Beyerdynamic DT-770-PRO, sluten hörlur 250 Ohm - Ljudfokus
Spara
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm i gruppen Hörlurar / Hörlurar med sladd hos Ljudfokus.se (645DT770PRO250)

Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm

Erbjudandet gäller t.o.m:
1589 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 645DT770PRO250
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm

Produktinformation

Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm är en sluten over-ear studiohörlur som i den här upplagan har en impedans på 250 Ohm, vilket gör att hörluren mer riktar sig för seriösare lyssning i hemmet och då allra helst genom en dedikerad hörlursförstärkare - alternativt för studioteknikern som sitter vid mixerbordet och behöver genomföra sitt jobb med högsta precision. Att kalla dem för "studiohörlurar" känns på ett sätt inte helt korrekt beskrivande, då hörlurarna funkar minst lika bra för en avkopplande musikstund i soffan eller inkopplade till hörlursförstärkaren vid arbetsbordet. Modellen är nära besläktad med den semi-öppna DT-880. Skillnaden ligger i att DT 770 är helt sluten i sin konstruktion och får därmed en lite lättare karaktär i toppregistrena. Fördelen med den slutna principen är om du exempelvis sitter på en buss eller om barnen tittar på TV, så kan du i större grad lägga ditt fulla fokus på musiken. Genom en speciell lindning av spolarna så får man en högre ljudkvalitet än samma modell med en lägre impedans. Beyers ingenjörer har tänkt på allt vid utvecklingen av hörlurarna. Man har utvalda material i alla delarna. Komforten är så hög så att du knappt ens tänker på att du har hörlurarna på dig. Huvudbandet har som en exempel en nominell tryckkraft på 3.5 Newton. Kabeln är medvetet längre på 3 meter och i spirallindat utförande, där man tänkt på lurens användningsområde för lyssning i hemmet eller studion.

  • Sluten over-ear hörlurar som vänder sig till den kräsne lyssnaren på språng
  • Bekväm passform för långvarigt bruk
  • Mjuka öronkuddar och ett vadderat huvudband ger en skön komfort
  • Mer krävande impedans på 250 Ohm ger högre ljudkvalitet
  • Robust och servicevänlig konstruktion där alla delar är utbytbara
  • Ensidig anslutning med en 3 meter spirallindadkabel
  • 6.3mm adapter medföljer
  • Tillverkad i Tyskland

Tyska Beyerdynamic är en av världens största och äldsta tillverkare av förstklassiga hörlurar och mikrofoner. Ändå sedan starten år 1924 har man varit ett familjeföretag och tack vare sin spjutspetsteknik och stora kunskapsområde har man blivit ett respekterat namn, oavsett om det rör sig om konsumentprodukter, konferenssystem eller för sändningar och studio.

DT 770 Edition vs DT 770 PRO
DT 770 har funnits på marknaden i ett par decennier och när den första upplagan kom så revolutionerade Beyer mer eller mindre marknaden, där man satte en ny standard på vilken ljudkvalitet man fick för sina slantar. Genom åren har man kontinuerligt förbättrad modellen och dagens modell bräcker ännu det mesta på marknaden i sin prisklass.
Beyerdynamic har i sitt utbud två upplagor av DT-770 - med tillägget Edition eller PRO. Skillnaden ligger i att "Edition" är mer anpassad för bruk i hemmet, som kommer med ett lite mjukare huvudband och en rak hörlurskabel. Med "PRO" vill Beyerdynamic ha en inriktning mer mot studiohållet, där huvudbandet sitter lite tighare mot huvudet och där den medföljande hörlurskabeln kan vara spirallindad (beroende på vilken impedans modellen har).

