Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC Vincent | Förstärkare | Ljudfokus.se
Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (320SV237MKBK)

Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC

20990 kr / 19990 kr
Du sparar 1000 kr
Artnr: 320SV237MKBK
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC
Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC
Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC
Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC
Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC
Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC

Produktinformation

Vincent SV-237MK är en kraftfull integrerad förstärkare, som "moderniserats" med en inbyggd DAC (coaxial + optisk in). Man har även passat på och tweakat ljudkvaliteten. Det rörbaserade ingångssteget ger en påtaglig karaktär till musiken, och med en rejäl nätdel till den transistorbaserade utgången kan du räkna med att SV-237MK har järngrepp om högtalarna!

  • Hybrid-förstärkare med rör och transistorer
  • Enastående byggkvalitet med en vikt över 20 kg
  • Inbyggd DAC
  • Förbikopplingsbara tonkontoller
  • Pre out

Amerikanska High End-magasinet The Absolute Sound gav föregångaren SV-236 - Vincent´s största säljsuccé hittills - sitt "Editors Choice Award" i tre raka år: 2006, 2007 och 2008! Efterföljaren har lovordats även den, där magasinet i-Fidelity kallade förstärkaren för "en varg i fårakläder" där man ansåg att detta var den enda förstärkaren i prisklassen med förmågan att finna någon brist hos varje inkopplad högtalare!

Generation 2 kallad "MK"
Nu är det dags för en uppdatering, där den främsta skillnaden är att man bytt ut USB-B ingången till en coaxial och en optisk. Något man anser ger ett större användningsområde, då man som exempel kan koppla in trådlösa streaminghubbar. På de digitala ingångar finns stöd för 24/192.
Man har likaså försett förstärkaren med en inbyggd hörlursförstärkare, med en 6.3mm anslutning av hörlurarna på fronten. I övrigt har man tweakat vissa delar i konstruktionen, men den grundläggande plattformen - skapad av Frank Blöhbaum - är oförändrad. Det speciella med den här mannens uppbyggnad är det innovativa transistorbaserade utgångssteget med 90° fasförskjutning, som ger förstärkaren bättre transientsvar till mer komplexa högtalarlaster då utgångstransistorer oscillerar mindre och därmed skapar mindre förvrängning.
Jämfört med föregångaren SV-236 har den här förstärkaren en mer exakt volymreglerings-krets och ett stabilare drivsteg, byggt kring elektronrör.

Hybrid-konstruktion
I SV-237MK sitter det rör i ingångs- och drivsteget, medans utgångssteget är konstruerat med transistorer. På så sätt får man rörens organiska, lite varma och lättflytande ljud, parat med transistorernas tyngd, kropp och dynamiska slagkraft. Förstärkaren väger in på 20.4 kg, nästan 2.5 kg mer än föregångaren SV-236.
Öppnar man locket så lägger man snabbt märke till den rejäla nätdelen och den monstruösa toroidal-transformatorn. SV-237MK levererar 150 Watt/kanal i 8 Ohm, och hela 250 Watt/kanal i 4 Ohm, och var inte rädd för att haka på högtalare med en bökigare last.
I drivsteget i förstegssektionen sitter det dubbla 6N1P-miniatyrrör av rysk kvalitet, som har högre utnivå för högre signalstabilitet och bättre brusförhållande.

Sammanfattningsvis: detta är en förstärkare med en svårslagen prestanda!

"Att Vincent är en tungviktare rådde det inget tvivel om och förstärkaren skilde ut sig från de övriga med sitt stora, varma och på alla sätt fysiska ljud. Ja, den här hybriden kunde verkligen konsten att greppa tag i botten och gräva djupare ner i
oktaverna än någon av de andra, inklusive Yamaha. Samtidigt var spelstilen lugnare och lite mer tillbakalutad jämfört med energiska förstärkare som Cyrus och Hegel. Vincent däremot, rullade orubbligt på som ett tungt och tryggt lokomotiv med en fast och råstark kick i basen när så behövdes. Ja, är det en lättlyssnad styrkelyftare du är ute efter, lär du älska Vincent och tycker du att klangen kanske är lite väl mjuk och avrullad, ger ett byte till ECC83S mer luft och lyster i toppen. En verkligt råstark och mustig tungviktare"
Hifi&Musik

Notera att det är 3 månaders garanti på rören!
Vincent grundades år 1995 som en del i den tyska koncernen Sintron. Filosofin är att göra High End mer överkomligt och deras konstruktioner är extremt genomarbetade och generösa, där man gärna integrerar rör i kretsarna. Utvecklingen sker i Tyskland medans produktionen sker i Asien - en mix som borgar för att prisvärdheten och både ljud- och byggkvaliteten blir helt enastående.

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Digitala ingångar, Pre out för baslåda/slutsteg, Rörbestyckning
Förstärkareffekt: 2x10 Watt klass A (8 Ohm), 2x150 Watt (8 Ohm), 2x250 Watt (4 Ohm)
Frekvensomfång: 20 Hz – 50.000 Hz
Ingångar: 1 x coaxial, 1 x optisk, 4 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 1 x pre out RCA, 1 x rec out RCA, Dubbla högtalaranslutningar
Signal/brus förhållande: >82.8 dB
Distorsion: < 0.1 % (1 kHz, 1 W)
Mått: 430 x 152 x 435 mm (B x H x D)
Vikt: 20.4 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Perfect Sound terminerad högtalarkabel, stereopar
Fabriksterminerad högtalarka...
fr. 890 kr

Du har nyligen tittat på

Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC
Uppgraderad upplaga av SV237 - nu...
19990 kr (20990 kr)

Produkter relaterad till din historik

Dynavox Perfect Sound terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarkabel med fyra tvinnade 2.5...
990 kr

Tillbehör

Dynavox Perfect Sound terminerad högtalarkabel, stereopar
Fabriksterminerad högtalarka...
fr. 890 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.