Supra HDMI HD FRHF HDMI-kabel - Ljudfokus
Spara
Supra HDMI 1.4 HD FRHF HDMI-kabel i gruppen Installation / Installationskablar hos Ljudfokus.se (HDFRHF)

Supra HDMI 1.4 HD FRHF HDMI-kabel

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: HDFRHF
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra HDMI 1.4 HD FRHF HDMI-kabel
Supra HDMI 1.4 HD FRHF HDMI-kabel

Produktinformation

Supra HDMI 1.4 HD FRHF är en förstklassig HDMI-kabel som prestandamässigt helt är baserad på deras is-blåa HDMI-kablar. Skillnaden är att denna modellen ingår i deras halogenfria och flamskyddade kabelserie, och där ytterhöljet designmässigt är svart. Denna kabeln finns i 20, 25 samt 30 meter och uppfyller prestandakravet för HDMI 1.4  med stöd för 1080p. Kabeln har ett unikt prestandacertifikat från HDMI’s ackrediterade testcenter i USA. Det patenterade isärtagbara kontakthuset tillåter att den raka kåpan kan bytas ut till motsvarande med en 45 graders vinking, samt att kunna dra kabeln med kontaktdel genom VP-rör för dold installation när kontakthuset tagits av. Själva kontaktdelen är noggrant lödd av kvalificerad personal, samt ingjuten i en stark plast för att tåla hantering såsom rördragning utan att kontaktens hus är monterat. Det är möjligt att dra kabeln i ett 20 mm VP-rör alternativt en 25 mm VP-slang. Kontakthuset är av metall och ger efter montage 100 % täckande skärmning. Supra har sedan sin första HDMI-kabel från 2004 varit marknadens ledande fabrikat.

 • Högpresterande HDMI-kabel med stöd för HDMI 1.4 with Ethernet (upp till 30 meter)
 • Halogenfri & flamskyddad
 • Trippelskärmad HDMI-kabel för högsta störimmunitet
 • Demonterbara kontakter för kabeldragning i rör
 • Levereras med raka kontakter monterade från fabrik
 • Rak kåpa kan bytas ut till 45-graders vinklade kåpor (tillval)
 • Gedigen och stabil konstruktion som tål hanteringen vid rördragning
 • Kit för böjd kontakt finns som tillval
 • Tillverkad i Sverige och kvalitetstestad i tre olika steg
 • Isolering: PE ECCOH 5943, rund
 • Diameter: 9.5 mm
 • Max upplösning: 1920 x 1080p @ 30 Hz
 • Bandbredd: 18 Gbit/s

Marknadens bästa HDMI-kabel kommer från Sverige
Svenska kabelexperten Supra lanserade sin första HDMI-kabel år 2004. Redan från början ställde HDMI-standarden och dess kontakt svåra tekniska krav på kontaktdon och kablarnas uppbyggnad. Marknaden översvämmades av påstådda High-End-HDMI som - så fort exempelvis en projektor skulle kopplas in - helt enkelt inte klarade överföra signalen på de 8-10 metrarna redan vid 720P-upplösning.
Supra utvecklade sin HDMI-kabel som var unik och levde upp till de tuffa krav som ställdes och sedan dess har man levererat uppdaterade HDMI-kablar som alltid hållit måttet. Inte minst installationsmarknaden, som exempelvis kan bygga konferensrum för ett helt hotell, upptäckte hur bra deras kabel var och sammantaget hur otroligt kostnadseffektiv den var. Med Supra´s nya innovativa kontakt med avtagbart kontaktskal, kan kabeln nu dras färdigterminerad i dolda rör – en garanti för bibehållen prestanda.

Patenterade kontakter
Det patenterade isärtagbara kontakthuset tillåter en rak eller en böjd kontakt - Met-S eller Met-B - där "S" står för "straight" (rak) och "B" står för "bent" (böjd). Som standard levereras HDMI-kabeln med två raka kontakter, där man kan köpa Met-B med en nylonfläta som tillval ifall man vill dra kabeln med kontaktdelen genom rör. Själva kontaktdelen är noggrant lödd av kvalificerad personal, samt ingjuten i en stark plast för att tåla hantering såsom rördragning utan att kontaktens hus är monterat. Det är möjligt att dra kabeln i ett 20 mm vp-rör alternativt en 25 mm vp-slang. Kontakthuset är av metall och ger efter montage 100 % täckande skärmning.

30 meter HDMI
HD5-kabeln har utvecklats under lång tid genom noggranna tester med avancerad testutrustning. Resultatet av detta är en HDMI-kabel som klarar att överföra informationen i upplösningen 1080p@30Hz ända upp till 30 meter! Supra är världsledande när det gäller bandbredd på HDMI-kablage, vilket säkerställer att kabeln alltid klarar av att överföra maximal upplösning på både ljud och bild. Supra tål att jämföras!


Digital data kan det väl inte vara skillnad på?
Frågorna kring en HDMI-kabels kvalitet ör många, och möts ibland av skepsis. För det spelar väl ingen roll då det bara är en dataström? Ja, helt rätt, det är bara en dataström. Och, ja, det spelar roll. Ibland stor roll. Vi kan lätt konstatera att de flesta märker om kabeln inte ens kan synka och ge bild. Det är ett påtagligt bevis på otillräckliga prestanda. HiFi-entusiasten har länge vetat att en digitalkabel mellan sin CD och DAC kan vara skillnad som dag och natt för ljudåtergivningen, och troligen handlar det om att den kunskapen fått mogna under flera år, till skillnad från den relativt nya platt-TV-konsumenten som abrupt fick gå från mångårig Scart-användning till ett helt nytt system.

För de flesta som var lite noga med bilden hos sin större tjock-TV, visste sedan länge att det var skillnad på Scart-kablarna och det spelar såklart roll även för HDMI. Precis som en analog signal, kan den digitala signalen bli korrupt. I varje krets som hanterar alla signaler i en HDMI ingår buffertsteg och felkorrigering samt system, för om bitpaketet är så korrupt att den måste begäras om på nytt. Allt detta tar tid, bilden kan ju inte frysa och hacka, vilket innebär att mottagaren extrapolerar den bästa möjliga bild/ljud med den information den fått. Det kan innebära att gråskalan eller trycket i färgerna inte blir de bästa som TV’n eller projektorn förmår, samt att ett grynigt brus uppstår som förstör de där rakbladsskarpa konturlinjerna. Det kan även uppstå hörbara knäppar/brus i ljudet. Med Supra s kablar, certifierade av oberoende testinstitut, kan du vara säker på att din fina anläggning alltid får bästa förutsättningar att nå sin topprestanda.

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Du har nyligen tittat på

Supra HDMI 1.4 HD FRHF HDMI-kabel
Högpresterande HDMI-kabel so...
fr. 2950 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.