Köp Rotel RA1592 MKII förstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, silver på Ljudfokus.se!
Rotel RA1592 MKII förstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, silver i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (352RA1592MKIIS)

Rotel RA1592 MKII förstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, silver

24990 kr
Artnr: 352RA1592MKIIS
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Rotel RA1592 MKII förstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, silver
Rotel RA1592 MKII förstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, silver
Rotel RA1592 MKII förstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, silver
Rotel RA1592 MKII förstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, silver

Produktinformation

Rotel RA1592 MKII är toppmodellen av integrerade förstärkare i den påkostade och välljudande 15-serien. Här talar vi i klassiskt Rotel-manér om en strömstark konstruktion med en dämpfaktor på hela 600! När Rotel nämner en uteffekt på 200 Watt/kanal så vet vi sedan många år tillbaka att det är ärliga siffror. Modellen är numer inne i sin andra generation, där man adderat en del nya funktioner samt tweakat ljudet till en högre nivå. Likaså har vikten ökat en aning jämfört med föregångaren. Extremt bra har blivit bättre helt enkelt! För de som streamar sin musik från en dator är MQA-stödet och Roon-certifikatet två uppskattade nyheter. Förstärkaren kan driva det mesta i högtalarväg med en svårslagen kontroll. Värt att nämna är att RA1592 MKII även har RIAA-steg för skivspelare samt en XLR-ingång för din prioriterade signalkälla - exempelvis den designmatchade CD-spelaren i serien.

  • Klass A/B-förstärkare på 200 Watt/kanal, kontinuerligt uppmätt i 8 Ohm
  • Inbyggd DAC byggd kring ett 32-bitars/384 kHz Texas Instruments-chip
  • USB-B ingång för dator med stöd för MQA Studio och högupplöst ljud (dock ej DSD-filer)
  • Roon-certifierad (kräver prenumeration)
  • Ethernet-port för uppdatering och styrning genom tredje-parts kontrollsystem
  • Rejäl strömkapacitet och en dämpfaktor på 600
  • Balanserad XLR-ingång för den prioriterade signalkällan
  • Pre out stereo och dubbla subwoofer pre out

RA1592 från Rotel är en integrerad stereoförstärkare som driver det mesta i högtalarväg på ett övertygande sätt. Modellen är en upphottad upplaga i sitt MKII-utförande, där man både förbättrad ljudkvaliteten men även försett förstärkaren med en del nya funktioner. Jämfört med sin lillebror RA1572 MKII, så ligger den främsta skillnaden i att storebror har en betydligt rejälare nätdel vilket märks på dämpfaktorn som är den dubbla på 600. 

När vi talar om Rotel så är vi vana vid att nämna förstärkarmodellens rejäla strömförsörjning, och RA1592 MKII följer samma spår. Man tillverkar transformatorer själva och här finner vi en tilltagen och specialdesignad sådan av toroid-typ. Förutom att ge en stabil försörjning av spänning och ström till de olika förstärkarstegen, så har den här typen av transformator ett lågt strålningsmönster som förhindrar att störa kringliggande kretsar.
Komponenterna är selekterade för dess fina egenskaper, och allt är uppbyggt med snäva toleranser för att ge exakta spännings- och strömkrav. 

I försteget finner vi både analoga som digitala ingångar. På den analoga sidan finns både en balanserad XLR-ingång, tre RCA-stereoingångar samt ett inbyggt RIAA-steg för en skivspelare med en monterad MM-pickup.
På den digitala sidan jobbar en högpresterande 32-bitars/384 kHz D/A-omvandlare från Texas Instruments, vilket är en uppgradering från föregående modell. DAC-chippet har via sin galvaniskt isolerade USB-B ingång stöd för MQA och MQA Studio (upp till 24-bitar/384 kHz). Dessutom är förstärkaren certifierad för Roon.
Utöver detta så finner vi även dubbla optiska och dubbla coaxiala ingångar. Söker man en mer bekväm streaming så kan man koppla upp sin mobil, surfplatta eller dator via Bluetooth.  


