Köp Marantz CD60, CD-spelare silver på Ljudfokus.se!
Spara
Marantz CD60, CD-spelare silver i gruppen Mediaspelare / CD-spelare hos Ljudfokus.se (111CD60S)

Marantz CD60, CD-spelare silver

Erbjudandet gäller t.o.m:
10949 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 111CD60S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Beräknad åter i lager
2024-06-20
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver
Marantz CD60, CD-spelare silver

Produktinformation

Marantz CD60 är en riktig välljudande CD-spelare i sin prisklass, där man spinner vidare på den nya banbrytande designen som gör modellen till ett naturligt syskon till de mer exotiska syskonen Model 30 och Model 40. Att Marantz behärskar både analog som digital teknik vet vi sedan många år tillbaka och med CD60 har du din biljett som ger dig mängder av musikaliska resor. Detta är Marantz första lanserade CD-maskin efter Ken Ishiwata. Spelaren är Sound Master-tunad och lägg därtill deras egenutvecklade HDAM-kretsar och selekterade ljudkomponenter i kritiska steg, så är CD60 oerhört läcker att låna öronen till. Spelaren har en matchande design även till deras Cinema-hemmabioförstärkare, om du vill kombinera det bästa av båda världarna.

  • Förstklassig CD-spelare med en enastående ljudkvalitet i prisklassen
  • Spelar även upp högupplöst ljud (DSD128 och PCM 24/192) från USB-lagringsenhet
  • ESS Sabre ES9016K2M DAC-chip
  • Egenutvecklade HDAM-kretsar ger ett varmare ljud och med tre ställbara gain-lägen (Low, Mid, High)
  • Hörlursuttag konstruerat kring HDAM-SA2
  • Guldpläterade anslutningar
  • Optisk och coaxial digitalutgång om man vill bygga på med extern DAC
  • Bottenplatta med dubbla lager och styva fötter minimerar vibrationer
  • Fjärrkontroll medföljer (hanterar även förstärkare och nätverksspelare)


En ny era för Marantz 
Många sörjde när världen nåddes av nyheten att Marantz tidigare frontfigur Ken Ishiwata hade avlidit. Mannen som var delaktig som ledanade produktutvecklare för deras Premium-sortiment sedan år 1978. Teknologier som HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) och Current Feedback kommer från den här mannens huvud, som är exklusiva för Marantz inom DM Holdings-koncernen.
Arvet lever vidare där Marantz verkligen visat att man kan ta ett grundläggande koncept och vidareutveckla det. Först ut var deras helanaloga stereoförstärkare Model 30 och spelaren SACD30n, som sågs som en hyllning till den ursprunliga Model Thirty som lanserades på marknaden år 1970. Strax därefter lanserade man den något prisöverkomligare Model 40n, där man kombinerade den analoga och digitala tekniken i samma skal, vilket innebar att man hade begåvat förstärkaren med omfattande nätverksstreaming. Dock så har Model 40n saknat en mer naturlig sparringpartner i form av en CD-spelare och det är här som CD60 kommer in i bilden. 

Ny banbrytande design
CD60 följer strömmen och delar den nya designen för Marantz. Det gör att man kan kombinera spelaren både med deras stereo- som hemmabioförstärkare, men givetvis är det upp till dig om du vill kombinera spelaren med valfri förstärkare. 
Jämför man med Marantz egna spelare så är detta ett markant steg upp från den prisöverkomligare 6000-serien och skall man uppåt i deras utbud så kostar det drygt tre gånger pengarna. Det skvallrar en hel del om hur bra CD60 verkligen låter i sin prisklass!

