Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan Yamaha | Förstärkare | Ljudfokus.se
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (159RXA2080TI)

Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan

20550 kr / 18890 kr
Du sparar 1660 kr
Artnr: 159RXA2080TI
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A2080 bioförstärkare, titan

Produktinformation

Yamaha RX-A2080 är en 9-kanalig hembioförstärkare som levererar ett högupplöst ljud, har en fint tilltagen nätdel för maximal kontroll över högtalarna, samt är fullspäckad med allt det senaste inom teknik. Bland heta finesser kan nämnas Dolby Atmos, nätverksstreaming, Dolby Vision och deras erkänt precisa mät-EQ kalibrering (YPAO). Bland nyheterna finns möjligheten till trådlösa surroundhögtalare, Alexa-röststyrning och nya Surround:AI med intelligent optimerat ljud för varje scen!

  • 9.2 Aventage-hembioreceiver med med selekterade ljudkomponenter och förfinad byggkvalitet
  • Dolby Atmos & DTS:X uppspelning med CINEMA DSP HD3
  • YPAO™-R.S.C. med flerpunktsmätning och Precision EQ
  • Stöd för Dolby Vision & Hybrid Log-Gamma
  • Nätverksstreaming med bl.a MusicCast

Byggkvalitet som hörs
Bioexperten Yamaha menar allvar med sin rykande heta Aventage-serie, där RX-A2080 ståtligt lägger sig under toppmodellen.
Skillnaden mellan denna och lillebror är att man här har en 9-kanalig förstärkare, där man kan välja att adressera de extra kanalerna för Atmos-ljud (5.1.4) eller att förstärka en annan zon. Likaså är uteffekten högre i RX-A2080. En annan funktion som lillebror saknar är att man har en Zon 4, som via HDMI skickar ut ljud (ej bild).

RX-A2080 vänder sig till dig som har riktigt högt ställda krav på både ljud, bild och teknik. 
Konstruktionen är genomtänkt och mycket påkostad, där Yamaha´s ingenjörer noggrannt gått genom alla detaljerna: ett vibrationsdämpande chassi, symmetriska ljudkretsar och en generös nätdel.
Med ESS Technology´s DAC-chip SABRE9007S är du garanterad ett dynamiskt och högupplöst ljud, som tillsammans med Yamaha´s förbättrade YPAO mät-EQ kalibering - numer med 64-bitars djup - ger dig som lyssnare ett omslutande surroundljud med extremt fin närvaro. 

YPAO-R.S.C. (Reflected Sound Control) 
Denna mät-EQ teknik analyserar akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Funktionen använder Precision EQ-beräkning för att åstadkomma så naturlig akustik som möjligt i rummet och Reflected Sound Control för att kontrollera tidiga reflektioner och ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. YPAO-R.S.C. erbjuder även DSP Effect Normalization, vilken justerar CINEMA DSP-parametrarna enligt ditt rums ljudreflektioner.

MusicCast - gör musiken tillgänglig överallt
MusicCast är en ny revolution i nätverksljud, använd alla dina MusicCast-produkter tillsammans eller var för sig, det är helt upp till dig. Styr hela ditt system från en och samma app (MusicCast CONTROLLER), utformad för att vara intuitiv, snabb och enkel att använda. Använd en soundbar, en trådlös högtalare, en AV-receiver, ett HiFi-system eller vad som passar dig bäst. Mixa, matcha och expandera sedan ditt MusicCast-system allt eftersom tiden går och ditt behov förändras. De flesta nya produkterna från Yamaha är del i MusicCast-systemet som går att använda hur du vill, med vilka källor du vill, när du vill.
MusicCast använder ett högpresterande trådlöst nätverk för att leverera musik och ljud för dig att avnjuta. MusicCast kan strömma digitala musikfiler från din smartphone, dator eller NAS till andra MusicCast-enheter i ditt hem. Du kan också dela musik från externa enheter såsom en TV eller Blu-Ray-spelare som är ansluten till din RX-A2080. Ljudfilerna från Bluetooth-anslutna smartphones eller surfplattor kan också strömmas till MusicCast-enheter i flera rum.

