Mediaspelare

Mediaspelare

En mediaspelare är - som namnet indikerar - en enhet som spelar upp ett media. Vi talar främst om film och musik när det rör sig om produkter som skall kopplas till en stereo- eller hemmabioanläggning.
Läs mer

Mediaspelare

En mediaspelare är - som namnet indikerar - en enhet som spelar upp ett media. Vi talar främst om film och musik när det rör sig om produkter som skall kopplas till en stereo- eller hemmabioanläggning.

En mediaspelare kan spela upp ett fysiskt digtitalt media, exempelvis en CD-spelare som återger musik som är lagrad på en så kallad Compact Disc och som vanligtvis kopplas till en stereoförstärkare eller ett par aktiva stereohögtalare. Men det kan även vara en Bluray-spelare, som hanterar både bild och ljud i högre upplösning och som då skall kopplas till en hemmabioförstärkare
Om vi talar om analoga media så tänker vi främst på vinylspelaren, men även kassettbandspelaren och den "klassiska" radiomottagaren, där vi kan vakna upp och lyssna på vårt favoritprogram till frukosten eller på väg in till jobbet i bilen.

Att streama media är mer och mer populärt idag, både vad gäller musik och film. Nätverksspelaren är ett givet inslag för den som främst streamar sin musik via molnet, eller som har rippat sina skivor och lagrat dem på en NAS. Olika typer av digtiala mediaspelare kan anslutas till en DAC, en lösning som vänder sig till dem som vill lyfta ljudet ytterligare. Det kan röra sig om att ansluta sin dator via en USB-kabel eller att få bättre TV-ljud till sin stereoanläggning via HDMI ARC eller en optisk digitalöverföring
Sen finns det även mediaspelare som streamar videomaterial som Netflix, Viaplay m.m. Aple TV och Chromecast är två väldigt populära produkter för dessa ändamål.

Vi ska inte heller glömma bort den otroligt populära Bluetooth-mediaspelaren, som inte ställer några krav på nätverksuppkoppling och därmed kan fungera i alla miljöer. Här talar vi om musik och som övriga typer av mediaspelare så finns Bluetooth i olika prisklasser, beroende på vilka krav som ställer på återgivningen.
Likt Bluetooth så kan vissa tillverkare skapa ett eget protokoll där man får en trådlös överföring mellan en sändare och mottagare. 

Är du osäker i ditt val av mediaspelare eller vad som passar bäst till ditt system, så tveka inte att kontakta oss för rådgivning på telefon eller mail.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.