Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart Pioneer | Spelare | Ljudfokus.s
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart i gruppen Mediaspelare / Bluray-spelare hos Ljudfokus.se (135UDPLX500K)

Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart

11390 kr / 11290 kr
Du sparar 100 kr
Artnr: 135UDPLX500K
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart

Produktinformation

Pioneer UDP-LX500 är en Ultra HD Bluray-spelare med en solid konstruktion, som osar klass lång väg. Detta är den efterlängtade ersättaren till BDP-LX58, som är redo att ta över marknaden när Oppo valt att lägga all energi på mobiltelefoner. Spelaren har stöd för Dolby Vision och HDR10, och den exemplariska byggkvaliteten märks på vikten - 10.3 kg.

  • Referenssättande spelare för Ultra HD (4K) Bluray, SACD och CD
  • Gedigen konstruktion med chassi i dubbla lager och separata block
  • PQLS-teknologin minimerar jitternivån vid HDMI-överföring
  • Dubbla HDMI-utgångar - en med separat audio
  • Stöd för Dolby Vision och HDR10
  • Förstklassig ljuddel byggd kring AKM AK4490 32-bitars/768 kHz DAC-chip

Att Pioneer behärskat digitalteknik och bildhantering råder det inga tvivel om. Deras Kuro plasma-skärmar är fortfarande ansedda av vissa att vara det bästa inom bildåtergivning. De tog över marknaden på sent 1990-tal/tidigt 2000-tal med sina referenssättande DVD/universal-spelare.
Nu är man redo att ta över marknaden igen, speciellt när Oppo - som varit kungen på Bluray det senaste decenniet - har valt att lägga ner produktionen av sina spelare. 

Den nya konungen är här
UDP-LX500 ersätter BDP-LX58 och har länge varit efterlängtad på marknaden hos entusiaster, då man saknat en universalspelare som andas den där gedigna byggkvaliteten. Här har man sett över mängder av punkter i konstruktionen, med målet att bjuda på något alldeles extra. Detta är en otroligt välbyggd universalspelare för både film-och musikentusiaster som söker pricken över i:et. Detta är en sann tungviktare. 

Gedigen chassikonstruktion
För att uppnå optimal prestanda så har man separerat nätdelen, släde/DSP och den analoga ljuddelen i olika block. Detta för att eliminera elektriska och magnetiska störningar mellan kretsarna. Likaså vibrationer och resonanser är av mindre betydelse, eftersom chassit är så otroligt solitt. Man nyttjar dubbla lager där basen är 1.6 mm tjock och som förstärkts ytterligare med 3 mm stål.  
Denna dubbla chassistruktur gör att tyngdpunkten är låg och stabil, vilket förhindrar att externa vibrationer överförs till det inre chassit, och ger utmärkt avläsning av skivan.

Förstklassig ljuddel
Även om UDP-LX500 har dubbla HDMI-utgångar, varav den ena är helt avsedd för audio, så har Pioneers ingenjörer lagt ner mycket möda på att skapa en spelare som även imponerar stort för de entusiaster som vill integrera spelaren i ett två-kanals system, men samtidigt komma åt videodelen.
Här finner vi bl.a det högpresternade AK4490 DAC-chippet från AKM, med stöd för 32-bitar och en samplingsfrekvens på 768 kHz. Det analoga utgångssteget håller en otroligt fin klass, så att man kan nyttja spelaren som en ren musikunderhållare. Med 
Pure Direct-läget släcker man ner både videosektion och display så att verkligen ingenting kan störa ljudkrestarna.

Om man har en kompatibel bioförstärkare från Pioneer så kan man via HDMI-överföring minimera jitter (läsfel). Detta genom deras egna PQLS-teknik (Precision Quartz Lock System), en speciell teknik för en jitterfri digital överföring mellan två digitalt kopplade HDMI-enheter. UDP-LX500 stödjer PQLS för 2-kanal, Multi-Surround och Bit-stream.

HDR
Bättre pixlar istället för fler pixlar. High Dynamic Range ger ett större kontrastomfång med bättre svärta och ljusstyrka samtidigt som tekniken hanterar en bredare färgrymd. Bilden blir mer realistisk och detaljerad där man kommer få uppleva det till fullo i samband med det senaste bildformatet.

Dolby Vision
Dolby Vision är ett premiumformat inom HDR och breddar kulöromfånget långt över det som tidigare funnits på konsumentnivå. Tekniken klarar upp till 4000 nits (mätenhet för ljusstyrka) och med Dolby Vision kan alltså väsentligt mer ljus återges från bilden. Detta gör att tekniken även kan utnyttja kulöromfånget fullt ut genom REC. BT2020, en färgstandard som ersätter den 20 år gamla REC. BT709. En annan fördel med Dolby Vision är dynamisk istället för statisk metadata. Formatet anpassar bilden efter din TV´s förmåga/prestanda när du tittar på HDR-material istället för att man ska behöva göra krångliga inställningar för HDR. Eftersom Dolby Vision släpps i takt med nya filmer lär formatet bli väldigt vanligt de kommande åren.

"Vi lyckas med Pioneer USP-LX500 täcka in många scenarion av användning. Från den enkla med skiva i och film ut till mer komplexa situationer av HDR-till-SDR-konvertering. Spelaren är robust och traditionell och kostar en hel del. Men den täcker också in i princip allt den ska täcka in i fråga om skivformat och hur HDR hanteras, inklusive Dolby Vision. De viktigaste funktionerna når dessutom direkt via den belysta fjärrkontrollen. Svider i plånboken men annars är det två tummar upp!"
Hemmabio 2018/11

Specifikationer

Formatstöd: 4K UHD Bluray, 3D Bluray (1080p), Bluray, DVD, CD, SACD, FLAC, ALAC, WAV, DSD, AIFF
Ingångar: 1 x Ethernet, 1 x USB-A (front)
Utgångar: 1 x coaxial, 1 x optisk, 1 x stereo RCA, 2 x HDMI
Mått: 435 x 118 x 337 mm (B x H x D)
Vikt: 10.3 kg

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach NF-214 Master Set, RCA-signalkabel
Den absoluta storsäljaren ho...
fr. 867 kr
Real Cable HD-Ultra HDMI-kabel
Detta var vid lanseringen vä...
fr. 320 kr (fr. 400 kr)
Supra Trico, coaxialkabel
Coaxialkabel med försilvrad ...
fr. 390 kr (fr. 500 kr)

Du har nyligen tittat på

Pioneer SX-S30DAB receiver med HDMI, silver
En smart konstruerad stereoreceiv...
4490 kr (5590 kr)
Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver
Detta är en 9-kanalig hembio...
13990 kr
Pioneer A-10AE förstärkare, svart
Stereoförstärkare p...
2480 kr (2590 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra Trico, coaxialkabel 1 meter
Coaxialkabel med försilvrad kopparledare!
390 kr (ord. 500 kr)
Real Cable HD-Ultra HDMI-kabel, 1.5 meter - ENDAST 3 ST KVAR!
Detta var vid lanseringen världens tunnaste HDMI-kabel!
400 kr (ord. 500 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.