Sluten, semi-öppen eller öppen design
Konstruktionen i DT 770 är helt sluten, vilket har både sina för- och nackdelar. Den uppenbara fördelen är att man mer effektivt utesluter omgivningens ljud, så att du kan lägga mer fokus på musiken. En sluten hörlur är därmed av stor fördel i miljöer där man vet om att det finns omkringliggande ljud som kan innebära störmoment i sin lyssning, eller sitt jobb. Generellt så har en öppen konstruktion fördelen att ljudbilden "öppnar" upp sig bättre. Man skulle lite grovt kunna jämföra det med en högtalare som har en basport, som bidrar till att ge en lite starkare basåtergivning. Även mellanregister- och diskantområdet kan öppna upp sig en bit. Med den slutna kåpan så kan ljudet generellt "stängas" inne lite mer. Akustiskt sett kan man som tillverkare därmed nå större utmaningar med hur ljudet reflekteras inom kåporna, vilket kan bidra till hörlurens karaktär på både gott eller ont. Beyerdynamic säger att man med DT 770 PRO har ett innovativt "basreflex-system" i kåpna för att ge luren en lite starkare basåtergivning.  
Mittemellan den helt slutna och helt öppna designen så finns även vad man kallar för semi-öppen, som kan passa perfekt i en miljö med lättsammare buller och oljud på omgivningen.

DT 770, DT 880 och DT 990 är tekniskt sett nära besläktade med varandra och samtliga tre bjuder på en fantastisk prestanda i prisklassen. Det som kan fälla avgörandet i beslutsfattningen på vilken modell som lämpar sig bäst för just din musikupplevelse, är hur mycket av omgivningens ljud som kan störa.
Kan du njuta av musiken i lugn och ro så kan DT 990 passa bäst. Vet du om att det kommer finnas lättare störmoment runt omkring dig så kan DT 880 vara din fullträff. Vid högre nivåer av ljud från omgivningen så kan den slutna DT 770 bäst se till att låta dig fokusera på musiken.
Inom studiovärlden så skulle man kunna säga att DT 770 passar bäst för scenbruk, DT 880 för mastering och DT 990 vid kritisk lyssning. 

Vilken impedans ska man ha?
Flertalet av Beyerdynamics hörlursmodeller tillverkas i olika impedanser. Detta kan man uppnå genom att ha olika konstruktioner på hur spolarna lindas. Generellt så är 32 Ohm bäst anpassad för portabelt bruk eller om man vill lyssna på musik hemma via en dator, surfplatta eller mobiltelefonen. Detta då det inte krävs lika mycket spänning för att förstärka signalen. De flesta mobiltelefoner är inte utrustade med bra hörlurssteg. En impedans på 80 Ohm ger för de flesta en tillräcklig ljudstyrka via en portabel enhet, men det börjar bli gränsfall och snudd på en för tuff last för mobiltelefonen, där man märker att ljudstyrkan tappat. En hörlur med en angiven impedans på 250 Ohm kräver betydligt mer av hörlursförstärkarens kapacitet med högre spänning. Kopplar du dem direkt till en dators 3.5mm uttag så låter det förmodligen svagt där du önskar få ut mer. Kopplar du dem till en stereoförstärkare så blir det bättre, men hörlurarna kommer mest ut till sin rätt när de ansluts till en mer påkostad, separat hörlursförstärkare. Marknadens mer exotiska hörlurar finns oftast i en impedans på 600 Ohm, där man genom spolarnas lindning uppnår en ännu högre ljudkvalitet. Dock på bekostnad att hörluren blir väldigt komplex att driva. Hörlurstillverkaren har gjort ett medvetet drag kring detta och vet om att användaren har en hörlursförstärkare av klass!


Tyska Beyerdynamic är en av världens största och äldsta tillverkare av förstklassiga hörlurar och mikrofoner. Ändå sedan starten år 1924 har man varit ett familjeföretag och tack vare sin spjutspetsteknik och stora kunskapsområde har man blivit ett respekterat namn, oavsett om det rör sig om konsumentprodukter, konferenssystem eller för sändningar och studio.

Specifikationer

Konstruktion: Sluten, over-ear hörlur
Typ: Over-ear
Utförande: Kablad uppkoppling
Frekvensomfång: 5 - 35.000 Hz
Effekttålighet: 100 mWatt
Impedans: Nominellt: 250 Ohm
SPL: Nominellt: 96 dB
Anslutning: 3 meter spirallindad kabel med 3.5mm stereoplugg
Distorsion: Nominellt: <0.2 %
Medföljande tillbehör: Förvaringspåse , Teleadapter 6.35mm
Vikt (gram): 380

Du har nyligen tittat på

Beyerdynamic DT 770 PRO, sluten hörlur 250 Ohm
Detta är en sluten hörl...
1589 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.