Supra DAC-XLR AES/EBU, digital audiokabel 110 Ohm SUPRA Cables | Kablar & kontak
Spara
Supra DAC-XLR AES/EBU digital audiokabel 110 Ohm i gruppen Kablar / Digitala ljudkablar hos Ljudfokus.se (DACDIGITAL)

Supra DAC-XLR AES/EBU digital audiokabel 110 Ohm

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: DACDIGITAL
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra DAC-XLR AES/EBU digital audiokabel 110 Ohm

Produktinformation

Supra DAC-XLR AES/EBU är en digital audiokabel för balanserad koppling (XLR) med en kritisk 110 Ohms impedans, alltså avsedd för AES EBU-standard, som är en balanserad överföring av digital audio och absolut vanligast i professionella studios och vissa esoteriska HiFi-anläggningar av mycket hög standard. Detta är Supra´s mätmässigt snabbaste kabel! De båda ledarna av OFC-koppar är isolerade med gasblåst PE, vilket ger endast 45 pF/m i kapacitans. Kabeln är skärmad med firmans effektiva och starka halvledande nylonband.

  • Digital audiokabel på 110 Ohm
  • Kontakterad med Supras Swift-kontakter
  • Mycket snabb överföring och hög bandbredd
  • Extremt låg kabelpåverkan på signalen
  • Extremt högt störningsmotstånd genom balansering
  • Kan specialbeställas i större längder

Supra DAC-XLR är en 110 Ohms XLR signalkabel för digital audio. Avsedd för AES EBU-standard. Man har inte snålat, utan kostat på med deras finaste kontakt Supra Swift XLR för bästa prestanda.
Balanserad överföring innebär förenklat att signalen får eget ledarpar och skärmen för störningsfrihet och utjämning av spänningar i jordplanet får egen, separat ledare och kan därmed inte smitta nyttosignalen. Vidare är plus och minusledaren annorlunda jämfört med single-end med RCA-kontakter; istället för att minus är 0, är den samma som plusledarens signal fast spegelvänd.
I mottagaren sitter sedan en krets som jämför plus och minus, det som återfinns i båda ledarna, leds vidare då det är korrekt, medan det som endast finns i en ledare (en störning drabbar oftast en av signalerna) tas bort.
Det skapar de rätta förutsättningarna för att kunna överföra utan att förstöra signalen även vid längre avstånd.


För digitala audio-överföringar är korrekt impedansanpassning ytterst viktigt. Om kabeln inte matchar utgångssteget och ingångsimpedansen, kan reflektioner (studsar) av binärkoden orsakas, något mottagaren ibland inte förmår särskilja från ursprungssignalen. Samlingsnamnet för fel som uppstår på digitala signaler kallas jitter och en grundläggande faktor är just snäva impedansmatchningar enligt den standard man avser koppla ihop. Detta framstår mycket tydligt när man jämför kablar med korrekt impedans jämfört med kablar med för grova toleranser.

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: AES/EBU

Rekommenderade tillbehör

Vincent DAC-7 med rörbestyckning & XLR, silver
Detta är en rörbestycka...
16990 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Supra DAC-XLR AES/EBU digital audiokabel 110 Ohm
Detta är en digital audiokab...
fr. 525 kr

Produkter relaterad till din historik

Vincent DAC-7 med rörbestyckning & XLR, silver
Detta är en rörbestyckad DAC med fullbalanserad ...
16990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Vincent DAC-7 med rörbestyckning & XLR, silver
Detta är en rörbestycka...
16990 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.