Hörlurar / On-ear
Filtrera:
Tillverkare
Nedis
Sony
Pris
Utförande
Kablad uppkoppling
Trådlös uppkoppling
Funktioner
Anpassade för barn
Röststyrning

On-ear

On-ear hörlurar är halvstora modeller med plattare öronkuddar vars syfte, som namnet indikerar, är att sitta på utsidan av öronen. On-ear hörlurar är merpart slutna då tillverkarna designar modellerna anpassade för mobilen där man är på språng.
Läs mer
-26%
Sony WH-XB700 on-ear hörlur med Bluetooth & röststyrning, blå
Detta är ett par välljudande on-ear hörlurar från Sony med Bluetooth, rös...
1099 kr (ord. 1490 kr)
Köp
Info
Nedis HP-WD4102 kabelburen on-ear hörlur för barn
Detta är ett par on-ear hörlurar, som är anpassade för barn med djurmönst...
199 kr
Köp
Info
Nedis HP-WD4100 kabelburen on-ear hörlur för barn
Detta är ett par on-ear hörlurar, som är anpassade för barn med djurmönst...
199 kr
Köp
Info
Nedis HP-WD4101 kabelburen on-ear hörlur för barn
Detta är ett par on-ear hörlurar, som är anpassade för barn med djurmönst...
199 kr
Köp
Info
Nedis HP-WD4104 kabelburen on-ear hörlur för barn
Detta är ett par on-ear hörlurar, som är anpassade för barn med djurmönst...
199 kr
Köp
Info

On-ear hörlurar


Idag lyssnar vi via hörlurar som aldrig förr. Med mobilen i handen och bra abonnemang så kan vi ta med oss musiken vart vi vill.

On-ear hörlurar är halvstora modeller med plattare öronkuddar vars syfte, som namnet indikerar, är att sitta på utsidan av öronen. On-ear hörlurar är merpart slutna då tillverkarna designar modellerna anpassade för mobilen där man är på språng. En sluten hörlur har bättre förmåga att sluta ute omkringliggande ljud än en öppen hörlur, som i sin tur generellt i merpart av fallen ger en mer detaljerad ljudupplevelse per krona. Man kan oftast justera öronkåporna samt huvudbandet för att finna rätt passform på huvudet. Det är viktigt med en god komfort för att undvika lyssningströtthet. Här kan även materialvalet spela in. Konstruktionen är oftast vikbar och det medföljer en förvaringsväska, så luren är lätt att ta med sig på resan eller till jobbet.

On-ear hörlurar finns i flera utföranden, allt från den klassiska kabelanslutningen till trådlöst utförande, mest förekommande med Bluetooth. Vissa modeller har även aktiv brusreducering, på engelska kallad Noise Cancelling, vilket kan vara att ha i åtanke om du reser mycket och vill ha med din musik. Denna teknik tar bort buller från omgivningen.
Flera tillverkare anpassar sina modeller för portabelt bruk med en smartphone, där man integrerat en fjärrkontroll och mikrofon för musik och samtal, men på de senaste modellerna finns även möjligheten till röststyrning.

Hörlurar för barn

Idag låter vi våra barn få tillgång till surfplattor med gott samvete. Det kan vara i lärande syfte men även för att spela. Men felaktigt användande ökar risken för hörselskador. Barn har en känslig hörsel och vissa tillverkare har utvecklat hörlurar för barn, där man följer en rekommenderad decibelgräns som inte får överskridas. Det innebär att du som förälder kan vara säker att nivån aldrig överskrids 85 dB.
En barnanpassad hörlur bör också vara mer stryktålig än genomsnittet så den kan klara stötar, och samtidigt vara lätta. Tillverkaren måste även tänka på att ha enkla kontroller för volymen, samt spela och pausa.
Här har man uteslutit in-ear hörlurar helt, då öronpropparna skjuter ljudet rakt in i öronen, något som rekommenderas att man undviker helt på barn under tre år. Mest förekommande är on-ear hörlurar, som finns både i kabelanslutna modeller men mer förekommande med trådlös uppkoppling i form av Bluetooth. Barn gillar att kunna dansa, sjunga och röra på sig när de tittar på film eller lyssnar på musik, och då är en trådlös hörlur att föredra.

Är du osäker på vilken hörlur du ska ha, så tveka inte att kontakta oss för rådgivning på telefon eller mail.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.