så väl som omgivna samt kabelns ledare som spinns med brant stigning för att minska induktansen, vilket ger lågt både utåtriktat såväl som upptaget magnetfält. Särskilt RF (högfrekventa radiofrekvenser) har en benägenhet att leta sig in i ljudanläggningen, vilket ger ett högre grundbrus (brusgolv). Man kan tycka att HiFi-anläggningens nätdelar är bra avstörda i och med sin transformator, men det visar sig ofta att man valt toroidtransformator som är extra känslig för RF-genomsläpp på grund av det som kallas strö-kapacitans. Bästa metoden är att ansluta sina enheter med Supras LoRad serie av nätmatning i ett skyddsjordat vägguttag.

LoRad mkII
Största skillnaden hos mkII-versionen är Supra´s unika halvledande nylonskärm som ansluts via en jordledare. Skärmen ger bättre skärmning, starkare böj- och dragstyrka, samt en ofta förbisedd egenskap, låg egenmikrofoni. En kabel som utsätts för yttre fysisk påverkan, kan leda in detta i form av störningar i signalen. LoRad har i test uppvisat den lägsta störningspåverkan som uppmätts. LoRad mkII är testad och certifierad av Intertek i Sverige och möter den europeiska säkerhetsnormen HD21.5 S3.

NOTAT!
Supra LoRad måste anslutas till ett skyddsjordat vägguttag för att kabelns/kablarnas skärmverkan samt att LoRad kopplingslisters filter och skärmning, ska fungera.

VARNING!
Under åren har Supra fått höra talas om lite mer ”kreativa” lösningar på hur man skaffar sig jordpunkt om inget skyddsjordat uttag finns. Bl.a har HiFi-entusiaster fått rådet att fästa en kabel med krokodilklämma mellan ett ledigt skyddsjordbleck i kopplingslisten och ett vattenburet värmeelement. Detta kan leda till en ren dödsfälla och i värsta fall spänningssätta ett helt hyreshus värmeelement. Detta AVRÅDES bestämt, då det är livsfarligt, förbjudet och medför straffansvar!

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Rekommenderade tillbehör

Advance Acoustic X-A160 EVO, stereoslutsteg med XLR & VU-mätare
Detta är ett välljudand...
14990 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Supra LoRad 2.5 MKII strömkabel 10 Ampere, vinklad stickpropp
LoRad 2.5 var modellen som starta...
fr. 515 kr

Produkter relaterad till din historik

Advance Acoustic X-A160 EVO, stereoslutsteg med XLR & VU-mätare
Detta är ett välljudande och kraftfullt slutsteg...
14990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Advance Acoustic X-A160 EVO, stereoslutsteg med XLR & VU-mätare
Detta är ett välljudand...
14990 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.