Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan Yamaha | Förstärkare | Ljudfokus.se
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan i gruppen Förstärkare / Hembioförstärkare hos Ljudfokus.se (159RXA3080TI)

Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan

27389 kr / 24990 kr
Du sparar 2399 kr
Artnr: 159RXA3080TI
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A3080 bioförstärkare, titan

Produktinformation

Yamaha RX-A3080 är en riktig stridsvagn till förstärkare, som med sina 9 inbyggda kanaler, och en fint tilltagen nätdel, ger dig ett omslutande Dolby Atmos-ljud med en enastående ljudkvalitet. Med den här modellen har Yamaha satsat lite extra på just ljudet - och för musiken - med en balanserad XLR-ingång. Bland heta finesser kan nämnas Dolby Atmos, nätverksstreaming, Dolby Vision och deras erkänt precisa mät-EQ kalibrering (YPAO). Bland nyheterna finns möjligheten till trådlösa surroundhögtalare, Alexa-röststyrning och nya Surround:AI med intelligent optimerat ljud för varje scen!

  • Kraftfull 9.2 hembioförstärkare med 150 Watt/kanal
  • Åtta HDMI-ingångar med stöd för bl.a Dolby Atmos, Ultra HD och Dolby Vision
  • Påkostad stereodel med XLR in - byggd kring ESS Sabre ES9026 PRO D/A-omvandlare
  • Nätverksstreaming med bla. Spotify Connect, AirPlay och MusicCast
  • Förbättrad 64-bitars mät-EQ kalibrering - YPAO-R.S.C.

Förbered dig på en speciell upplevelse
Just nu läser du om Yamaha´s flaggskepp av bioreceivers, och det säger en hel del. Till skilland från sin lillebror så har RX-A3080 en större nätdel och väger därmed 2.6 kg mer.
Den främsta punkten Yamaha´s ingenjörer dock har jobbat med en förstärkarens stereoåtergivning och 
försett digitalkretsen med ESS Sabre´s flaggskepp av DAC-chip: ES9026PRO. ESS´s patenterade 32-bitars Hyper Stream-teknik minimerar brusnivån, och tillsammans med Yamaha´s D.O.P.G-teknik (DAC On Pure Ground), så elimineras den potentiella jordskillnaden mellan olika kretssteg kan man i ännu större gard minska brusnivån. Fritt översatt till svenska: mer detaljer i ljudbilden. 
Dessutom har RX-A3080 - till skillnad från lillebror - 11.2 pre out ifall man vill bygga ut sitt biosystem med två kanaler till (externt slutsteg krävs).

YPAO-R.S.C. (Reflected Sound Control) 
Denna mät-EQ teknik analyserar akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Funktionen använder Precision EQ-beräkning för att åstadkomma så naturlig akustik som möjligt i rummet och Reflected Sound Control för att kontrollera tidiga reflektioner och ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. YPAO-R.S.C. erbjuder även DSP Effect Normalization, vilken justerar CINEMA DSP-parametrarna enligt ditt rums ljudreflektioner.

MusicCast - gör musiken tillgänglig överallt
MusicCast är en ny revolution i nätverksljud, använd alla dina MusicCast-produkter tillsammans eller var för sig, det är helt upp till dig. Styr hela ditt system från en och samma app (MusicCast CONTROLLER), utformad för att vara intuitiv, snabb och enkel att använda. Använd en soundbar, en trådlös högtalare, en AV-receiver, ett HiFi-system eller vad som passar dig bäst. Mixa, matcha och expandera sedan ditt MusicCast-system allt eftersom tiden går och ditt behov förändras. De flesta nya produkterna från Yamaha är del i MusicCast-systemet som går att använda hur du vill, med vilka källor du vill, när du vill.
MusicCast använder ett högpresterande trådlöst nätverk för att leverera musik och ljud för dig att avnjuta. MusicCast kan strömma digitala musikfiler från din smartphone, dator eller NAS till andra MusicCast-enheter i ditt hem. Du kan också dela musik från externa enheter såsom en TV eller Blu-Ray-spelare som är ansluten till din RX-A2080. Ljudfilerna från Bluetooth-anslutna smartphones eller surfplattor kan också strömmas till MusicCast-enheter i flera rum.

Trådlösa surroundhögtalare?
Nytt med dagens generation av A/V-receivers är möjligheten att via nätverket och MusicCast kunna konfigurera ett par trådlösa surroundhögtalare - MusicCast 20 eller MusicCast 50. Detta görs via en dedikerad app. Glöm krånglig kabeldragning – nu är det otroligt enkelt med hemmabio. Eventuell tidsfördröjning elimineras genom DSP och du får du ett otroligt realistiskt ljud. Tänk dock på att högtalarna matas med en 230V, och behöver således kopplas med en elkabel.

"Det råder ingen tvekan om att Yamahas utvecklingsteam lyssnat på samlade erfarenheter från rådgivare i hemmabiografer världen över, för den senaste generationens förstärkare innebär ett stort och tydligt kliv framåt i många avseenden. I biosammanhang är Yamaha sedan länge ett säkert kort, med sina patenterade algoritmer och akustiksimuleringar, och så även här. Flest utropstecken i kollegieblocket hittar vi dock i avdelningen om ljudkvalitet och de vinster i ren musikglädje som det ger. Slutordet får bli användarglädje. Det summerar bäst mina känslor efter hela testperioden. För det här är kul på riktigt"
Hemmabio 


Yamaha är idag inom hemelektronik en av de ledande aktörerna på marknaden, där kunskapen speciellt är extra stor inom bearbetningen av surroundljud. Deras historik sträcker sig så långt tillbaka som år 1887, då Torakusu Yamaha grundade bolaget Yamaha Organ Manufacturing Company. Under senare år har man lanserat sin plattform MusicCast, som inom nätverket ger möjligheten att streama musik i hela hemmet. 

Du har nyligen tittat på

Yamaha R-N602 & System One H212B
Smidighet, smarta funktioner &...
8490 kr (11688 kr)
Yamaha A-S801 stereoförstärkare med DAC, silver
A-S801 är en integrerad f...
6985 kr (9490 kr)
Yamaha NS-SW300 aktiv subwoofer, pianosvart
Subwoofer från Yamahas med t...
3290 kr (4290 kr)

Produkter relaterad till din historik

Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarkabel på 2x3 meter, me...
2000 kr
SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel 0.5 meter
Svenstillverkad HDMI-kabel av högsta klass, med High ...
430 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.