Köp Ortofon 2M Bronze Verso, MM-pickup för vinylspelare på Ljudfokus.se!
Spara
Ortofon 2M Bronze Verso, MM-pickup för vinylspelare i gruppen Vinyl / Pickuper & Nålar hos Ljudfokus.se (102OR0560221)

Ortofon 2M Bronze Verso, MM-pickup för vinylspelare

Erbjudandet gäller t.o.m:
5490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 102OR0560221
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Ortofon 2M Bronze Verso, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon 2M Bronze Verso, MM-pickup för vinylspelare

Produktinformation

Ortofon 2M Bronze Verso är en MM-pickup och steget efter 2M Blue, som genom ett framtida nålbyte går uppgraderas till toppnivån Black. Samtliga modeller i danskarnas 2M-serie har blivit extremt kritikerrosade och är bland de bästsäljande pickuperna världen runt. Byggd kring en naken Fine Line-nål. Dessutom är kopparledarna i pickupen  försilvrade. Spårningsförmågan blir bättre, då den breda kontaktytan mot spårväggarna hämtar upp mer information. Det rekommenderade nåltrycket är lägre än dess lillebröder, endast 1.5 gram, vilket ger mindre slitage på skivorna.

  • MM-pickup med Naken Fine Line nålslipning, försilvrade kopparledare och pickuphus i Noryl
  • Rekommenderat nåltryck på 1.5 gram
  • Frekvensomfång upp till 29.000 Hz
  • Kan uppgraderas till Black via nålbyte

Ortofon 2M-serien
Danska pickup-experten Ortofon lanserade sin 2M-serie för drygt en decennie sedan, och idag kan vi konstatera att detta fortfarande är en mycket prisvärd, högpresterande och "smart" uppbyggd serie av pickuper. Vid lanseringen bestod serien av fyra modeller - 2M Red/2M Blue/2M Bronze/2M Black - men har på senare år utökats med en 78-varvs modell - 2M 78 och 2M Mono.   
I 2M-serien är pickuphusets hölje gjort i den nya materialet kallat Noryl, en innovativ blandning av glas och plast, som minskar resonanserna nämnvärt. Magnetstrukturen i 2M-modellerna är Ortofon´s egen skapelse, döpt till "Split Pole", som ger ett stabilare magnetfält med minskade virvelströmmar i gapet mellan spolarna och den rörliga magneten, och en mer linjär återgivning.
Historien kring Ortofon startade år 1918 och idag är de marknadsledande på marknaden av kvalitativa pickup, MM- som MC-varianter. 

2M-modellerna finns i tre versioner
- 2M Bronze - den vanligaste upplagan med standardmontering
- 2M Bronze Verso - är för montering i tonarmsskal som har gängade hål och där man skruvar fast pickupen underifrån. Skruvar för M2 och M2.5 gänga medföljer
- 2M Bronze Plug´n´Play - har pickupen monterad och injusterad i ett tonarmsskal med SME-fäste, vilket gör att man kan montera pickupen direkt i tonarmen. Skalet är tillverkat av material från medicinindustrin med god dämpning

Uppgraderingsmöjligheter via ett nålbyte
Samtliga fyra modellerna delar samma pickuphus och har samma dimension på nålfästningen. Man kan således uppgradera en Red hela vägen upp till Black. 
Dock så har de två finare modellerna Bronze och Black spolar med försilvrade trådar, gentemot de två överkomligare modellerna Red och Blue som har trådar i ren koppar. 
Du kan således montera på en Black-nål på en Red-pickup, men du når då inte riktigt dess fulla potential.
Så om man ska följa danskarnas egna rekommendationer så gäller uppgraderingen Red till Blue, samt Bronze till Black.
Dock så finns det även en modell som heter 2M Silver. Den upplagan har Red-nålen men Bronze/Black´s försilvrade trådar. Så med en Silver så kan man gå hela klivet upp till Black och verkligen få ut dess fulla potential.
Vi hoppas att ni hängde med.

2M Bronze - tekniska fakta
• Utsignal vid 1000 Hz, 5cm/sek: 5 mV
• Kanalbalans vid 1 kHz: 1 dB
• Kanalseperation vid 1 kHz: 26 dB
• Frekvensområde -3 dB: 20 - 29.000 Hz
• Spårningsförmåga vid 315 Hz, nåltryck 1.5 gram: 80 µm

"The 2M Bronze is distinctive, that´s for sure - and sounds unlike rivals. With modern LPs in particular, which are often on the warm side of the fence in terms of their balance, it is fast, detailed and insightful, but lacking warmth and body. Bass comes across as light but tight. Clean but not powerful. More analytical than engaging"
Hifi World, England


Specifikationer

Typ: Pickuper

Du har nyligen tittat på

Ortofon 2M Bronze Verso, MM-pickup för vinylspelare
Detta är en förstklassi...
5490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.