Köp Oehlbach XXL Carb Connect Ultra 2.1 HDMI-kabel på Ljudfokus.se!
Spara
Oehlbach XXL Carb Connect Ultra 2.1 HDMI-kabel  i gruppen Kablar / HDMI-kablar hos Ljudfokus.se (320XXLCCUHDMIV)

Oehlbach XXL Carb Connect Ultra 2.1 HDMI-kabel

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 320XXLCCUHDMIV
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Oehlbach XXL Carb Connect Ultra 2.1 HDMI-kabel
Oehlbach XXL Carb Connect Ultra 2.1 HDMI-kabel
Oehlbach XXL Carb Connect Ultra 2.1 HDMI-kabel

Produktinformation

Oehlbach XXL Carb Connect Ultra 2.1 är premiumklassad HDMI-kabel, som ersätter Carb Connect MKII. Skillnaden ligger i att man ökad bandbredden från 18 till 48 GBPS för att kunna uppfylla dagens höga upplösningar på både audio men framförallt video. Precis som sin föregångare så är den här kabeln uppbyggd med enkristalliga HPOCC-kopparledare och ingår därmed i den tyska kabelexpertens Premium-serie XXL. Dess fyr-lagers avskärmning ger ett extremt starkt skydd mot störningar, medans de solida kontakthusen i metall minimerar belastning på lödpunkterna och därmed risken för läsfel. Den överdragna tygstrumpan och guldinslagen i kontakterna ger ett exklusivt utseende som matchar den skyhöga prestandan. Den här HDMI-kabeln betingar sitt pris, men den är också avsedd för marknadens finaste hemmabiosystem där den kommer att göra ett förträffligt jobb!

  • Bland de bättre HDMI-kablarna som finns på marknaden
  • Har en bandbredd på 48 Gbps
  • Stöd för videoupplösningar på 8K UHD 60Hz, UHD 4K, UHD 120Hz
  • Signalledare uppbyggda av den enkristalliga HPOCC-koppartypen
  • Fyra-lagers avskärmning (dubbla lager aluminiumfolie + dubbal lager kopparfläta)
  • Kontakthus i solid metall ger minimal belastning på lödpunkterna (mindre jitter)
  • 5 star quality
  • 30-årig garanti

NOTAT!
Kabeln kan specialbeställas i längder mellan 5 till 12 meter. För prisuppgift och leveranstid, vänligen kontakta oss på mailen eller telefon.

OCC - en djupgående analys & beskrivning av olika koppartyper
En kabel är en passiv komponent, då det inte finns någon möjlighet att addera energi. Man kan bara förlora energi. Så det bästa som går att göra är att få så lite negativ inverkan på signalen som möjligt. Här finns det olika skolor med skärmning, geometri, magnetism m.m. En viktig faktor när man ska konstruera en välljudande kopparkabel (signal, högtalar, nätkabel m.fl.) är renheten i materialet.
En typisk koppar med hög renhet har ungefär 1500 kristaller per fot, vilket innebär att signalen måste passera alla dessa kristaller då den transporteras i en kabel. Nu är det lätt att förstå att detta måste medföra någon form av förlust och/eller förvrängningar av signalen.
Nästa steg i koppargraden kallas OFC (Oxygen-Free-Copper) eller ibland OFHC (Oxygen-Free High-Conductivity). Detta är ett ganska missvisande uttryck eftersom denna koppar inte är helt syrefri. Kopparn är gjuten och dras i en process där syrehalten är begränsad, vilket minskar bildningen av kopparoxider, som leder till ett större antal kristaller. Slutresultatet är att OFC-kopparn har ca 400 kristaller per fot, i motsats till 1500. Detta är en avsevärd förbättring för att leda en signal. Men all OFC-koppar är inte densamma och detta är ett ofta missbrukat argument.
Nästa steg kallas LC-OFC (Linear Crystal), mono-crystal eller Long-Grain. Denna koppar har genomgått en process som leder till endast ca 70 kristaller per fot.
Men den bästa nivån av kopparrenhet för audio och video borde vara den som är helt fri från kristaller. Professor Atsumi Ohno började i mitten av 1960-talet studera stelning av metaller och gav 1984 ut sin milstolpe: boken ”Solidification; the separation theory and its practical applications”. I denna bok beskriver Ohno sina olika teorier och begrepp om behandling och stelning av smält metall, och den resulterande kristallstrukturen. Han fortsätter med att beskriva sin unika process för gjutning av metaller med praktiskt taget ingen kristallstruktur; OCC-processen. Detta koncept utformades först 1978 och använder uppvärmda gjutformar i en stränggjutningsanläggning. Så småningom kom det internationella patentet för OCC (Ohno Continuous Casting).
Den koppar som produceras genom denna metod är små stavar av OCC-koppar, som trådar kan dras från och som kan ha kristaller som är över 700 fot i längd.
En kabel konstruerad med OCC-koppar är mer intressant än en kabel som använder silverpläterad OFC-koppar som exempel, och t.o.m. intressantare än en ren silverkabel, beroende på renheten i silvret. Sen finns det ju OCC-behandlat silver också.

Specifikationer

Du har nyligen tittat på

Oehlbach XXL Carb Connect Ultra 2.1 HDMI-kabel
Detta är premiumklassad HDMI...
fr. 1997 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.