Köp Supra DAC-X RCA ljudkabel på Ljudfokus.se!
Spara
Supra DAC-X RCA ljudkabel i gruppen Kablar / Analoga ljudkablar hos Ljudfokus.se (215DACXVAR)

Supra DAC-X RCA ljudkabel

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 215DACXVAR
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra DAC-X RCA ljudkabel
Supra DAC-X RCA ljudkabel

Produktinformation

SUPRA DAC-X är en mycket prisvärd och välljudande signalkabel med låg kapacitans och som är terminerad med deras egna PPX RCA-kontakter. Passar bäst i fina HiFi-anläggningar och i studios, där längre kablar används och störningsimmunitet är mycket viktigt. Detta är deras mätmässigt snabbaste kabel! De båda ledarna av OFC-koppar är isolerade med gasblåst PE, vilket ger endast 45 pF/m i kapacitans. Skärmen i denna kabel är unik då den är gjord kolfiberväv istället för traditionell aluminiumfolie. Fördelen med detta är att man får en mer flexibel kabel som är oerhört stark och klarar stora påfrestningar.

  • Balanserad stereokabel med en impedans på 110 Ohm
  • Kontakterad med Supras PPX-kontakter
  • Mycket snabb överföring och hög bandbredd
  • Extremt låg kabelpåverkan på signalen
  • Extremt högt störningsmotstånd genom balansering
  • Slitstark kolfiberskärm med goda skärmande egenskaper
  • Tillverkad i Sverige
  • Kan specialbeställas i större längder

Supra DAC är en mycket transparent kabel med en signalhastighet som är så hög som 78 % av ljusets hastighet, tack vare dess speciella PE-isolering (polyetylen) som skummats för att innehålla den egentligen mest optimala isolatorn – luft. En motsvarande kabel som använder PTFE (Teflon) är motsvarande hastighet 71 %. Det vill säga, Supra bromsar inte signalen lika mycket, utan släpper fram transienter och högfrekvens i musiken för en levande känsla i tid och rum.
Transienter är tillslaget på en trumma, en cymbal, anslaget på en flygels tangent, med mera. Blir det korta momentet för utdraget i tiden, känns musiken livlös och trött.

Det Supra kommit fram till, genom både mätningar och lyssning, är att en lågnivåkabel måste - vare sig den är analog eller digital - ha så låg kapacitans som går att uppnå inom rimliga kostnader. Eftersom signalen knappt innehåller någon ström spelar magnetverkan (induktans) försumbar roll, medan den hela tiden varierande spänningen inte får möta någon flaskhals, vilket är precis det kapacitansen blir för en varierande spänning. Ju högre frekvens (allra värst fyrkantsvåg = digitalsignal), desto värre dämpning och tidsfel.

SUPRA DAC uppvisar endast 45 pF/m kapacitans. Den är vidare effektivt skärmad med deras starka halvledande nylonband som utmed hela kabelns längd är i kontakt med en bi-ledare för att jorda ut störningar.

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Stereokablar RCA

Rekommenderade tillbehör

Du har nyligen tittat på

Supra DAC-X RCA ljudkabel
Detta är en mycket prisv...
fr. 720 kr

Produkter relaterad till din historik

Advance Acoustic Playstream A5 inkl. X-FTB01, stereoförstärkare med nätverk
Detta är en strömstark och välljudande ster...
10990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.