Köp Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par på Ljudfokus.se!
Spara
Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (995S80ATMWA)

Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par

Erbjudandet gäller t.o.m:
7990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 995S80ATMWA
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par
Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par
Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par
Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par
Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par

Produktinformation

Magnat Monitor S80 ATM är en kraftfull och välljudande golvhögtalare i den nya Monitor S-serien, som bevisar att med god ingenjörskunskap kan man komma extremt långt och slå de flesta konkurrenterna på fingrarna. Jämfört med seriens andra golvmodell S70 så har man ett mindre baselement men väger upp detta med att man har integrerat en Dolby Atmos-högtalare i toppen. Ett vinklat coaxialelement skjuter Atmos-kanalernas ljud uppåt för en reflex i taket så att ljudet sedan studsar ner mot soffan. Om du vill nyttja S80 ATM enbart för musiklyssning så behöver du inte tänka på att koppla in Atmos-sektionen, men tänket med högtalaren är att de skall konfigureras för hemmabio. I frontdelen arbetar dubbla 6.5" element i en 2.5-vägs princip. Båda hjälper alltså varandra ner i basområdet, medans det övre elementet ensamt faller av mot diskanten. Med 90 dB i känslighet så kan högtalaren flytta bra med luft med låg distorsion och ett fint dynamikomfång. Med en strömstark och välljudande förstärkare kommer högtalarna blomma ut på allvar och visa vad de kan - vilket är en hel del!

  • Mångfunktionell högtalare - kan återge både front- och Atmos-kanalerna i hemmabion
  • 2.5-vägs golvhögtalare med dubbla, bakåtriktade basportar
  • 2-vägs vinklad Dolby Atmos-sektion i toppen
  • Svårslaget pris/prestandaförhållande
  • Bestyckade med en nyutvecklad 28 mm diskant (gäller frontdelen)
  • Dubbla 6.5" mellanregister/baselement ger ett fylligt och kraftfullt nedre register (gäller frontdelen)
  • 4" coaxialelement (gäller Dolby Atmos-sektionen)
  • Fin känslighet på 90 dB gör högtalarna mindre effekthungriga
  • Fas- och amplitudoptimerat delningsfilter
  • Säljes i par!

Sann ingenjörskonst
Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabrikatet säljs i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. Martin Gross - ledande utvecklingsingenjör - har tillsammans med sitt team skapat en prismässigt överkomlig högtalarserie, vars teknik och ljudegenskaper hävdar sig extremt bra mot konkurrenterna på marknaden. Faktum är att man vid en lyssning - utan att veta högtalarens pris - hade gissat att det man precis lyssnat på hade tillhört en dyrare prisnivå!
Monitor S-serien är en bra startpunkt för dig som är på jakt efter en prisvärd ljudupplevelse. Tack vare den generösa uppbyggnaden får man en relativt hög effekttålighet samt att den nyanserade och detaljerade återgivningen gör modellerna väl lämpade som grund till både ett kraftfullt och dynamiskt hemmabiosystem som för långa lyssningssessioner och musikkvällar. 

Det detaljrika ljudet med mångsidighet och en snäll prislapp
Magnat har inte tagit några genvägar vid utformningen av Monitor S-serien. I prisklassen levererar högtalarna ett svårslaget ljud med en makalös byggkvalitét. I Monitor S-serien har tyskarna ett imponerande utbud, som innefattar en klassisk golvhögtalare, dubbla stativmodeller, två kraftfulla centerhögtalare, en dipolär surroundhögtalare som tagits fram för att skapa uppslukande bioljud. Den absoluta höjdpunkten är att serien perfekt kan återge digitala surroundformat med höjdkanaler, tack vare ett par speciella golvhögtalare med integrerade Dolby Atmos-system i toppen. Du kan alltså vraka och välja mellan olika högtalare för att sätta ihop ett ljudsystem som passar dig och ditt vardags- eller biorum. Eller varför inte ett litet 2.0-system till datorn, CD- eller vinylspelaren? Valet är ditt.

