Köp Dayton Audio MA1240a multiroom förstärkare, 12-kanaler på Ljudfokus.se!
Spara
Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler i gruppen Multiroom / Multiroomförstärkare hos Ljudfokus.se (860MA1240A)

Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler

Erbjudandet gäller t.o.m:
8998 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 860MA1240A
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler
Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler
Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler
Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler
Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler
Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler

Produktinformation

Dayton Audio MA1240a är ett mångfunktionellt 12-kanals slutsteg - även kallad multiroomförstärkare - som är konstruerads kring välljudande klass A/B-teknik. Detta är en ypperlig grund för att bygga ut med ljud i hela hemmet, kontoret eller gymmet, alternativt om du vill bygga på med fler kanaler till hemmabion. Med två BUS-ingångar samt en dedikerad direktingång per zon får du stora möjligheter på hur du vill bygga ditt ljud. Du har 12x40 Watt till förfogande i 8 Ohm och 12x60 Watt i 4 Ohm, vilket täcker de flestas behov för bakgrundsljud och en skön lounge-stämning.

  • 12-kanals slutsteg med 40 Watt/kanal i 8 Ohm
  • Kan bryggas till sex kanaler på 80 Watt vardera (minimum 8 Ohms last)
  • Individuell RCA-ingång för respektive zon
  • Två BUS-ingångar ger samma signal på de adresserbara utgångarna

Ett mångsidigt slutsteg med ett förstklassig uppbyggnad
Amerikanska Dayton Audio har tänkt till både en och två gånger med sina 12-kanaliga slutsteg MA1240a och storebror (och det effektstarkare) MA1260. Konstruktionen är extremt generös med dubbla, rejäla torodial-transformatorer som försörjer de 12 separata slutstegen. Ljudkvaliteten är riktigt tillfredsställande och med en hel del användbara finesser kan du använda steget till flera olika applikationer. Steget väger in på över 16 kg, vilket skvallrar om en riktigt fin byggkvalitet.

12 kanaler med flera möjligheter 
Steget har som sagt hela 12 kanaler, som ger 40 Watt vardera i 8 Ohm. Du kan alltså koppla in 6 högtalarpar och därmed täcka ett stort behov av multiroom-ljud. Likaså kan MA1240a bryggas och du kan då få ut 6x80 Watt och därmed driva 3 högtalarpar med högre tryck. Det går även att kombinera hur du vill använda steget. Du kan som exempel bryggkoppla och få ut mer effekt till dina stereohögtalare till vardagsrummet, och sedan driva 4 andra högtalarpar för multiroom-ljudet. 
Ska du brygga ihop två kanaler så finns det en switch där du väljer mellan "BR" (bryggkopplat) eller "ST" (stereo).

BUS-ingångar
MA1240a har dubbla BUS-stereoingångar med RCA-kontakter. Om du vill bygga ett multiroom-system och spela exempelvis Spotify, så kan du koppla in en nätverksstreamer från valfritt fabrikat på en av BUS-ingångarna. På varje utgång sitter det en switch där du väljer mellan BUS1, BUS2 eller line. Sätter du alla utgångarna på BUS1 så komma signalen från streamern att gå ut till samtliga zoner. 
Men sambon kanske också vill spela sin musik från Spotify samtidigt. Hur löser vi detta? Koppla in en till streamer på BUS2-ingången och switch den specifika zonen/zonerna där musiken ska spela till BUS2. Nu spelar det olika musik samtidigt i olika rum. 
Utöver detta har varje zon en dedikerad "line"-ingång, som är direktkopplad till sin specifika zon. Om du vill kunna styra varje zon separat så kopplar man därmed in en streamer för vardera zon. Sex streamers ger dig alltså möjligheten att styra vardera zon individuellt - eller gemensamt.

BUS-utgångar
De båda BUS-ingångarna har också en varsin BUS-utgång. Detta utökar stegets redan imponerande kopplingsmöjligheter. Om du som exempel har ett större allrum som är kopplat på BUS1, så kan man dra vidare signalen ut till exempelvis en aktiv subwoofer. 
Om du har ett gym eller kontor och behöver mer än 6 par högtalare, så kan man kedjekoppla signalen till nästa Dayton MA-steg och på så sätt få förstärkeri till hela 12 par högtalare.

Individuell volymreglering
Men det stannar inte här. På varje zon finns det även ett "gain" reglage, som individuellt justerar volymstyrkan på varje zon.
Steget har även trigger in/ut, vilket gör att det kan slås på per automatik vid sammanlänkning vid annan elektronik.

VIKTIGT!
MA1240a kan vara inställd på 115V för den amerikanska marknaden vid uppackning, och bör således ställas om till 220V innan steget strömförsörjs. Detta görs när förstärkaren är avstängd
  1. Lokalisera den röda ström-switchen
  2. Plocka bort plasten som skyddar switchen
  3. Flytta switchen åt sidan
  4. När det står 220 har du konfigurerat förstärkaren för den europeiska marknaden
  5. Sätt tillbaka plastbiten som du plockade bort i steg 2
  6. OBS! Tänk även på att du behöver byta säkringen till en 4A. Detta nämns i manualen. Säkring ingår ej!
Innovation , prisvärdhet och kvalitet är ledorden för amerikanska Dayton Audios produkter, där man specialiserat sig inom området högtalarelement och tillbehör på komponentnivå. Man har även ett imponerande utbud på kompakta elektronikprodukter och multiroomlösningar. Utvecklingen och tillverkningen sker i USA för att kunna erbjuda högsta nivå av både prestanda och kvalitet.

Specifikationer

Förstärkareffekt: 12x40 Watt (8 Ohm) , 12x60 Watt (4 Ohm) , 6x80 Watt bryggat (8 Ohm)
Frekvensomfång: 5 - 72.000 Hz
Ingångar: 2 x BUS stereo RCA , 6 x stereo RCA
Utgångar: 2 x BUS stereo RCA , 6 x högtalarutgångar
Signal/brus förhållande: 105 dB
Distorsion: 0.005 %
Strömförbrukning: Standby: 0.46 Watt
Mått: 424 x 101 x 362 mm (B x H x D)

Prisvärda paket

Du har nyligen tittat på

Dayton Audio MA1240a multiroomförstärkare, 12-kanaler
Detta är en 12-kanals multir...
8998 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.