Köp Pioneer VSX-LX505 hemmabioförstärkare med Dirac Live & IMAX Enhanced, silver på Ljudfokus.se!
Spara
Pioneer VSX-LX505 hemmabioförstärkare med Dirac Live & IMAX Enhanced, silver i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (135VSXLX505S)

Pioneer VSX-LX505 hemmabioförstärkare med Dirac Live & IMAX Enhanced, silver

Erbjudandet gäller t.o.m:
20490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 135VSXLX505S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pioneer VSX-LX505 hemmabioförstärkare med Dirac Live & IMAX Enhanced, silver
Pioneer VSX-LX505 hemmabioförstärkare med Dirac Live & IMAX Enhanced, silver
Pioneer VSX-LX505 hemmabioförstärkare med Dirac Live & IMAX Enhanced, silver
Pioneer VSX-LX505 hemmabioförstärkare med Dirac Live & IMAX Enhanced, silver

Produktinformation

Pioneer VSX-LX505 är en 9-kanalig hemmabioförstärkare som lägger sig i deras övre skikt, och är utrustad med det senaste inom ljud- och videotekniken. Modellen ersätter VSX-LX504 i 2019 års LX-serie och ett av de hetaste tillskotten är att det ingår en full licens att kalibrera systemet via svenskbaserade Dirac Live. Lägg därtill att man utrustat tre av de sju HDMI-ingångarna med gamingoptimerade HDMI 2.1 (4K@120Hz / 8K@60Hz). Här talar vi om en synnerligen prisvärd maskin, som förtjänar ett riktigt bra högtalarsystem - oavsett om det är med golvhögtalare eller stativmodeller. Givetvis finns det mängder med streamingmöjligheter av musiken via nätverket, där vi kan highlighta stöd för Chromecast, AirPlay 2 men även Works with Sonos, som ger fina möjligheter att låta bioförstärkaren ingå i en multiroom-setup. Med 9 inbyggda slutsteg kan du bygga ett fullblodigt Dolby Atmos-system, där processorn hanterar 11.2. Så om du bygger ut med ett externt 2-kanals slutsteg så kan du bygga ut till 7.2.4 eller 9.2.2. Mycket nöje!

  • 9.2 hemmabioförstärkare med bl.a Dolby Atmos, HDMI2.1 och Works with Sonos
  • Licens för Dirac Live Room Correction ingår
  • Pioneer´s MCACC-mätmikrofonkalibrering med Auto Phase Control Plus gör att rummet "försvinner"
  • Tre HDMI-ingångar med HDMI 2.1
  • Nätverksstreaming med bla. Spotify Connect, Chromecast, Works with Sonos, DTS Play-Fi och AirPlay 2
  • Roon-Tested
  • 11.2 Pre Out för utbyggnad till 7.2.4 eller 9.2.2 (via externt slutsteg)
  • Dubbla HDMI ut för dig som har både platt-TV och projektor
  • Lågnivå-utgångar för zon 2 och zon 3
  • Kan styras via medföljande fjärrkontroll eller en styrapp

Med VSX-LX505 har Pioneer äntrat marknaden under år 2023 efter en viss tids frånvaro under pandemin. Nu är man redo att utmana konkurrenterna på allvar genom att släppa ett gäng hemmabioförstärkare som är fullspäckade med avancerad och modern teknik.
Med VSX-LX505 är vi uppe i deras mer påkostade LX-serie, där man lagt extra stor vikt på ljudkomponenterna. Detta är storebror till deras VSX-LX305, där man har utrustat storebror med starkare slutstegsmoduler och får därmed alltså mer uteffekt. Detta märks också på viktökningen med dryga 20 %. 
Om man skulle vilja bygga ut sitt system med externa slutsteg, så finns det pre out på samtliga utgångar. Processorn kan koda av 11.2 information och skicka ut "de sista" kanalerna via pre out till ett externt slutsteg. Detta för att du kan ha högtalare lite här och var i rummet för en riktigt omslutande surroundkänsla.
Rent visuellt så har VSX-LX505 en frontpanel i borstad alumnium, med en lucka som döljer knapparna på fronten till skillnad från lillebror.

Utöver detta har man utrustat förstärkaren med analog videoingångar i form av komponent- och kompositvideo, samt så finns det lågnivåutgångar för både zon 2 och zon 3.
I övrigt påminner modellerna mycket om varandra, och erbjuder snarlika funktioner och kopplingsmöjligheter. Inbyggt finns de nio slutstegen för utökade möjligheter vad gäller Dolby Atmos och DTS:X, alternativt om man vill driva ett eller två par högtalare i ett annat rum från högtalarutgångarna för zon 2 och zon 3. Väljer man dock detta så begränsas man till ett hederligt 5-kanals system för hemmabion. Valet är ditt!

