Köp Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel på Ljudfokus.se!
Spara
Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel i gruppen Kablar / Högtalarkablar hos Ljudfokus.se (215SWORDEX)

Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 215SWORDEX
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel
Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel
Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel
Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel
Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel

Produktinformation

Supra Sword Excalibur är den svenska kabelexpertens nya referens av högtalarkablar, som erbjuder något alldeles unikt för pengarna - trots prislappen! Konstruktionen härstammar från Sword och utvecklingsarbetet pågick i 2 år innan man var redo att presentera den här högtalarkabeln på marknaden. Exklusiva rhodiumpläterade kontakter, emaljerade bifilärt lindade OFC-kopparledare och ett nytt koncept med en separat jordledare är några av ingredienserna som lyfter en redan trendsättande kabel till en högre nivå!

  • Patenterad och terminerad högtalarkabel - tillverkad i Ljungskile!
  • Tvinnade bifilärlindade Litz-ledare med skärm ger en helt fasstabil konstruktion
  • Antal kardeler per ledare: 2x12 stycken på 0.4 mm med en sammanlagd ledararea på 3 mm²
  • Solida, Rhodiumpläterade kontakter där både banan- och gaffelkropp medföljer
  • Separat jordkabel som ansluts i förstärkaren för semi-aktiv skärmning
  • "Världklass" enligt magasinet Hifi&Musik
  • Resistans: 5.20 (Ohm/km)
  • Induktans: 0.25 (uH/m)
  • Fasavvikelse: 0.002 grader (0-100 kHz)
  • Yttermått: 17.5 mm

Svenska Supra har under 2 års tid utvecklat den ultimata högtalarkabeln. En legend ur bohuslänsk granit. Deras Sword har chockat marknaden för sin prestanda i en ändå förhållandevis överkomlig prisnivå, om man ser till vad som erbjuds. Resultatet blev Sword Excalibur.
Målsättningen har varit att inget skall tummas på. Allt ska vara det bästa men fortfarande erbjuda absolut valuta och som för att vara värdig Supra-stämpeln så ska kabeln givetvis vara tillverkad i Sverige. Ljungskile för att vara exakt.

Precis som den tidigare referensen och numera lillebror Sword, så bygger konstruktionen på bifilärlindade Litz-ledare. Uppbyggnaden består av 24 separat isolerade kardeler per ledare (två stycken per kabel), där 12 lindas i spiral medurs och återstående 12 moturs. Genom denna geniala orientering jobbar ledarparen i vad som kallas ”magnet-nollan”, d.v.s de motlindade kardelerna släcker ut varandras egna induktans (magnetverkan). En ytterligare fördel är att skin-effekten minimeras, d.v.s strömmens (signalens) benägenhet att vid höga frekvenser vilja gå närmare kardelernas yta samt inte minst, den separata förläggningen av varje ledare helt stoppar de spontana strömhopp mellan kardelerna i ledarna som ger tidsförskjutande effekter.

Lägg därtill en PE-isolering, tvinnad och skärmad för minimal störpåverkan, CNC-frästa kabelsplitters med jordanslutning - där man använder högtalarkabeln XL-Annorum som jordledare - samt solida kopparkontakter med Rhodium-plätering.
Krimpkontakterna är speciellt framtagna för Excalibur, där överdelen skruvas in i krimpkroppen (likt en F-kontakt) för maximal böjstyrka. De avisolerade Litz-trådarna krimps sedan maskinellt för en perfekt och lufttät kabelanslutning. Kontaktkroppen är försedd med M6 anslutning, vilket möjliggör skifte mellan banan- och spadkropp.
Jordanslutningen är som standard 30 cm och även den försedd med specialanpassade och Rhodium-pläterade Combicon-kontakter.
Det går att specialbeställa jordledaren i större längder om så önskas.

Skärmanslutningen skall endast anslutas i ena kabeländen, d.v.s på förstärkarsidan. Antingen på den negativa högtalarutgången alternativt till någon av dess chassiskruvar.

Sword säljs enbart terminerad, varför?
På grund av den speciella konstruktionen är kontakteringen kritisk (med andra ord inget man gör själv!). Termineringen är gjord med kraftig kontaktpressning, syretätt så materialen förenas till det som närmast påminner om svetsning. Levereras i svart träask. Terminering är både gaffel och banan Supra Rhodiumpläterad CombiCon-kontakt. Båda banan och gaffel ingår så att du inte begränsas i framtida uppgraderingar av elektronik eller högtalare.

"D
et blir en heeelt annan sak när Excalibur kopplas in, med mer kraft i musiken, punsch och anslag, dynamisk spänst och energireserv. Det blir påtagligt tystare mellan tonerna, mot en än mer kolsvart bakgrund, samtidigt som musiken känns väldigt fasriktig korrekt återgiven"
HiFi & Musik med stämpeln "Toppklass"

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Rekommenderade tillbehör

Klipsch RF-7 III golvhögtalare, körsbär par
Bastanta RF-7 är här i ...
59990 kr
Köp
Info
T.A.C. V-88 rörförstärkare med KT88 & Auto-Bias
Detta är T.A.C´s toppmo...
49890 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Supra Sword Excalibur, terminerad högtalarkabel
Svenska Supra´s nya referens...
fr. 10590 kr

Produkter relaterad till din historik

Klipsch RF-7 III golvhögtalare, körsbär par
Bastanta RF-7 är här i sin tredje generation - b...
59990 kr
Köp
Info
T.A.C. V-88 rörförstärkare med KT88 & Auto-Bias
Detta är T.A.C´s toppmodell av rörförs...
49890 kr
Köp
Info

Tillbehör

Klipsch RF-7 III golvhögtalare, körsbär par
Bastanta RF-7 är här i ...
59990 kr
Köp
Info
T.A.C. V-88 rörförstärkare med KT88 & Auto-Bias
Detta är T.A.C´s toppmo...
49890 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.