System One W120 aktiv subwoofer, svart System One | Högtalare | Ljudfokus.se
System One W120 aktiv subwoofer, svart i gruppen Högtalare / Subwoofers hos Ljudfokus.se (815W120B)

System One W120 aktiv subwoofer, svart

3498 kr
Artnr: 815W120B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
System One W120 aktiv subwoofer, svart
System One W120 aktiv subwoofer, svart
System One W120 aktiv subwoofer, svart
System One W120 aktiv subwoofer, svart
System One W120 aktiv subwoofer, svart

Produktinformation

System One W120 är en aktiv subwoofer med en enastående valuta, som förser ditt rum med en kraftfull och djup basåtergivning. Med ett helt nytt slutsteg, en förbättrad basport-teknik samt ett vidareutvecklat 12" element, så har man skapat en baslåda som får konkurrenterna att darra på läppen. Man har av ljudmässiga skäl valt ett klass A/B-slutsteg, som kontinuerligt lämnar hela 150 Watt för maximal kontroll, och som kan få soffan att vibrera. Med både låg- och högnivå-ingångar kan basen kopplas med alla förstärkare - stereo som hemmabio!

 • Aktiv subwoofer bestyckad med ett långslagigt 12" element med RPC-kon (Reinforced Paper Cone)
 • Kraftfullt Klass A/B-slutsteg på 150 Watt RMS, 300 Watt peak
 • Variabel delning mellan 35 till 150 Hz
 • Bakåtriktad HC (Horn Curved) slot-port ger lägre distorsion och bättre luftflöde
 • Auto on/off-funktion
 • Har både lågnivå och högnivå-ingång
 • Spelar linjärt ner till 30 Hz - räkna med att få rätt muller till filmeffekterna
 • Exemplarisk byggkvalitet med en vikt på hela 22.6 kg
 • Tyggaller med gummi/metall infästning
 • Stabila gummifötter
 • Designad och helt utvecklad i Sverige!

Innan du köper den här basen bör du tänka på en sak
Det svenska fabrikatet System One har vidareutvecklat sin populära och storsäljande subwoofer W-12, och det har tagit många år att kunna vidareutveckla en redan extremt bra produkt! Den nya modellen - som går under namnet W120 - spelar ännu tightare och mer musikaliskt. Dess alerta spelstil smittar av sig både för musik och film.
Precis som föregångaren så är basen bestyckad med ett tilltaget 12" element av pappkon och med en skummad gummiupphängning som vissa tidigare har kallat "Fatboy". Upphängningen är tilltagen för att ge rätt "styrning" av konen, vilket ger en stor slaglängd med lägre distorsion.
Genom att ha en portad konstruktion får man en högre känslighet, vilket ger mer kraft och dB till återgivningen. Basporten är av slitz-typ, som kan hantera rikliga mängder luftflöden utan att skapa irriterande blåsljud. Nästan ett måste när återgivningen är linjär ner till 30 Hz med risk att volymen stiger.

Innan du blir lycklig ägare av den här baslådan så bör du tänka på en sak. Spela inte för högt. Dels för att bevara grannsämjan, men även för att hög volym kan skada din hörsel. 

Analogt slutsteg med goda kopplingsmöjligheter
Efter flertalet tester och flitigt lyssnande så har System One kommit fram till att slutsteget skall vara av klass A/B-typ. En analog förstärkare låter i den här klassen bättre än de flesta digitala. Den rikliga uteffekten ger bra kontroll över elementet och kan pressa ur sig hela 150 Watt kontinuerligt och det dubbla i snabbare peakar när film-mullret tar vid och explosionerna dånar i rummet.
En uppskattad detalj är det automatiska standby-läget, där basen hoppar igång vid en inkommande signal och går tillbaka till standby när ingen signal känts av på ca 15-20 minuter.
På baksidan finns både lågnivå (stereo RCA och LFE) samt högnivå in (högtalarkabel). Sistnämnda är färre baslådor förunnade och perfekt att ha när stereoförstärkaren saknar pre out. "Rec out" ska man inte koppla genom lågnivå från en förstärkare när "pre out" saknas, för en sådan utgång är fast i nivå och matar alltså alltid max signal ut. 

