Rotel RB1590 slutsteg med XLR, silver Rotel | Förstärkare | Ljudfokus.se
Rotel RB1590 slutsteg med XLR, silver i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (352RB1590S)

Rotel RB1590 slutsteg med XLR, silver

29990 kr
Artnr: 352RB1590S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Rotel RB1590 slutsteg med XLR, silver
Rotel RB1590 slutsteg med XLR, silver
Rotel RB1590 slutsteg med XLR, silver
Rotel RB1590 slutsteg med XLR, silver

Produktinformation

Rotel RB1590 är deras top-of-the-line slutsteg för stereobruk, och det är uppbyggt som en stridstank med en vikt på 38.1 kg! Uteffekten ligger på massiva 350 Watt/kanal i 8 Ohm, och kan driva det mesta i högtalarväg utan problem. Komponentvalet är selekterat och förstklassigt i alla led, och på baksidan finnes både XLR och RCA in. Steget bjuder på en otrolig upplösning, kraft och dynamik.

  • Stereo-slutsteg på 2x350 Watt (8 Ohm)
  • Massiv nätdel med dubbla toroidal-transformatorer
  • Högklassiga slit-folie kondensatorer tillverkade i Storbritannien
  • Dubbla högtalarutgångar för äkta bi-wire koppling

Ska en förstärkare driva ett par högtalare med maximal kontroll, så handlar det om ström, ström och ström. Detta är ett område som Rotel verkligen behärskar, där de som exempel tillverkar sina egna transformatorer för att få rätt egenskaper. 
Slutsteget RB1590 är deras toppmodell idag av stereomodeller, och dess byggkvalitet skäms inte för sig. Med en matchvikt på 38.1 kg är risken stor att du får ryggskott om du lyfter steget fel vid inkoppling, och dess uteffekt på hela 350 Watt/kanal i 8 Ohm innebär att kraft finns för att driva i stort sett det mesta i högtalarväg på marknaden.

Konstruktionen bygger kring dubbla toroidal-transformatorer - helt designade av Rotel själva - och i nätdelen finner vi åtta specialtillverkade BHC-kondensatorer, som är erkända för sin minimala signalförlust och snabba responstid. Det här slutsteget har en svårslagen kombination av superb ljudkvalitet och en maximal konkontroll och slagkraft.
Nog för att risken är minimal, men det finns säkerhetskretsar mot värme- och överbelastning.

På baksidan sitter det både balanserade (XLR) och obalanserade (RCA) ingångar för försteget. Förstnämnda är den att föredra för högsta ljudkvalitet, och på utgången sitter det dubbel uppsättning terminaler för högtalarkabel. Detta innebär att den som vill testa på äkta bi-wire (två separata högtalarkablar) har möjligheten att ytterligare finslipa återgivningen. 

Balanced Design Concept
Rotel är ett erkänt fabrikat med stor expertis och har varit med i svängarna i dryga 50 år. Man arbetar efter en filosofi kallad ´Balanced Design Concept´. Detta involverar inte, som man kan tro, balanserade kretslösningar utan mer en designstrategi som omfattar helhetsgreppet i valet av komponenter, kretslösningar och kritiska utvärderingar, både på pappret och även med det mänskliga örat. En Rotel-apparat är otroligt driftsäker med lång hållbarhet. 

Den diskreta uppbyggnaden sammanställs på symmetriska kretsar med stjärnjordning, för helt identiska kanaler. Sista steget involverar lyssning och finjusteringar, mer för att tillfredsställa det mänskliga örat än att få bästa resultat i provlabbet vad gäller specifikationer. I grund och botten bygger denna filosofi på att ge en fundamental musikupplevelse snarare än en prövning i extrem ingenjörsutveckling. Att Rotel sedan lyckats fantastiskt bra med magiken att kombinera dessa två egenskaper, gör att deras produkter får en enastående valuta.

"Try as I might with sound levels much higher than usual, I was unable to “trip” the protection circuitry. This was very reassuring as, in my younger and wilder days, I have decommissioned some very well regarded “high-end” amps.  Most importantly, the RB-1590 opened up my speakers like nobody’s business yet it did not call undue attention to itself"
TheaterByte

"Allt sitter som i ett skruvstäd och med rätt högtalare är det här en kombination som inte kommer göra dig besviken. Jag gillar verkligen också känslan hos försteget och tycker att det både funktionsmässigt och rent estetiskt är något av en fullträff. Uppskattar du den raka, strama karaktären och har högtalare som vill ha massor av effekt, är det här en perfekt kombination för dig"
Hifi&Musik, som testade för/slutstegskombon RC-1590/RB-1590

Rotel grundades redan år 1961 och har skapat sig ett respekterat namn för sina innovativa, välljudande - och när vi talar om förstärkare - otroligt strömstarka konstruktioner. En detalj värd att nämna är att deras apparater genom åren visat sig ha en livslängd som sträcker sig långt över genomsnittet.

Specifikationer

Typ: Slutsteg
Utförande: XLR-anslutning
Förstärkareffekt: 2x350 Watt (8 Ohm)
Frekvensomfång: ±0.5dB: 10 - 100.000 Hz
Ingångar: 1 x stereo RCA, 1 x stereo XLR
Signal/brus förhållande: 120 dB
Distorsion: <0.03 %
Strömförbrukning: 0.5 Watt (standby), 800 Watt (drift)
Mått: 431 × 237 × 454 mm (B x H x D)
Vikt: 38.1 kg

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach NF-214 Master Set, RCA-signalkabel
Den absoluta storsäljaren ho...
fr. 867 kr
Pangea True Balanced Interconnect, signalkabel med XLR
En äkta balanserad signalkab...
fr. 1690 kr
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarka...
2000 kr

Du har nyligen tittat på

Rotel RB1590 slutsteg med XLR, silver
Rotel´s top-of-the-line slut...
29990 kr

Produkter relaterad till din historik

Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarkabel på 2x3 meter, me...
2000 kr
Pangea True Balanced Interconnect, 1 meter
En äkta balanserad signalkabel, uppbyggd med Cardas G...
1990 kr

Tillbehör

Oehlbach NF-214 Master Set, RCA-signalkabel
Den absoluta storsäljaren ho...
fr. 867 kr
Pangea True Balanced Interconnect, signalkabel med XLR
En äkta balanserad signalkab...
fr. 1690 kr
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarka...
2000 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.