Köp WBT-0681Ag Nextgen spadkontakt, styck på Ljudfokus.se!
Spara
WBT-0681Ag Nextgen spadkontakt, styck i gruppen Kablar / Kontakter & Adapterpluggar hos Ljudfokus.se (144WBT0681AG)

WBT-0681Ag Nextgen spadkontakt, styck

Erbjudandet gäller t.o.m:
725 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 144WBT0681AG
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
WBT-0681Ag Nextgen spadkontakt, styck

Produktinformation

WBT-0681Ag är en förstklassig spadkontakt med en öppning på 8 mm, med den banbrytande Nextgen-tekniken som ger förträffliga ledaregenskaper. "Ag" indikerar att man har rent silver för ledardelarna (argentum på latinska). Tyska WBT är lite av kontakternas Rolls Royce, som vänder sig till de finaste ljudsystemen med de högst ställda kraven. Det är de små detaljerna som ger den märkbara skillnaden. Den här banankontakten ger ett högt kontakttryck genom att centerpinnen expanderar i terminalen. Att ha grövre högtalarkablar är inga som helst problem, då kontakten stöder ledarareor upp till hela 10 mm² (7 AWG).

 • Spadkontakt med 8 mm bred öppning
 • Patenterad sandwich spade, med en elastomer placerad mellan signalledaren och en icke-magnetisk ståldel = ett konstant hög kontakttryck med låg övergångsresistans och superb dämpning av luftburna och mekaniska vibrationer
 • Nextgen-tekniken både reducerar massa och har ett 100 % renare ledarmaterial, alltså ingen legering
 • Runt 90 % mindre metall i signalvägen vilket motverkar virvelströmseffekter
 • Betydligt snällare mot miljön då man sparar in ca 90 % av icke-järnhaltiga metaller
 • "Ag" indikerar att man har rent silver för ledardelarna
 • Konstruerad i ett stycke för att minimera övergångsresistanser
 • Transparent Makrolon-isolering av kontaktkroppen
 • 24 Karats nickelfri guldplätering för att förhindra oxidation av kopparn
 • CE och IEC-certifierad tack vare sin ytterisolering av kontaktkroppen
 • Hanterar kabel på upp till 10 mm² (7 AWG)
 • För bästa crimpresultat bör kabelskorna WBT 0431-WBT 0446 användas
 • Crimpning med WBT´s dubbla Torx-skruvsystem T.6 (WBT 0488-nyckel rekommenderas för crimpning i hemmiljö)
 • Angivet pris är styck!
 • Vid parbeställning levereras en röd och vit-märkt kontakt

WBT´s designmål
En kontakt - oavsett ändamål eller anslutning - ska helst bara låta signalen passera och inte interfera eller påverka den. Dåliga kontakter kommer att agera som ett filter, som degraderar signalens kvalitet. När tyska WBT - som skapat sig ett namn inom Hifi-världen som kontaktens Rolls Royce - utvecklar sina produkter så har de vissa kriterier som måste uppfyllas. 
Ska man få en stark kontakt med bra ledaregenskaper så måste man skapa ett högt kontakttryck. Detta görs genom låsning eller klämning. Med det ökade kontakttrycket så får man också en lägre övergångsresistans. Tänk på att signalen skall gå från kabelns ledare, genom kontakten och sedan vidare till antingen en apparats chassikontakt eller en högtalarterminal. Om man ska ännu en så hög ledningsförmåga som möjligt så bör man använda koppar eller silver. De flesta konkurrerande kontakter är tillverkade i mässing, med en lätt legering av främst koppar. Det ger inte lika bra ledaregenskaper.

Den patenterade Nextgen-tekniken
År 2003 introducerade WBT sin banbrytande Nextgen-teknik. Som nämnts så uppnås den bästa ledningsförmågan genom att använda koppar eller silver. Tills nu var det inte möjligt att enbart bruka dessa metaller i dess renaste form, då det är för mjuka metaller för att skapa det önskade kontakttrycket, och man får ej heller den pålitliga fastklämningen.
Idén bakom Nextgen är att den yttre kontaktkroppen som helhet inte fungerar som en signalledare längre, utan ska separera signalöverföringen från pluggens mekaniska uppgift. Genom detta kan man för första gången använda ren koppar eller silver som en signalledare och samtidigt minimera dess massa och därmed också virvelströmmarna. Virtuellt kan man se kontakten som en förlängning av kabeln - som är konstruerad med antingen koppar eller silver. För de mekaniska funktionerna och den yttre kontaktkroppen används andra icke-metalliska material såsom glasfibrer och mineralförstärkta plaster.
Det man upplever är en mer avslappnad och okomplicerad återgivning - eftersom den sista barriären av motstånd har eliminerats!

Specifikationer

Typ: Högtalarkablage

Rekommenderade tillbehör

Supra XL Annorum, högtalarkabel lösmeter
En finsmakar-högtalarkabel m...
350 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

WBT-0681Ag Nextgen spadkontakt, styck
Tyska WBT är lite av kontakt...
725 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Supra XL Annorum, högtalarkabel lösmeter
En finsmakar-högtalarkabel med 5N-koppar, fyra t...
350 kr
Köp
Info

Tillbehör

Supra XL Annorum, högtalarkabel lösmeter
En finsmakar-högtalarkabel m...
350 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.