På utgångssidan finner vi en pre out för ett externt slutsteg (om det behövs), dubbla mono-utgångar för aktiva subwoofers samt högtalaranslutningar A+B. Med dubbla högtalarutgångar kan man experimentera med äkta bi-wire koppling, alltså att dra två separata högtalarkablar till samma högtalarpar (givetvis förutsatt att högtalaren har en bi-wire terminal), alternativt om man vill koppla in sin aktiva subwoofer via högnivå.

Även om man i finare Hifi-kretsar förespråkar kort signalväg så har RA1592 MKII utrustats med tonkontroller. Ett välkommet inslag för inspelningar av sämre snitt eller om man kort och gott vill sätta en egen prägel på musiken. 

Styrning
RA1592 MKII har både RS-232 och Ethernet IP-styrning, vilket gör det enkelt att styra och slå på förstärkaren via en dator eller sin mobil. På baksidan finns även dubbla 12V triggers där andra enheter kan slås igång per automatik när förstärkaren slås på.

Balanced Design Concept
Rotel är ett erkänt fabrikat med stor expertis och har varit med i svängarna i dryga 50 år. Man arbetar efter en filosofi kallad ´Balanced Design Concept´. Detta involverar inte, som man kan tro, balanserade kretslösningar utan mer en designstrategi som omfattar helhetsgreppet i valet av komponenter, kretslösningar och kritiska utvärderingar, både på pappret och även med det mänskliga örat. En Rotel-apparat är otroligt driftsäker med lång hållbarhet. 

Den diskreta uppbyggnaden sammanställs på symmetriska kretsar med stjärnjordning, för helt identiska kanaler. Sista steget involverar lyssning och finjusteringar, mer för att tillfredsställa det mänskliga örat än att få bästa resultat i provlabbet vad gäller specifikationer. I grund och botten bygger denna filosofi på att ge en fundamental musikupplevelse snarare än en prövning i extrem ingenjörsutveckling. Att Rotel sedan lyckats fantastiskt bra med magiken att kombinera dessa två egenskaper, gör att deras produkter får en enastående valuta.

"What makes the Rotel 1592 MKII the recipient of one of our Exceptional Value Awards for 2021 is its high level of overall competence. Even buying gently used pre owned components, it’s doubtful that you could come up with a fully functioning preamplifier, DAC, headphone amplifier, MM phonostage and a 200 watt per channel power amplifier of this quality for anywhere near the cost of the 1592 – that’s it’s beauty"
TONE Magazine


Rotel grundades redan år 1961 och har skapat sig ett respekterat namn för sina innovativa, välljudande - och när vi talar om förstärkare - otroligt strömstarka konstruktioner. En detalj värd att nämna är att deras apparater genom åren visat sig ha en livslängd som sträcker sig långt över genomsnittet.

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Bluetooth-mottagning, Digitala ingångar, Pre out för baslåda/slutsteg, RIAA-steg för skivspelare, XLR-anslutning
Förstärkareffekt: 2x200 Watt RMS (8 Ohm)
Frekvensomfång: ±0.5dB, line: 10 - 100.000 Hz, ±0.5dB, phono: 20 - 20.000 Hz, ±2dB, digital: 10 - 90.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet (uppdateringar/styrsystem), 1 x phono MM, 1 x stereo XLR, 1 x USB-A (front), 1 x USB-B, 3 x coaxiala, 3 x optiska, 3 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 1 x stereo pre out RCA, 2 x subwoofer pre out RCA
Signal/brus förhållande: Digital: 102 dB, Line: 103 dB, Phono: 80 dB
Utnivå: Pre out: 1.9V
Distorsion: <0.008 %
Medföljande tillbehör: Fjärrkontroll
Strömförbrukning: 500 Watt (drift), <0.5 Watt (standby)
Övrigt: Dubbla 12V Trigger ut, RS-232 port
Mått: 431 × 144 × 425 mm (B x H x D)
Vikt: 17.63 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
120 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en expanderande centerpinne.
250 kr
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
120 kr

Tillbehör

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
120 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.