Rotel RB1552 mkII slutsteg, svart Rotel | Förstärkare | Ljudfokus.se
Rotel RB1552 mkII slutsteg, svart i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (352RB1552MKIIB)

Rotel RB1552 mkII slutsteg, svart

8990 kr
Artnr: 352RB1552MKIIB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Rotel RB1552 mkII slutsteg, svart
Rotel RB1552 mkII slutsteg, svart
Rotel RB1552 mkII slutsteg, svart

Produktinformation

Rotel RB1552 mkII är ett extremt prisvärt slutsteg för stereobruk, som väcker liv i de flesta högtalare. Plattformen är identisk med storebror RB1582 mkII, där skillnaden ligger i en bantad utgång på 2x130 Watt (istället för 2x200 Watt). Uppbyggnaden är baserad på klass A/B-teknik och dämpfaktor ligger på imponerande 450. På baksidan finner vi både RCA och XLR in.

  • Kraftfullt slutsteg för stereobruk
  • 130 Watt/kanal i 8 Ohm
  • Exemplarisk byggkvalitet
  • Switch på baksidan för RCA eller XLR

Rotel´s kraftfulla och grymt välljudande RB-1552 slutsteg hade varit aktivt på marknaden i ett par år, när det lanserades som en mkII-upplaga. Man hade sett över kretsarna i detalj och fått en del förbättringar i kretsbanorna. Den mest uppenbara och synliga förändringen ser vi på baksidan, nämligen XLR-anslutningen som är ett välkommet komplement till de tidigare RCA-ingångarna.
Ett redan fantastiskt slutsteg har blivit än mer fantastiskt!

Som brukligt för Rotel och en detalj som de skämt bort oss med genom åren är den rejält dimensionerade nätdelen. Hjärtat är den egenutvecklade och förstklassiga toroidal-transformatorn, som ger en orubblig strömförsörjning till de olika förstärkarstegen. Kondensatorbanken är uppbyggd med speciella Slit Foil-kondensatorer, som har en fantastiskt snabb förmåga att ladda ur sig/ladda upp. 
Sätt steget på prov med ett symfoni-cresendo eller en fartfylld rocklåt med smattrande baskaggar. Det är en häftig upplevelse med RB1552 mkII!

Kretsbanorna är helt separerade för respektive kanal för minimal interens och utgångssteget är helt diskret uppbyggt. De bipolära utgångstransistorerna, som sitter per sida, förmår att pressa ur sig 130 Watt per kanal i en 8 Ohms last. Faktum är att detta är mätt med båda kanalerna i drift kontinuerligt och med en tillåten distorsion på <0.03 %! 
All jordning sker i ett stjärnmönster på en kopparjordplatta för att säkerställa lågt signal-brus ratio.
Detta märks på den övertygande dämpfaktorn på 450. Det normala i prisklassen ligger mer runt 100-150. Högre dämpfaktor innebär bättre kontroll.

Balanced Design Concept
Rotel är ett erkänt fabrikat med stor expertis och har varit med i svängarna i dryga 50 år. Man arbetar efter en filosofi kallad ´Balanced Design Concept´. Detta involverar inte, som man kan tro, balanserade kretslösningar utan mer en designstrategi som omfattar helhetsgreppet i valet av komponenter, kretslösningar och kritiska utvärderingar, både på pappret och även med det mänskliga örat. En Rotel-apparat är otroligt driftsäker med lång hållbarhet. 

Den diskreta uppbyggnaden sammanställs på symmetriska kretsar med stjärnjordning, för helt identiska kanaler. Sista steget involverar lyssning och finjusteringar, mer för att tillfredsställa det mänskliga örat än att få bästa resultat i provlabbet vad gäller specifikationer. I grund och botten bygger denna filosofi på att ge en fundamental musikupplevelse snarare än en prövning i extrem ingenjörsutveckling. Att Rotel sedan lyckats fantastiskt bra med magiken att kombinera dessa två egenskaper, gör att deras produkter får en enastående valuta.

"Modestly priced audio products may not be able to produce the “absolute sound,” but the best of them can fully deliver the heart of the high end. Rotel’s RB-1552 Mk II falls decisively into this category. Through the RB-1552 Mk II, strings are properly rich, bass is weighty, and the piano possesses a lovely round tone. Microdynamics and tiny tempo variations come through clearly, too, allowing the listener to hear the give-and-take between players. The amp also delivers robust dynamics, a broad soundstage, well-placed images, and infectious timing. Another Rotel winner"
Absolute Sound ´Product of the year awards´

"Vi har sagt det många gånger förr, Rotel är en firma som gjort sig känd för att tillverka no-nonsense-produkter som ger ordentlig valuta för pengarna. Deras senaste för- och slutsteg är absolut inget undantag från det"
Ljud&Bild som testade RC1570 & RB1552 mkII

Rotel grundades redan år 1961 och har skapat sig ett respekterat namn för sina innovativa, välljudande - och när vi talar om förstärkare - otroligt strömstarka konstruktioner. En detalj värd att nämna är att deras apparater genom åren visat sig ha en livslängd som sträcker sig långt över genomsnittet.

Specifikationer

Typ: Slutsteg
Utförande: XLR-anslutning
Förstärkareffekt: 2x130 Watt (8 Ohm)
Frekvensomfång: ±0.5 dB: 10 - 100.000 Hz
Ingångar: 1 x stereo RCA, 1 x stereo XLR
Signal/brus förhållande: 120 dB
Distorsion: <0.03 %
Strömförbrukning: 400 Watt (drift), <0.5 Watt (standby)
Mått: 431 × 144 × 339 mm (B x H x D)
Vikt: 12.4 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Supra EFF-IXLR signalkabel
Extremt prisvärd signalkabel...
fr. 899 kr (fr. 995 kr)

Du har nyligen tittat på

Rotel RB1552 mkII slutsteg, svart
Slutsteg för stereobruk som ...
8990 kr

Produkter relaterad till din historik

Oehlbach Silverline 40, 4 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lösmeter - med 4 mm² ...
147 kr
Supra EFF-IXLR signalkabel, 1 meter
Extremt prisvärd signalkabel, och en av Supra´s ...
899 kr (ord. 995 kr)

Tillbehör

Supra EFF-IXLR signalkabel
Extremt prisvärd signalkabel...
fr. 899 kr (fr. 995 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.