Påkostade elementlösningar ger det klassledande ljudet
Det är inte bara mångfalden som är värd att lyfta fram. Monitor S-serien levererar en imponerande ljudåtergivning tack vare noggrant utvalda komponenter. Den nyutvecklade diskanten sticker ut, med en 28 mm stor domediskant av textilkomposit med en tilltagen ferritmagnet som minimerar distiorsionen, samt en platta med en lätt vågledarform som ger ett mer optimerat spridningsmönter. Genom att öka dimensionen från mer normala 25 mm så kan diskanten täcka ett bredare spektra ner i frekvens för bättre transientsvar och detaljprecision. Denna diskant används i de större högtalarna i serien.
Den mindre stativhögtalaren Monitor S10 B, den mindre centerhögtalaren Monitor S12 C samt dipolhögtalaren S10 D är bestyckade med en 13 mm stor diskant med ett ultralätt Mylar-membran, som även används i rymddräkter - och erbjuder en otroligt låg distorsion.

Till mellanregister- och baselementen använder man sig av beprövad teknik, med ytbehandlade pappkoner som i prisklassen imponerar med sin låga färgning av ljudet tack vare sina goda dämpningsegenskaper. Med rejäla magnetsystem får man en linjär slaglängd som borgar för en låg distorsion, samt att speciellt formade, runda Airflex-basportar bidrar till att högtalarna kan flytta stora mängder med luft utan att skapa hörbara blåsljud. Allt är monterat i stabila, ytbehandlade korgar i metall.
Kabinetten är byggda i MDF-paneler med låga resonanser och man får minst sagt säga att byggkvaliteten är exemplarisk i prissegmentet.

Monitor S-serien kommer i två färger: en tidlös svart eller i en retrodoftande valnöt. Baffeln är i antracit på båda färgerna. Högtalargaller medföljer givetvis för dig som kanske söker ett lite diskretare högtalarsystem där högtalarelementen göms. På baksidan finner vi tilltagna och insjukna skruvterminaler som hanterar grövre högtalarkablar, allra helst monterade på spad- eller bananpluggar för att skapa en större kontaktyta med ett högre kontakttryck i terminalen.

NOTAT!
Monitor S-serien lagerförs främst i svart finish av den svenska distributören. Valnöt kan vara beställningsvara, och därmed beställs hem efter order från Magnats huvudlager i Tyskland. Uppskattad leveranstid är således mellan 2-4 veckor.
Tyska Magnat ingår i den amerikanskägda koncernen Audiovox och är ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. Med sin spjutspetsteknik, innovativa idéer och sitt moderna formspråk har de idag en repetoar som minst sagt är imponerade. Produkterna utmärker sig i klassen och recensenter talar väldigt gott om dem i sina tester.

Specifikationer

Konstruktion: 2.5-vägs golvhögtalare med basreflex, inbyggd Dolby Atmos-sektion
Utförande: Dolby Atmos-certifierade
Bestyckning: Atmos: 20 mm diskant, 4" mellanregister/baselement , Front: 28 mm diskant, dubbla 6.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: Front, -10 dB: 26 - 38.000 Hz
Effekttålighet: Front, RMS/max: 160 / 300 Watt; Atmos, RMS/max: 40 / 80 Watt
Impedans: Nominellt, front/Atmos: 4 Ohm
Känslighet: 2.8V/1M: Front: 90 dB, Atmos: 87 dB
Anslutning: Single-wire (front + Atmos)
Delningsfrekvens: Front: 500 Hz, 3.000 Hz. Atmos: 7.000 Hz
Färg: Trä
Medföljande tillbehör: Gummifötter
Mått: 215 x 860 x 270 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 13.4 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Magnat Monitor S80 ATM golvhögtalare med Dolby Atmos, valnöt par
Magnat S80 ATM är en golvh&#...
7990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
298 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.