Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan Yamaha | Förstärkare | Ljudfokus.se
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan i gruppen Förstärkare / Hembioförstärkare hos Ljudfokus.se (159RXA1080TI)

Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan

16390 kr / 14990 kr
Du sparar 1400 kr
Artnr: 159RXA1080TI
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan
Yamaha RX-A1080 bioförstärkare, titan

Produktinformation

Yamaha RX-A1080 är en 7-kanalig hembioförstärkare som levererar ett högupplöst ljud, har en fint tilltagen nätdel för maximal kontroll över högtalarna, samt är fullspäckad med allt det senaste inom teknik. Bland heta finesser kan nämnas Dolby Atmos, nätverksstreaming, Dolby Vision och deras erkänt precisa mät-EQ kalibrering (YPAO). Bland nyheterna finns möjligheten till trådlösa surroundhögtalare, Alexa-röststyrning och nya Surround:AI med intelligent optimerat ljud för varje scen!

  • 7.2 Aventage-hembioreceiver med med selekterade ljudkomponenter och förfinad byggkvalitet
  • Dolby Atmos & DTS:X uppspelning med CINEMA DSP HD3
  • YPAO™-R.S.C. med flerpunktsmätning och Precision EQ
  • Stöd för Dolby Vision & Hybrid Log-Gamma
  • Nätverksstreaming med bl.a MusicCast

Byggkvalitet som hörs
Bioexperten Yamaha menar allvar med sin rykande heta Aventage-serie, där RX-A1080 ståtligt står i mittskiktet. Detta är en 7-kanalig hembioförstärkare för dig som ställer högre krav på ljudet och som är medveten och insatt i dagens tekniska krav.
Konstruktionen är genomtänkt och mycket påkostad, där Yamaha´s ingenjörer noggrannt gått genom alla detaljerna: ett vibrationsdämpande chassi, symmetriska ljudkretsar och en generös nätdel.
Med ESS Technology´s DAC-chip SABRE9007S är du garanterad ett dynamiskt och högupplöst ljud, som tillsammans med Yamaha´s förbättrade YPAO mät-EQ kalibering - numer med 64-bitars djup - ger dig som lyssnare ett omslutande surroundljud med extremt fin närvaro. 

YPAO-R.S.C. (Reflected Sound Control)
Denna mät-EQ teknik analyserar akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Funktionen använder Precision EQ-beräkning för att åstadkomma så naturlig akustik som möjligt i rummet och Reflected Sound Control för att kontrollera tidiga reflektioner och ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. YPAO-R.S.C. erbjuder även DSP Effect Normalization, vilken justerar CINEMA DSP-parametrarna enligt ditt rums ljudreflektioner.

MusicCast - gör musiken tillgänglig överallt
MusicCast är en ny revolution i nätverksljud, använd alla dina MusicCast-produkter tillsammans eller var för sig, det är helt upp till dig. Styr hela ditt system från en och samma app (MusicCast CONTROLLER), utformad för att vara intuitiv, snabb och enkel att använda. Använd en soundbar, en trådlös högtalare, en AV-receiver, ett HiFi-system eller vad som passar dig bäst. Mixa, matcha och expandera sedan ditt MusicCast-system allt eftersom tiden går och ditt behov förändras. De flesta nya produkterna från Yamaha är del i MusicCast-systemet som går att använda hur du vill, med vilka källor du vill, när du vill.
MusicCast använder ett högpresterande trådlöst nätverk för att leverera musik och ljud för dig att avnjuta. MusicCast kan strömma digitala musikfiler från din smartphone, dator eller NAS till andra MusicCast-enheter i ditt hem. Du kan också dela musik från externa enheter såsom en TV eller Blu-Ray-spelare som är ansluten till din RX-A1080. Ljudfilerna från Bluetooth-anslutna smartphones eller surfplattor kan också strömmas till MusicCast-enheter i flera rum.

Trådlösa surroundhögtalare?
Nytt med dagens generation av A/V-receivers är möjligheten att via nätverket och MusicCast kunna konfigurera ett par trådlösa surroundhögtalare - MusicCast 20 eller MusicCast 50. Detta görs via en dedikerad app. Glöm krånglig kabeldragning – nu är det otroligt enkelt med hemmabio. Eventuell tidsfördröjning elimineras genom DSP och du får du ett otroligt realistiskt ljud. Tänk dock på att högtalarna matas med en 230V, och behöver således kopplas med en elkabel.


Yamaha är idag inom hemelektronik en av de ledande aktörerna på marknaden, där kunskapen speciellt är extra stor inom bearbetningen av surroundljud. Deras historik sträcker sig så långt tillbaka som år 1887, då Torakusu Yamaha grundade bolaget Yamaha Organ Manufacturing Company. Under senare år har man lanserat sin plattform MusicCast, som inom nätverket ger möjligheten att streama musik i hela hemmet. 

Du har nyligen tittat på

Yamaha MusicCast 20, aktiv Wifi-högtalare vit
En aktiv högtalare med n...
2390 kr
Yamaha NX-N500 aktiva högtalare med nätverk, vita
Ett par aktiva högtalare, ut...
6490 kr (7790 kr)
Yamaha A-S201 & Dynavoice Magic F-6 EX v3 vita, stereopaket
Magic-seriens mest prisv...
4498 kr (5480 kr)

Produkter relaterad till din historik

SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel 0.5 meter
Svenstillverkad HDMI-kabel av högsta klass, med High ...
430 kr
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarkabel på 2x3 meter, me...
2000 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.