Klipsch Forte III golvhögtalare, svart ask Klipsch | Högtalare | Ljudfokus.se
Klipsch Forte III golvhögtalare, svart ask i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (288FORTEIIIB)

Klipsch Forte III golvhögtalare, svart ask

49990 kr
Artnr: 288FORTEIIIB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch Forte III golvhögtalare, svart ask
Klipsch Forte III golvhögtalare, svart ask
Klipsch Forte III golvhögtalare, svart ask
Klipsch Forte III golvhögtalare, svart ask

Produktinformation

Klipsch Forte III är en sanslöst underhållande högtalare, med hornladdade diskant- och mellanregister-element. Med sin klassiska Vintage-look förflyttas du tillbaka till det glada 60-talet, men när högtalarna börjar spela så sitter du på första parkett och lever dig in. Med en ny patenterad lösning till mellanregister-hornet är Forte III hetare än någonsin!

  • 3-vägs hornladdad golvhögtalare i Heritage-serien
  • Skyhög verkningsgrad på 99 dB gör dem väl lämpade med en förstklassig rörförstärkare
  • 12" bas samt en 15" slavbas ger ett basomfång ner till 38 Hz
  • Handmatchade par - tillverkade i Hope-fabriken i Arkansas
 
Forte III
Forte lanserades i sin första generation på marknaden år 1985. Don’t mess with perfection. Klipsch har gjort en del viktiga ingrepp med dagens tredje generation, men en hel del är fortfarande oförändrat sedan starten för över 30 år sedan. Kabinettet till Forte III tillverkas med stolthet av Klipsch ingenjörer i Hope, Arkansas. 
Varje par är matchat så noggrannt att de praktiskt taget är oskiljbara från varandra, som efter inspektion märks med sekventiella serienummer.

Välkommen till Heritage-familjen
Även om Paul Klipsch en gång i tiden handplockade Gary Gillum som chefsingenjör, fortsatte Paul att vara nära involverad vid högtalarutvecklingen,och bidrog ofta med avgörande tekniska lösningar i den första generationen av Forte, som alltså kom ut på marknaden år 1985. Paul´s hand var alltid vägledande, speciellt i högtalarens filterlösningar, och han insisterade att alla högtalare bör finjusteras av det mänskliga örat. Med detta arv har Klipsch med Forte III tillfört högtalarmodellen till deras Heritage-serie, där bl.a legendariska Klipschorn ingår.

It´s alive. No bullshit.
Forte III är en sann Klipsch-produkt med hornladdade drivers och en markant hög verkningsgrad på hela 99 dB. Med 100 Watt in i baken så kan högtalaren kontinuerligt peaka vid 116 dB. En högtalare med en verkningsgrad på 89 dB skulle behöva 1.000 Watt för att kunna spela på exakt samma nivå! Med Forte III har du alltså en mindre rockkonsert hemma. Varför inte testa att sammankoppla dem med en rörförstärkare!? Den kombinationen ger högtalarna en fint inslag av värme och kropp till ljudet, medans Forte´s höga känslighet ger en högexplosiv dynamik. Det är som att sätta sig på första parkett och ha scenen framför dig. 

Patenterad hornteknik
Forte III är precis som sina föregångare en rejäl 3-vägs konstruktion. "Hemligheten" till dess basprestanda sitter på baksidan - en 15" slavkon som motkopplas i kabinettet till det frontmonterade 12" elementet med en fiberkomposit-kon. Både diskant- och mellanregisterelementet nyttjar en hornladdad kompressionsdriver, som får en magnifik upplösning och närvarokänsla, för att inte tala om dynamik! Precis som i Reference Premiere-serien förlitar Klipsch sig till Titanium som membram-material, en metall som är extremt styv och bidrar till det upplösta ljudet som Forte III kan leverera. 
Mellanregister-hornet har en ny patenterad teknologi som ger ett jämnare spridningsmönster och kontroll över sitt arbetsområde.

Med sin klassiska Vintage-design och utsökta byggkvalitet (32.7 kg per högtalare) är Forte III en tidslös högtalare, som ger haksläpp varje gång musiken börjar flöda. No bullshit.

"Själv blev jag helt paff! Här var en hornhögtalare som konkurrerade med vilken annan konventionell högtalare i prisklassen som helst i både renhet och transparens.  Forte kunde spela så pådrivande och engagerande att det mesta annat verkade sömnigt och tafatt...men med en detaljskärpa och upplösning som kan göra den petigaste audiofil lycklig. Att det dessutom är en baskapabel fullregisterhögtalare som i praktiken kan drivas med en liten 10 wattsförstärkare gör den nästan unik för priset"
Hifi&Musik

"The Klipsch Forte IIIs are tough to beat. They exude old-school style, combining it with present day passion and quality control, resulting in a speaker that’s easy to live with, and works well with nearly any amplification you can pair them up with. I bought the review pair. You need em too!"
ToneAudio

Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, slavbas
Bestyckning: K-100-TI 1” Titanium kompressionsdriver med ett K-79T horn, K-281 12” fiberkomposit element, KD-15 15” passiv slavkon, K-70 1.75” Titanium kompressionsdriver med ett K-703-M horn
Frekvensomfång: 38 - 20.000 Hz
Effekttålighet: Peak: 400 Watt, RMS: 100 Watt
Impedans: 8 Ohm
Känslighet: 99 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp
Delningsfrekvens: 5.200 Hz, 650 Hz
Färg: Svart
Mått: 419 x 914 x 330 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 32.7 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Perfect Sound terminerad högtalarkabel, stereopar
Fabriksterminerad högtalarka...
fr. 790 kr
Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade...
397 kr

Du har nyligen tittat på

Klipsch RC-64 III, körsbär i äkta träfanér
Klangmatchad centerhögtalare...
16990 kr
Klipsch RP-600M högtalarpaket 5.1, svart
Ulvar i fårakläder! Des...
24498 kr (28460 kr)
Klipsch RP-500C centerhögtalare, svart
En grymt välljudande centerh...
5490 kr

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 8-pack, 28-50 kg för ett par högtalare
Med SD-fötterna uppnås en kraftig minskning av l...
250 kr
Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade 6 mm² kopparledare ...
397 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.