Trådlösa surroundhögtalare?
Nytt med dagens generation av A/V-receivers är möjligheten att via nätverket och MusicCast kunna konfigurera ett par trådlösa surroundhögtalare - MusicCast 20 eller MusicCast 50. Detta görs via en dedikerad app. Glöm krånglig kabeldragning – nu är det otroligt enkelt med hemmabio. Eventuell tidsfördröjning elimineras genom DSP och du får du ett otroligt realistiskt ljud. Tänk dock på att högtalarna matas med en 230V, och behöver således kopplas med en elkabel.

"Med AVENTAGE RX-A2080 har Yamaha återigen skapat en maskin som gör skäl för bolagets utsökta rykte inom musik- och ljudvärlden. Här finns rå kraft, värme, finess, närvaro och en ljudbild som kvalitetsmässigt slår det mesta i prisklassen (och kanske till och med några över). 17 000 kr är såklart en investering, men så är detta också en förstärkare som du kommer att kunna växa med lång tid framöver, med de flesta ljudformat du kan tänkas önska och behöva samt nymodigheter såsom AirPlay, MusicCast och Spotify Connect, bland annat. För oss är det en ny referens här på redaktionen och vi ser fram emot att mata den med massor av actionspäckade ljudspår i Dolby Atmos och DTS:X samt nya spelupplevelser i multikanal, musik i stereo och fotbolls-turneringar i Sport-läget"
Senses.se med stämpeln "Ett måste"

Yamaha är idag inom hemelektronik en av de ledande aktörerna på marknaden, där kunskapen speciellt är extra stor inom bearbetningen av surroundljud. Deras historik sträcker sig så långt tillbaka som år 1887, då Torakusu Yamaha grundade bolaget Yamaha Organ Manufacturing Company. Under senare år har man lanserat sin plattform MusicCast, som inom nätverket ger möjligheten att streama musik i hela hemmet. 

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 9x140 Watt (8 Ohm, 20 Hz–20 kHz, 0,06 % THD, 2-kanals drift)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x DAB/FM, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x phono MM, 1 x stereo RCA (front), 1 x USB-A (front), 2 x komponentvideo, 3 x coaxiala, 3 x optiska, 4 x kompositvideo, 7 x HDMI, 7 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 2 x stereo zon 2/3, 3 x HDMI, 7.2 pre out
Antal kanaler: 9-kanaler
Signal/brus förhållande: 110 dB (line), 95 dB (phono)
Funktioner: MusicCast, Nätverksstreaming, Phono, Radio
Strömförbrukning: 0.1 Watt (standby), 490 Watt (drift)
Mått: 435 x 192 x 474 mm (B x H x D)
Vikt: 17 kg

Prisvärda paket

Yamaha RX-A2080 & Klipsch RP-8000F högtalarpaket 5.1, svart
Flaggskeppen i Reference Premiere...
54998 kr (68350 kr)

Rekommenderade tillbehör

Dynavox BFA-bananpluggar, 4-pack
Banankontakter i 4-pack med BFA-t...
98 kr
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarka...
2000 kr

Du har nyligen tittat på

Yamaha WXC-50 & JBL 306P mkII Svarta, stereopaket
Detta är ett kraftfullt ster...
7798 kr (8570 kr)
Yamaha A-S501 förstärkare med DAC, silver
A-S501 är en integrerad f...
4790 kr (5690 kr)
Yamaha MusicCast R-N602 & Klipsch R-820F Svarta, stereopaket
Yamahas nätverksuppkopplade ...
13998 kr (21340 kr)

Produkter relaterad till din historik

Dynavox BFA-bananpluggar, 4-pack
Banankontakter i 4-pack med BFA-typen. 
98 kr
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarkabel på 2x3 meter, me...
2000 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.