Passar alla storlekar av högtalare
Beroende på högtalarnas storlek så kan man variabelt ställa en delningsfrekvens mellan 35 till 150 Hz. System One nyttjar ett påkostat och effektivt filter som inte släpper genom någon mellanbas alls, ett vanligt förekommande hos konkurrerande basar man finner på stormarknaden.
Med större golvhögtalare får man en bättre övergång vid en lägre brytpunkt, medans mindre högtalare kräver en högre brytpunkt för att inte få ett "hål" vid överlappningen. Exakt vart man ska dela kan också vara personligt, så lyssna dig fram. 
Det finns även en fasvippa på 0 eller 180 grader. Vippan inverkar på hur elementet rör sig, om slaget börjar ut->in eller omvänt. Vanligtvis skall fasvippan stå på 0 grader, men placeringen och rumsakustiken kan inverka på basens återgivning och hur våglängderna beter sig. Främst är basens placering i rummet A och O. En baslåda som står på fel ställe kan släckas ut helt i ett rum, något som man försöker kompensera med att öka volymen. Det ställer onödiga krav på både slutsteg och element. Rätt placering kan ge en förstärkning i rummet på 6 dB, och det gör att man minskar effektbehovet med 75 %! Om du upplever ett dåligt basregister så kan det bero på att basens och högtalarnas våglängder släcker ut varandra då de spelar ur fas. Testa då att vända på fasvippan, så att högtalarna spelar tillsammans. Det kommer att göra underverk på basomfånget!

Mycket nöje!

"Den större System One-basen är till det yttre betydligt mindre än 12:an från Dynavoice. Ljudmässigt låter den också slankare, mest på grund av att den inte har riktigt samma botten. Å andra sidan är basen musikalisk och brer ut sig lite mer än sin lillebror W100. Liksom märkesbrodern lider W120 av blåsljud från reflexporten, vilket till vardags mest märks genom att partier i musiken där det är mycket bas inte upplevs som riktigt lika mattsvarta i sitt muller. Liksom hos den mindre System One-basen är vi med tanke på prislappen ändå riktigt imponerade"
Hifi&Musik som testade W100 tillsammans medW120 och Dynavoice Challenger CSB-V12/15

System One har under de senaste 10 åren statuerat ett exempel som säger att ordet kvalitet inte är synonymt med dyrt. Med ett brett register av olika högtalare till hemmabio finns det någonting i företagets sortiment att hämta för alla, oavsett anspråk och ingångsvärden. 

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv baslåda, med slitz-port
Utförande: Högnivå
Variabel delningsfrekvens: 35 - 150 Hz
Bestyckning: 12" element med pappkon
Förstärkareffekt: 150 Watt RMS, 300 Watt peak
Frekvensomfång: 30 - 150 Hz
Anslutning: 1 x högnivå, 1 x LFE, 1 x stereo RCA
Funktioner: Auto on/off, Fasvippa 0/180 grader
Färg: Svart
Strömförbrukning: 200 Watt (drift), <0.5 Watt (standby)
Mått: Inkl. fötter: 370 x 401 x 429 mm (B x H x D)
Vikt: 22.6 kg

Prisvärda paket

System One SF-168B Högtalarpaket, 5.1
Detta är ett snyggt hög...
9998 kr (10992 kr)
Yamaha MusicCast R-N402D & System One SF168B, stereopaket med baslåda
Detta är ett spelglatt stere...
11998 kr (14386 kr)
System One W120 aktiv subwoofer, svart 2-pack
2-pack aktiv subwoofer med enast&...
6298 kr (6996 kr)
System One H212B & 2 st W120, högtalarpaket 2.2
Detta är ett riktigt kraftfu...
7990 kr (11994 kr)

Rekommenderade tillbehör

Du har nyligen tittat på

System One W120 aktiv subwoofer, svart
System One W120 är en aktiv ...
3498 kr

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 4-pack, 12-28 kg för subwoofer/centerhögtalare
Med SD-fötterna uppnås en kraftig minskning av l...
125 kr
Nedis Y-kabel metallgrå, RCA-hone - 2xRCA-hanar 0.2 meter
Detta är en förstklassig subwoofer y-kabel med e...
199 kr

Tillbehör

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.