Mycket av dess förträfflighet kan vi tacka Ken för. Det som satt Marantz på Hifi-kartan är deras HDAM-kretsar för och i CD60 har tekniken optimerats ytterligare jämfört med tidigare upplagor genom den symmetriska kretsdesignen och de kortare signalvägarna. Man har valt att förlita sig på ett ESS Sabre ES9016K2M DAC-chip, som tillsammans med selekterade komponenter, ser till att återge musikens alla nyanser på ett föredämligt sätt. DAC-chippet har fintuneats av Marantz ingenjörer för att bättra passa deras ljudideal och har stöd för 24-bitar/192 kHz och DSD 5.6MHz. Man har även valt att addera ett valbart digitalt filter.
En annan väsentlig ingrediens till ett levande och dynamiskt ljud är strömförsörjningen. I CD60 finner vi ultrasnabba Schottky-dioder med hög strömstyrka och en tilltagen kondensatorbank med förbättrade spänningsregulatorer. 

Lyssna på musiken i lugn och ro?
Vill du koppla av i soffan i lugn och ro med ett par hörlurar runt huvudet och favoritmusiken direkt i öronen? Det har Marantz tänkt på och integrerat en påkostad och fullt diskret hörlursförstärkare av riktigt god klass, givetvis byggd kring deras HDAM-SA2. Med hörlursförstärkaren kan du, utöver att styra volymen, även ställa gain i tre olika steg (Low, Mid, High) för en perfekt matchning mot dina hörlurar. När hörlurar inte används går det att stänga av hörlursförstärkaren helt för att undvika störningar och brus när du lyssnar genom dina högtalare.

"Marantz CD 60 är en enkel men oerhört lyckad CD-spelare utan krusiduller som får dina CD-skivor att glänsa igen. Den spelar i en betydligt högre viktklass och är helt enkelt en no-brainer för alla som har letat länge efter en bättre CD-spelare men inte vill belåna huset. Somliga kommer säkert att sakna digitala ingångar, men det är inte därför CD 60 finns. Den ska bara spela CD-skivor, och det gör den bättre än man skulle kunna tro när man ser vad den kostar"
Ljud&Bild

"For Model 40n owners looking to revive their CD collection, the CD 60 is a bit of a no-brainer. It has exactly – and only – the functionality you require, including a finely tuned DAC and output stage, and mirrors the design of Marantz's amplifier. But that's not the full story. Regardless of partnering kit, the luxurious CD 60 has broad appeal as an above-average, but still affordable, silver disc spinner"
Hifi News, England

Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av High-End ljudindustrin redan 1953. Med egenutvecklade tekniker som HDAM och Current Feedback har Marantz profilerats som DM Holding-koncernens ljudorienterade fabrikat, där man under 2000-talet stormat fram på marknaden. Idag kan man stoltsera med ett genomtänkt sortiment inom både stereo och hemmabio. 

Specifikationer

Frekvensomfång: CD: 2 - 20.000 Hz. USB DSD/PCM: 2 - 50.000 Hz
Ingångar: 1 x USB-A (front)
Utgångar: 1 x coaxial , 1 x hörlursuttag , 1 x optisk , 1 x stereo RCA
Signal/brus förhållande: CD: 118 dB. USB DSD: 110 dB. USB PCM: 118 dB
Utnivå: 2.2 Vrms
Distorsion: CD: 0.0015 %. USB DSD: 0.00006 %. USB PCM: 0.0005 %
Färg: Silver
Medföljande tillbehör: Fjärrkontroll , Strömkabel
Strömförbrukning: 38 Watt (drift), 0.3 Watt (standby)
Övrigt: Digital Out on/off , Dimbar display , Valbara filter
Mått: 442 x 129 x 396 mm (B x H x D)
Vikt: 7.5 kg

Rekommenderade tillbehör

Soundcare Superspike Feet, 4-pack
Ett tweak som ger en markant ljud...
536 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Marantz CD60, CD-spelare silver
Detta är en välljudande...
10949 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Soundcare Superspike Feet, 4-pack
Ett tweak som ger en markant ljudförbättring.
536 kr
Köp
Info

Tillbehör

Soundcare Superspike Feet, 4-pack
Ett tweak som ger en markant ljud...
536 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.