Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck Elipson | Högtalare | Ljudfoku
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck i gruppen Högtalare / Inbyggnadshögtalare hos Ljudfokus.se (303ELIINCUS8W)

Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck

2290 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 303ELIINCUS8W
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Beräknad åter i lager
2024-04-19
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck
Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck

Produktinformation

Elipson IC8 Ultra Slim är en otroligt välljudande och ultra-kompakt inbyggnadshögtalare - avsedd för takmontering, men fungerar givetvis även i en vägg. Det speciella är högtalarens 3-vägs konstruktion, där man nyttjar tre mindre element för basen. Något som borgar för dess fördelaktiga djup på endast 50 mm, därav namnet Ultra Slim. Diskanten kan riktas i 40 grader för att få en mer direktspridning mot lyssningsposition, vilket gör IC8 bra lämpade även för hemmabio-system och lösningar för höjd-objektsbaserat ljud. Man har en kapslad konstruktion där man medvetet arbetat med att ge en snabb karaktär ner till 95 Hz. Man bör utöka med en baslåda om man ska lyssna på musik.

  • Inbyggnadshögtalare med en djup på endast 50 mm
  • Kapslad 3-vägs konstruktion
  • Målningsbart magnetgaller
  • Monteringshål: 242 mm (diameter)
  • Monteringsdjup: 50 mm
  • Angivet pris är styck!

Franska Elipson har varit aktiva på marknaden sedan år 1938 och förknippas ofta för en djärv och futuristisk design. Joseph Léon har haft ett stort inflytande i bolaget och det var när han som utnämnd verkställande direktör år 1948 blev mer och mer inriktade mot tillverkning av högtalare. I början hette man Multimoteur och det var först år 1951 som man bytte namn till Elipson. Man har en starkt förknippning till den sfäriska högtalaren och under 1950-talets första halva lanserade man klassikern BS50. 
År 2008 tog unge entreprenören Philippe Carré över företaget tillsammans med sin affärspartner Eric James. I samarbete med kreatören Jean-Yves Le Porcher och designern Jullien Thaler skapade man ett nytt kapitel i Elipsons historia. Med ny teknik och en banbrytande design har man satt Elipson på världskartan, där man idag även utökat sortimentet med välljudande skivspelare och förstärkare.

Architect
Under hela 1960-talet var Elipson en ledande leverantör av PA-system. Deras produkter användes ofta på offentliga platser som tågstationer och flygplatser men även inom media (radio, TV). Man har velat att hålla kvar vid detta arv med sin Architect-serie, som har flera underkategorier av högtalare.
Architect IN är avsedda för en visuellt diskret installation för olika applikationer, man högt ställda krav på återgivningen. Här finner vi olika modeller för inbyggnad i vägg och tak.
Architect Signature är högtalare där Elipson arbetat med kända arkitekter och designers för att skapa en serie som ska vara mer visuellt slående, med bl.a högtalare som hängs i taket formade som lampor. Denna prestigefyllda och originella serie har skapats för att erbjuda en sublim upplevelse på offentliga platser, men givetvis även för hemmet.

Elipson är en fransk tillverkare som främst förknippas för sina coola och annorlunda konstruktioner. På senare är har man breddat sitt sortiment med bl.a skivspelare. Den röda tråden är dess fina pris- och prestandaförhållande.

Specifikationer

Typ: Takmontering
Bestyckning: 25 mm diskant, 75 mm mellanregister, 3 x 75 mm baselement
Frekvensomfång: 95 - 20.000 Hz
Effekttålighet: Max: 70 Watt
Impedans: 8 Ohm
Känslighet: 88 dB
Färg: Vit
Mått: 272 x 272 x 50 mm (B x H x D)
Vikt: 1.6 kg
Enhet: Styck

Du har nyligen tittat på

Elipson IC8 Ultra Slim inbyggnadshögtalare, styck
Detta är både en otroli...
2290 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.