Dirac Live Room Correction
Dirac Live är ett av marknadens bästa ljudkalibreringssystem idag. Med hjälp av en mikrofon som kopplas till din PC/MAC, kan Dirac-programmet mäta högtalarnas respons i rummet. Här analyseras stående ljudvågor, reflektioner, placering och man får även optimal frekvens-och transientrespons. När mätningen och ljudkalibreringen är genomförd skickas datan till Dirac som blixtsnabbt analyserar informationen och gör en beräkning vad som blir bäst för din anläggning. Resultatet blir en klar förbättring där man får en känsla att vara mitt i händelsens centrum snarare än att man har högtalare runt omkring sig. (mikrofon för Dirac Live ingår ej)

IMAX Enhanced
Pioneer har försett förstärkaren med IMAX Enhanced, som är ett samarbete mellan IMAX och DTS, samt bl.a Sony och Paramount. Det handlar om ny remastring av både ljud och bild, där man på bilddelen - utöver en bättre återgivning - ska använda en större del av 16:9-bilden, till skillnad från 2.35:1-filmer som visas med en svart rand längst upp och längst ned. 

Dubbla HDMI ut
VSX-LX505 har hela sju stycken HDMI-ingångar, varav tre av dessa har fullt stöd för HDMI 2.1 passthrough, vilket främst är ett välkomnande inslag för de som gillar gaming med optimerade 4K@120Hz, ALLM, VRR och QFT. När du ansluter din kompatibla spelkonsol eller grafikkort så kan du vara lugn att allting "flyter på" utan risk för lag, hack eller frame tearing och på så sätt härska över det digitala slagfältet.
En stor fördel som den här förstärkaren har är dess dubbla HDMI-utgångar, vilket underlättar inkopplingen om man sitter hemma och har både en platt-TV på väggen samt en projektor i taket.
HDMI Main har även ARC (Audio Return Channel) och eARC om man vill mata ljudsignalen från TV:n (om man har inbyggda appar som Netflix) till bioförstärkaren. 
Förstärkaren har även passthrough för HDR inklusive premiumformaten Dolby Vision och HDR10+.


Works with Sonos
Genom att ansluta VSX-LX505 till Sonos Connect eller Port, kan du spela upp vilken musik eller ljudkälla som helst från din Sonos-app. Med läget "Volym Pass Through" valt i Sonos-appens inställningar, kommer du att kunna styra volymen på enheten med Sonos-appen eller själv. Njut av högkvalitativ uppspelning från AV-receiver från Sonos-appen, precis som du skulle göra med ditt favorit Sonos-system.
VSX-LX505 har stöd för upp till två stycken Sonos-enheter.

Röststyrning
VSX-LX505 fungerar med Ok Google, så du kan styra uppspelningen av olika musiktjänster som stöds av Chromecast genom att be en Google Assistant-aktiverad enhet att spela, stoppa, hoppa över eller höja eller sänka volymen. Den här mottagaren fungerar också med Alexa, så du kan enkelt styra och njuta av musiktjänster eller internetradio med din röst, utan att använda en fjärrkontroll eller smartphone-app.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.


Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 2x120 Watt (8 Ohm, 20 Hz-20 kHz, THD 0.05 %, 2-kanalig drift, FTC) , 9x180 Watt (6 Ohm, 1 kHz, THD 1 %, 1-kanalig drift)
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x coaxial , 1 x DAB/FM , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x HDMI (front) , 1 x komponentvideo , 1 x optisk , 1 x phono MM , 2 x kompositvideo , 4 x stereo RCA , 6 x HDMI (bak)
Utgångar: 1 x Bluetooth , 1 x hörlursuttag (front) , 1 x USB-A (ström) , 2 x HDMI , 2 x subwoofer pre out , 2 x zon 2/3 stereo , 9.2 Pre Out (utbyggnad till 11.2 Pre Out)
Antal kanaler: 9-kanaler
Funktioner: AirPlay 2 , Bluetooth , Chromecast , Dirac Live , Nätverksstreaming , Phono , Radio , Roon , Works with Sonos
Medföljande tillbehör: Fjärrkontroll , Strömkabel
Övrigt: 2 x 12V Trigger ut , IR in/ut , RS-232C
Mått: 435 x 185 x 386 mm (B x H x D)
Vikt: 13 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

MiniDSP UMIK-1, USB-mätmikrofon
MiniDSP UMIK-1 är en USB-m&#...
1490 kr
Köp
Info
Oehlbach Boom Subwoofer Y-kabel
Detta är en förstklassi...
fr. 547 kr
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med stöd för 8K HDR
Supra HDMI 2.1 UHD8K är en s...
fr. 439 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

MiniDSP UMIK-1, USB-mätmikrofon
MiniDSP UMIK-1 är en USB-mätmikrofon för at...
1490 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som ...
249 kr
Köp
Info

Tillbehör

MiniDSP UMIK-1, USB-mätmikrofon
MiniDSP UMIK-1 är en USB-m&#...
1490 kr
Köp
Info
Oehlbach Boom Subwoofer Y-kabel
Detta är en förstklassi...
fr. 547 kr
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med stöd för 8K HDR
Supra HDMI 2.1 UHD8K är en s...
fr. 439 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.