Köp Dayton Audio DMA105-PR passiv radiator på Ljudfokus.se!
Spara
Dayton Audio DMA105-PR passiv radiator i gruppen Byggsats / Högtalarelement hos Ljudfokus.se (860DMA105PR)

Dayton Audio DMA105-PR passiv radiator

Erbjudandet gäller t.o.m:
198 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 860DMA105PR
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dayton Audio DMA105-PR passiv radiator
Dayton Audio DMA105-PR passiv radiator
Dayton Audio DMA105-PR passiv radiator
Dayton Audio DMA105-PR passiv radiator

Produktinformation

Dayton Audio DMA105-PR är en passiv radiator i amerikanarnas uppskattade DMA-serie, som vänder sig till dig som skall bygga din egna högtalare. Med en passiv radiator så kan man finjustera mindre kabinett att spela lägre än vad man vanligtvis kan med en basport. Designen matchar DMA-seriens högtalarelement perfekt. Den gängade staven och den medföljande vingmuttern på baksidan gör det enkelt att addera massa för att tuna radiatorn efter ditt projekt. Om du vill bygga en egen portabel högtalare så har Dayton som exempel sina KAB-förstärkarkort, som kan spela på batteridrift men som även funkar på 230V. Ett generellt tips är att en passiv radiator bör ha minst dubbelt värde på Vd (Volume of displacement) i förhållande till det aktiva elementet i konstruktionen. För att beräkna Vd så ta man Sd (Surface Area Of Cone) x Xmax = Vd.

  • 4" passiv radiator för DIY-byggaren
  • Lättviktig aluminiumkon ger en snabb respons
  • Ger möjligheten att bättre tuna mindre kabinetts basregister än en basport
  • Xmax: 9 mm
  • Yttre mått: 104 x 104 mm
  • Monteringshål, diameter: 98 mm
  • Monteringsdjup: 55 mm

Uppnå den renaste basåtergivningen med en passiv radiator
En slavbasdesign fungerar väldigt likt en basreflex-konstruktion, där båda principerna kräver en noggrann avstämning för att uppnå optimal prestanda. Istället för att ändra rörlängden i en basport så lägger man till, eller tar bort, massa/vikt hos en slavbas. Mer massa ger en lägre avstämning medans mindre massa ger en högre avstämning.
En generell regel är att den den passiva radiatorn (eller radiatorerna) bör kunna flytta dubbelt så mycket luft som det aktiva baselementet (eller baselementen). Som exempel, om ett baselement har en X-max på 10 mm, så krävs dubbla passiva radiatorer med samma X-max värde. Om man avser att bygga en låda med en singel passiv radiator, så är det förekommande att den så kallade slavbasen är större än det aktiva baselementet.
Innovation , prisvärdhet och kvalitet är ledorden för amerikanska Dayton Audios produkter, där man specialiserat sig inom området högtalarelement och tillbehör på komponentnivå. Man har även ett imponerande utbud på kompakta elektronikprodukter och multiroomlösningar. Utvecklingen och tillverkningen sker i USA för att kunna erbjuda högsta nivå av både prestanda och kvalitet.

Specifikationer

Typ: Passiv radiator

Du har nyligen tittat på

Dayton Audio DMA105-PR passiv radiator
Detta är en passiv radiotor ...
198 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.