Köp Supra Sword-IXLR Excalibur Rhodium ljudkabel på Ljudfokus.se!
Spara
Supra Sword-IXLR Excalibur Rhodium ljudkabel i gruppen Kablar / Analoga ljudkablar hos Ljudfokus.se (215SWORDXLREX)

Supra Sword-IXLR Excalibur Rhodium ljudkabel

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 215SWORDXLREX
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra Sword-IXLR Excalibur Rhodium ljudkabel
Supra Sword-IXLR Excalibur Rhodium ljudkabel
Supra Sword-IXLR Excalibur Rhodium ljudkabel

Produktinformation

Supra Sword-IXLR Excalibur Rhodium är en specialversion av deras uppskattade och extremt rosade signalkabel Sword. Efter framgångarna med de mer exotiska modellerna Sword Excalibur (högtalar- och USB-kabel) så har man nu vidareutvecklat signalkabeln, där den enda skillnaden ligger i de Rhodium-pläterade kontakterna. Dessa ger ännu mer utsökta ledaregenskaper, som i ett seriöst Hifi-system bidrar med en hörbar förbättring. Sword-konceptet är utvecklat av Jonny Svärd i Värmland, men tillverkas av Supra. Allting baseras kring det unika konceptet med bifilärt lindade litz-ledare. Konstruktionen ger den här signalkabeln en karaktär som är oerhört transparent och neutral. Detta tack vare att alla frekvenser överförs helt i tid. Kabeln är jämförbar mot betydligt dyrare alternativ! Karaktären är oerhört transparent och neutral, då musiksignalens alla frekvenser förs över helt i tid (fasstabilitet).

  • Specialupplaga med Rhodium-pläterade XLR-kontakter
  • Koncept utvecklat av Jonny Svärd
  • Uppbyggd med bifilärt lindade litz-ledare
  • Kraftigt kritikerrosad för sitt unika pris/prestandaförhållande
  • Tillverkad i Ljungskile!
  • Levereras i en svart trälåda
  • Kan specialbeställas i valfri längd, kontakta oss!

Hur beskriver man bäst Supra´s flaggskepp Sword? Hur pratar man väl om – ingenting? Det är närmast omöjligt utan att man upprepar en massa superlativ, samma som alla andra också talar om. Skillnaden är att vi upplever oss ha lyckats med uppgiften, en kabel som är just – ingenting – den enda sanna beskrivningen av transparens.

Hur skulle Supra kunna upprepa succén med deras Sword-högtalarkabel i en lågnivåkabel? Kan det finnas fördelar med låginduktiv bifilär Litz-konstruktion också på lågnivåsignaler med närmast ingen ström? Svaret blev ja!
Bland annat hjälper konstruktionen till att ha så lågt störningsupptag att den tillsammans med Supra´s effektivaste folieskärm närmast totalt upphör att vara en antenn. Ut från den becksvarta bakgrunden står varenda liten mikrodynamik.

Supra upptäckte vidare att den fasförskjutande reaktansen närmast upphörde, kvar finns endast en mycket låg, faslinjär resistans som låter alla klanger vara precis som avsågs vid inspelning, mixning och mastering. Slutligen stod det klart att den närmast utsläckta kapacitansen, har skapat ett riktigt hastighetsmonster, vilket låter alla klangers högfrekventa övertoner - jo, till och med bastrummans klang är full av övertoner - och när dom når fram i fas med varandra, utspelar sig känslan av att ”sitta med i orkesterdiket” – att vara på plats, live! Det finns inget "tak" eller avrullning i höga frekvenser, så alla detaljer i de finaste digitala formaten förvanskas inte.
Så släng på en så kallad One-Take live-upptagning, blunda och njut av att vara på plats. Mycket nöje!

Rhodium
Supra har lanserat en specialversion av sin Sword-IXLR, som matchar deras Sword Excalibur högtalarkabel på bästa sätt. Den här upplagan av signalkaben har Rhodiumpläterade XLR-kontakter. Att plätera med Rhodium är en helt annan process än för guldplätering, som är svårare och mer kostsam, men som i gengäld ger bättre ledaregenskaper av den delikata musiksignalen. I ett seriöst Hifi-system märks skillnaden och kommer att uppskattas på ett mycket positivt sätt.

Ett ord om kabelns uppbyggnad
Figuren nedan visar schematiskt konstruktionen. Varje ledare innehåller tolv individuellt lackisolerade kardeler i två lager. Innersta lagrets sex kardeler spunna åt ett håll i brant stigning för att bli exakt lika länga som det yttre lagrets sex kardeler som spunnits åt andra hållet. Lagren är åtskilda med en PE-isolering, inre lagret spunnet runt en glasfiberkärna för mekanisk stabilitet. Ytterst, separat skärmade med vår fina folieskärm, som inte låter störningar fläcka signalen. Resultatet är en blixtsnabb, faskorrekt kabel som låter signalen passera utan att påverkas åt något håll.

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Stereokablar XLR

Du har nyligen tittat på

Supra Sword-IXLR Excalibur Rhodium ljudkabel
Detta är en svensktillverkad...
fr. 5790 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.