Rotel RC1590 försteg med DAC & XLR, svart Rotel | Förstärkare | Ljudfokus.se
Rotel RC1590 försteg med DAC & XLR, svart i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (352RC1590B)

Rotel RC1590 försteg med DAC & XLR, svart

16990 kr
Artnr: 352RC1590B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Rotel RC1590 försteg med DAC & XLR, svart
Rotel RC1590 försteg med DAC & XLR, svart
Rotel RC1590 försteg med DAC & XLR, svart
Rotel RC1590 försteg med DAC & XLR, svart
Rotel RC1590 försteg med DAC & XLR, svart

Produktinformation

Rotel RC1590 är flaggskeppet av rena försteg för musiklyssning. Uppbyggnaden är genomtänkt och det skyhöga komponentvalet ger en återgivning som briljerar, både på analoga som digitala signalkällor. Med dubbla transformatorer har man helt separat strömmatning till de analoga och digitala krestarna. Det här försteget kommer ge många trevliga musikstunder i soffan.

  • Påkostat försteg med omfattande analoga och digitala anslutningar
  • AKM premium-DAC med stöd för 32-bitar/768 kHz
  • Bluetooth med aptX
  • Dubbla toroidal-transformatorer för analog- och digitalsektionen
  • Balanserade XLR-anslutningar (in och ut)

Med hjärtat i anläggningen finns de bästa förutsättningarna
Många tänker nog inte så, men i ett system med separata delar så är försteget oerhört viktigt och mycket av hjärtat till ett högupplöst ljud. en av dess viktigaste roller är volymregleringen, och här kan det både bära eller brista. Hur hela volymregleringskretsen är uppbyggd har en avgörande del i hur bra ljudet återges.

RC1590 är Rotel´s mest påkostade modell av försteg för stereobruk. Konstruktionen börjar i mångt och mycket med en överdimensionerad strömförsörjning. Här har man egentillverkat två separata toroidal-transformatorer med lågt störliggande magnetfält och hög verkningsgrad. Dessa separerar matningen för de analoga och digitala delarna, med spänning med regleras med skräddarsydda slitfolie-kondensatorer. Dessa är erkända för sin snabba upp/urladdning och låga signalförlust. Faktum är att Rotel satt olika ingenjörsteam för att utveckla de analoga och digitala kretsarna.

Vid projektets start ville Rotel designa ett försteg som höll samma skyhöga klass på återgivningen som det matchande slutsteget RB1590. 
Man har integrerat ett inbyggt DAC-kort - en 32-bitars/768 kHz D/A-omvandlare från AKM. Här finner vi tre optiska och tre coaxiala ingångar, samt en USB-B avsedd för dator med möjlighet till 24-bitars PCM och likaså DSD-stöd. 
RC1590 har även integrerad Bluetooth-mottagning med aptX, om man vill streama musik från sin smartphone eller smart-TV.
 

På den analoga sidan har Rotel utrustat försteget med bla. en XLR-ingång och ett inbyggt RIAA-steg för skivspelare (MM-typ). Man är riktigt generös med utgångar, där vi finner en dubbel uppsättning av pre outs för både RCA och XLR. Dessutom finns dubbla utgångar för subwoofers.

Även om man i finare Hifi-kretsar förespråkar kort signalväg så har RC1590 utrustats med tonkontroller. Ett välkommet inslag för inspelningar av sämre snitt eller om man kort och gott vill sätta en egen prägel på musiken. 

Kort och gott, det du hör är ett försteg som bjuder på en musikalisk resa med fin detaljrikedom och dynamisk spänst. 

"Allt sitter som i ett skruvstäd och med rätt högtalare är det här en kombination som inte kommer göra dig besviken. Jag gillar verkligen också känslan hos försteget och tycker att det både funktionsmässigt och rent estetiskt är något av en fullträff. Uppskattar du den raka, strama karaktären och har högtalare som vill ha massor av effekt, är det här en perfekt kombination för dig"
Hifi&Musik, som testade för/slutstegskombon RC-1590/RB-1590

Balanced Design Concept
Rotel är ett erkänt fabrikat med stor expertis och har varit med i svängarna i dryga 50 år. Man arbetar efter en filosofi kallad ´Balanced Design Concept´. Detta involverar inte, som man kan tro, balanserade kretslösningar utan mer en designstrategi som omfattar helhetsgreppet i valet av komponenter, kretslösningar och kritiska utvärderingar, både på pappret och även med det mänskliga örat. En Rotel-apparat är otroligt driftsäker med lång hållbarhet. 

Den diskreta uppbyggnaden sammanställs på symmetriska kretsar med stjärnjordning, för helt identiska kanaler. Sista steget involverar lyssning och finjusteringar, mer för att tillfredsställa det mänskliga örat än att få bästa resultat i provlabbet vad gäller specifikationer. I grund och botten bygger denna filosofi på att ge en fundamental musikupplevelse snarare än en prövning i extrem ingenjörsutveckling. Att Rotel sedan lyckats fantastiskt bra med magiken att kombinera dessa två egenskaper, gör att deras produkter får en enastående valuta.

Rotel grundades redan år 1961 och har skapat sig ett respekterat namn för sina innovativa, välljudande - och när vi talar om förstärkare - otroligt strömstarka konstruktioner. En detalj värd att nämna är att deras apparater genom åren visat sig ha en livslängd som sträcker sig långt över genomsnittet.

Specifikationer

Typ: Försteg
Utförande: Bluetooth-mottagning, Digitala ingångar, Pre out för baslåda/slutsteg, RIAA-steg för skivspelare, XLR-anslutning
Frekvensomfång: ±0.1dB, line: 10 - 100.000 Hz, ±0.2dB, phono: 20 - 20.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet, 1 x phono MM, 1 x stereo XLR, 1 x USB-A (front), 1 x USB-B, 3 x coaxiala, 3 x optiska, 3 x stereo RCA
Utgångar: 1 x coaxial, 1 x hörlursuttag, 1 x Line Out RCA, 1 x optisk, 2 x stereo RCA, 2 x stereo XLR, 2 x subwoofer pre out
Signal/brus förhållande: Digital: 108 dB, Line: 112 dB, Phono: 80 dB
Distorsion: <0.002 %
Strömförbrukning: 45 Watt (drift), <0.5 Watt (standby)
Mått: 431 × 144 × 348 mm (B x H x D)
Vikt: 9.2 kg

Prisvärda paket

Rotel RC1590 & RB1590 stereopaket, svart
Stereopaket för den riktigt ...
44990 kr

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach NF-214 Master Set, RCA-signalkabel
Den absoluta storsäljaren ho...
fr. 867 kr
Pangea True Balanced Interconnect, signalkabel med XLR
En äkta balanserad signalkab...
fr. 1690 kr
Real Cable Crystal optisk kabel
En referens till optisk kabel, so...
fr. 900 kr

Du har nyligen tittat på

Rotel A10 förstärkare, svart
14-seriens minsta stereoförs...
4490 kr
Rotel RB1590 slutsteg med XLR, svart
Rotel´s top-of-the-line slut...
27990 kr
Rotel RA1572 & RCD1572 stereopaket, svart
Stereokombo som tillsammans med e...
24998 kr (25980 kr)

Produkter relaterad till din historik

Real Cable Crystal optisk kabel, 0.75 meter
En referens till optisk kabel, som med sin gedigna konstru...
900 kr
Pangea True Balanced Interconnect, 1 meter
En äkta balanserad signalkabel, uppbyggd med Cardas G...
1990 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.