Köp Supra Trico Coaxial S/PDIF BNC ljudkabel på Ljudfokus.se!
Spara
Supra Trico Coaxial S/PDIF BNC ljudkabel  i gruppen Kablar / Digitala ljudkablar hos Ljudfokus.se (215TRICOBNC)

Supra Trico Coaxial S/PDIF BNC ljudkabel

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 215TRICOBNC
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra Trico Coaxial S/PDIF BNC ljudkabel

Produktinformation

Supra Trico BNC är en mycket påkostad coaxialkabel med ett stabilt 75 Ohms beteende. Detta innebär att överföringen ligger på 75 Ohm, en väldigt viktig egenskap när digitalt ljud eller videosignal skall överföras utan signalförlust eller tidsfel. Kabeln har en silverpläterad OFC-kopparledare och en dubbelavskärmning för att inte påverkas av störningar vid överföringen.

  • 75 Ohms stabil coaxialkabel med silverpläterad OFC-kopparledare
  • Dubbel avskärmad för att starkt skydd mot störningar
  • Kontakterad med Neutrik BNC-kontakter
  • Tillverkad i Ljungskile!

Supra Trico 75 Ohms kabel är konstruerad för överföringar enligt 75 ohms standard där det är av stor vikt att impedansen ligger inom snäva toleranser. Exempel på överföringar är CD transport och DAC, mellan CD/DVD och hembio-receiver eller analoga videosignaler (komposit-, RGB- eller komponent-video). Förutsatt att sändare och mottagare är noggrant byggda enligt 75 ohms standard, ger Supra Trico närmast inga överföringsfel (jitterfel).

Trico är Supra´s bästa digitalkabel med mycket hög bandbredd. Enligt Supra´s mantra för signalkablar, är Trico konstruerad för lägsta kapacitans genom sin skummade PE-isolering. Dämpfaktorn är endast 0,6 dB på 100 meter!
Tack vare sin äkta 75 ohms impedans är den 100% enligt specifikationerna för att korrekt överföra S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface), vilket inte så många av våra konkurrenter de facto är om man mäter på dem. Med korrekt impendans minskar det för musiken så besvärande jittret (tidsfel och speglingar i digitala binärkodspaketen).

Isolationen är av skummad (jäst) PE, vilket ger endast 58 pF/m, vilket betyder att den hänger med digital fyrkantsvåg upp i höga frekvenser utan deformation av vågen. Hastighetsfaktor ligger på höga 0,78 av ljusets hastighet.

Mittledaren består av silverpläterad syrefri koppar. Skälet är att silvrets ännu bättre elektriska ledningsförmåga bidrar till att ultrahöga frekvenser som vill gå så nära ytan som möjligt (strömförträngning) ska ha fullgod ledningsförmåga. Det innebär att även återledaren i form av en fläta runt framledaren är av silverpläterad koppar och ännu en skärmfläta utanför i syrefri koppar effektivt skärmar av signalen från yttre störningar.

En digital signal är väl bara ettor och nollor, right?
Supra Trico har en mycket låg kapacitans tack vare sin isolering av skummad PE (polyetylen). Den absolut bästa isolatorn är luft. Genom att låta luft skumma plasten innan den härdar runt ledaren och låta plasten utgöra en liten mängd av isoleringen, närmast ett fackverk för att hålla ledaren i mitten av kabeln, möter signalen mycket lite av de elektriska egenskaper som faktiskt alla material har, även isoleringsmaterial. Kapacitans uppstår mellan mittledaren och skärmen som är återledare genom isolatorn. När spänningen ökar mycket snabbt från en "nolla" till en "etta" i en digitalsignal, suger kapacitansen upp den signalhöjningen tills isolatorn byggt upp en laddning. Det medför fördröjningar och en inte fullt tydlig "nolla" eller "etta". Sänkt hastighet och otydliga pulser av "ettor", kan i värsta fall ge avbrott i avspelningen, men redan innan får felkorrigeringskretsar i mottagaren jobba med att buffra och felkorrigera jitter. Detta får direkt hörbara konsekvenser. Ju mer av de binära pulserna som tas emot rätt, desto mer "arbetsro" för DACen till att översätta digitalströmmen till ljuv musik, därav vår strävan att konstruera Trico mycket bra avskärmad med dubbla skärmar och med så låg kapacitans som möjligt genom att ersätta så mycket av isolatorns plast med luftbubblor istället.

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Coaxial

Du har nyligen tittat på

Supra Trico Coaxial S/PDIF BNC ljudkabel
Detta är en 75 Ohms coaxialk...
fr. 595 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.