Norstone Jura USB med 10 % silverplätering, 0.75 meter Norstone | Kablar & konta
Norstone Jura USB med 10 % silverplätering, 0.75 meter i gruppen Kablar & kontakter / Digitala kablar hos Ljudfokus.se (143JUUSB075)

Norstone Jura USB med 10 % silverplätering, 0.75 meter

800 kr
Artnr: 143JUUSB075
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Norstone Jura USB med 10 % silverplätering, 0.75 meter
Norstone Jura USB med 10 % silverplätering, 0.75 meter
Norstone Jura USB med 10 % silverplätering, 0.75 meter
Norstone Jura USB med 10 % silverplätering, 0.75 meter

Produktinformation

Norstone Jura USB är en förstklassig USB-kabel i A-B utförande, där konstruktionen är baserad kring OFC-kopparledare med hela 10 % silverplätering på ytskiktet. Detta resulterar i en mer exakt överföring med minimalt jitter. Den här kabeln kan göra underverk mellan datorn och en bra USB DAC. Man håller en kritisk 90 Ohms impedans och med en trippelskärm får man ett starkt skydd mot störningar - extra viktigt när den delikata, digitala dataströmmen skall överföras. 

  • Digital USB-kabel för anslutning av datorn till en högpresterande USB DAC
  • 10 % silverpläterad OFC-kopparledare med en 90 Ohms impedans
  • Trippelskärm av aluminiumfolie och kopparfläta ger ett starkt skydd mot störningar
  • Läcker finish med en svart/vitgrå strumpa
  • 24 Karats guldpläterade USB-kontakter med Norstone´s logo på
  • Kabeldiameter: 6 mm
  • RoHs certifierad
  • Levereras i en snygg aluminiumlåda
  • Längd: 0.75 meter

Franska Norstone är ett erkänt fabrikat på marknaden, men främst för sina Hifi- och AV-rack som sticker ut för sin design.
Men faktum är att man även har ett mindre och exklusivt kabelsortiment, vars konstruktioner håller en enastående kvalitet i sitt prissegment.

EFTERSNACK - standard USB-kablar kontra seriösa kabeltillverkares
Den senaste "inneflugan" är att integrera datavärlden med hifins dito. Hifi-industrins mål är att förhöja ljudkvaliteten från en dator och därmed frambringa ett klarare och mer dynamiskt och levande ljud.

En standard USB-kabel som kan köpas i en databutik skiljer sig en hel del mot vad en dedikerad och kunnig kabeltillverkare inom hifi-industrin kan erbjuda, där denne har en stor kunskap från sina digitala kablar som coaxialkonstruktioner och HDMI. Det som är viktigt för signalöverföringens renhet är att ha väldimensionerade ledare för stor bandbredd samt en god avskärmning från störningar. Vill man föra över högupplöst musik (24-bitars) från datorn till en USB DAC så har kabeln en stor inverkan, ännu större om kabelns längd ökar.

En ordinär USB-kabel är konstruerad med fyra riktigt tunna ledare, två grövre för strömförsörjningen och två tunnare för dataöverföringen. En kabeltillverkares dubbelt så grova ledare kan ge en 24 bitars/192 kHz upplöst dataöverföring på över 5 meter helt utan förlust!

Inom datavärlden är jitter inget stort problem eftersom man oftast kör TCP/IP med felupptäckt och återsändning av paket. För audio där en D/A-omvandlare inte har något avancerat protokoll kan jitter vara ett problem, vilket kan minimeras stort med en bättre specad USB-kabel. Beroende från fall till fall, men om en audio DAC endast återskapar klocksignalen från sändaren (datorn i detta fallet) utan att återklocka signalen så kommer jittervärdet att vara högt. Beroende på signalens frekvensinnehåll kommer den att fördröjas olika mycket och skapar då ett jitter som sedan överförs på den analoga signalen. Ju bättre kabel och anpassning till sändare/mottagare desto mindre jitter. Om DAC´en har en minnesbuffert och återklockar signalen så minskar jittret nämnvärt, men USB-kabeln spelar fortfarande in en viktig roll för ljudets återgivning.

Specifikationer

Typ: USB

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.