Atlas Hyper 2.0 terminerad högtalarkabel Atlas Cables | Kablar & kontakter | Lju
40
Atlas Hyper 2.0 terminerad högtalarkabel UTFÖRSÄLJNING i gruppen Kampanj / Fyndhörnan hos Ljudfokus.se (HY20SC)

Atlas Hyper 2.0 terminerad högtalarkabel UTFÖRSÄLJNING

Lagerrensning

1948 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 1948 kr OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Du sparar fr. 779 kr
 
Antal: 
Artnr: HY20SC
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Atlas Hyper 2.0 terminerad högtalarkabel UTFÖRSÄLJNING
Atlas Hyper 2.0 terminerad högtalarkabel UTFÖRSÄLJNING

Produktinformation

Atlas Hyper 2.0 är en färdigterminerad högtalarkabel, som säljes i stereopar och är tillverkad i Atlas-fabriken. Detta är storebror till Hyper 1.5, och som namnet indikerar så ligger skillnaden i ledarnas dimension: 2 mm² jämfört mot 1.5 mm², vilket ger en bättre basförmåga. I övrigt är de helt identiska med OFC-koppar som ledarmaterial och PTFE (Teflon) som isoleringsmaterial, som är smått unikt i prisklassen. Deras egenutvecklade Z-pluggar har låg massa, är självrengörande och helt lödfria. Finishen är riktigt tilltalande i dess icke-magnetiska aluminiumlegering kallad 'Tin Cobalt'.

  • Färdigterminerad högtalarkabel från Atlas-fabriken som säljes i stereopar
  • OFC-kopparledare med en area på 2 mm²
  • Kontakterad med egenutvecklade Z-pluggar med bananstift
  • PTFE-isolering (Teflon) i svart finish
  • Diameter: 7 mm
  • Kapacitans: 73.42 pF/m
  • Induktans: 0.5178 µH/m
  • Resistans: 0.0088 Ω/m

Atlas Cables
Atlas har på kort tid satt sin prägel på marknaden och blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Man lämnar ingenting åt slumpen och allt ska gå att verifiera. Till skillnad från många andra kabeltillverkare så tar man inte in några färdiga lösningar utan utvecklar praktiskt taget allting själva i sin fabrik i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland.
På deras hemsida får man en lättöverskådlig presentation och kan djupdyka med principerna och läsa om grundläggande tekniska egenskaper och fulllständiga elektriska specifikationer för varje kabelmodell. Man har tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser.
Faktum är att deras expertis och pålitlighet också har gjort dem till en respekterad partner för namnkunniga tillverkare, vars kablar under OEM-tillverkas av Atlas.

Billiga isoleringsmaterial ska man undvika
PVC (Polyvinylklorid) är en syntetisk plastpolymer som är billig att tillverka och det mest förekommande isoleringsmaterialet på audio- och videokablar på marknaden. Detta trots att PVC är den värsta isoleringen man kan nyttja pg.a. dess höga dielektriska absorption. Detta förosakar en minskning av signalens hastighet. PVC finner du därmed inte i någon av Atlas kablar. 
I deras mer överkomliga konstruktioner så använder man porös PEF som isolering (skummad polyeten), medans de mer exotiska modellerna har mikroporös PTFE (Polytetrafluoreten, mer känt som Teflon). 
PEF innebär att man i skumningsprocessen använder ett jäsmedel, av vilket det finns två typer. Atlas använder den gasskummade metoden, vars process skapar ett dielektrikum som är mer inert och konsekvent och därmed får lägre absorption.

Ännu bättre är PTFE, som är ett unikt dielektriskt material med låg densitet och som är fasstabilt vid rumstemperatur. Som material är det mer kostsamt. Den absolut bästa isoleringen är luft, men det är naturligt inte praktiskt i en kabeldesign. Ledare som ligger fritt i ett rör med luft gör att kabelns elektriska egenskaper blir olika beroende på hur de är positionerade för tillfället och är därför inget alternativ för konsekvent och exakt prestanda. Med Atlas idé att använda mikroporös PTFE så får man ett minimum av kontaktyta av isoleringen mot ledarna och man kan samtidigt mer precist hålla dem på plats. 

Skottska Atlas Cables har snabbt skapat sig ett respekterat namn för sina prisvärda och innovativa kablar med tillbehör, helt egenutvecklade i fabriken i Kilmarnock.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade , Utförsäljning

Rekommenderade tillbehör

Magnat Signature 703 stativhögtalare, vitt par
Detta är ett par extremt v&#...
8990 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Atlas Hyper 2.0 terminerad högtalarkabel UTFÖRSÄLJNING
Detta är en färdigtermi...
fr. 1169 kr (fr. 1948 kr)

Produkter relaterad till din historik

Magnat Signature 703 stativhögtalare, vitt par
Detta är ett par extremt vällljudande och kraftf...
8990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Magnat Signature 703 stativhögtalare, vitt par
Detta är ett par extremt v&#...
8990 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.