Real Cable HD-TDC terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter Real Cable | K
Real Cable HD-TDC terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter i gruppen Kablar & kontakter / Högtalarkablar hos Ljudfokus.se (143HDTDC2x3M)

Real Cable HD-TDC terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter

6000 kr
Artnr: 143HDTDC2x3M
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Real Cable HD-TDC terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter
Real Cable HD-TDC terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter
Real Cable HD-TDC terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter
Real Cable HD-TDC terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter
Real Cable HD-TDC terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter

Produktinformation

Real Cable HD-TDC är en fabriksterminerad högtalarkabel på 2x3 meter i single-wire utförande. Modellen ingår i deras prestigeserie Master och här har man integretat sina mest påkostade och avancerade teknologier. Ledarna har en area på totalt 6 mm² per sida och är uppbyggda med en extremt avancerad geometri (totalt 12 separata ledare), Tri-Metal teknik, Hollow Tubes och TDC-tekniken i en extremare nivå (olika kardeldimensioner i ledarna). Äger du ett tungt system hemma kan detta mycket väl vara kabeln som plockar fram det sista ur inspelningarna. Kanske dags att ta reda på den saken!?

  • TDC (Time Difference Control) konstruktion av ledarna ger ett fasstabilt beteende i ljudet och starkare basåtergivning
  • Hollow Tubes (luftfyllda rör) minskar kapacitansen och induktansen
  • OCC-koppar, den renaste koppartypen som finns, i alla ledare, varav två diskantledare har OCC-silverplätering
  • Kabelns yttre diameter: 15 mm
  • Längd: 2x3 meter

När bara det bästa är bra nog!
HD-TDC är den absoluta prestigemodellen i Real Cable´s högtalarkabelsortiment, vars uppbyggnad av ledare, avskärmning och kontakter håller en extremt hög teknologi och är av bästa materialval.
Denna högtalarkabel har hela 12 ledarsektioner som är individuellt isolerade från varandra enligt en princip kallad Quasi-Litz, vilket ger en mer precis distribution av olika signalfrekvenser i ledarna.
Varje ledare är unik till de andra, då de alla har helt olika uppbyggnader. Denna avancerade teknik, som Real Cable tagit till maximum i HD-TDC, kallas för TDC (Time Difference Control), vilket innebär att ledarkanalerna är tillverkade med olika grova kardeler i ledarkanalerna. Denna medför att de olika frekvensregistrena (bas, mellanregister och diskant) överförs utan tidsförskjutning, vilket ger ett väldigt fasstabilt beteende.

HD-TDC600 är uppbyggd genom en Tri-Metal teknik, där man använder både silver- och koppartrådar i två av de tolv ledarna. Dessa två ledare är de som optimerats för bästa ledaregenskaper i det högfrekventa området. Silver som ledarmaterial har väldigt fina egenskaper för diskant- och mellanregisterområdena, medans koppar leder basfrekvenser på ett bättre sätt än silver.
Den tonala effekten i HD-TDC blir bättre dynamik, renhet och transparens med ett oerhört neutralt och nyanserat övre register, och en fast och väldefinierad bas.

Så här ser kabelns uppbyggnad ut:
- Basledare med fyra grova OCC-kopparledare
- Övre basledare med 12 stycken OFC-kopparkardeler
- Nedre mellanregisterledare med 32 stycken OFC-kopparkardeler
- Mellanregisterledare med 65 stycken OFC-kopparkardeler
- Övre mellanregisterledare med sju flätade sektioner av mångtrådiga OFC-kopparkardeler
- Diskantledare där fyra av de sju flätade sektionerna av mångtrådiga OFC-kopparkardeler är silverpläterade

Hollow Tubes
De positiva och negativa ledarna är separerade genom tre luftfyllda "Hollow Tubes" i kabelns kärna, som minimerar kapacitansen och induktansen. Ledarnas olika dimensioner bidrar till att de har samma impedans, för att ge kabeln dess rätta balans och transparens. Allting är kritiskt tvinnat för bästa egenskaper mellan de olika sektionerna. Alla ledare har sin funktion på sin speciella plats!
Detta kan vi garantera är en helt superb högtalarkabel, som både tekniskt och prismässigt sett utan tvivel kan jämföras mot mer än dubbelt så dyra alternativ! Det är inte bara isoleringsmaterial, eller ledarmaterial för den delen, som är det kritiska i att konstruera en kabel. Dess mekaniska egenskaper kan ha förödande effekter på signalen. HD-TDC är superavancerad på både ledarmaterial och dess mekaniska och geometriska konstruktion!

"Helhet och åter helhet. Vi har provat många - många - väsentligt dyrare kablar som inte kan skapa den där helheten som faktiskt är grundpelaren för hela musikupplevelsen. Den spelar helt enkelt förvånande bra, utan att egentligen göra uppmärksam på något speciellt - förutom då helheten. Men, här finns gott om detaljer i den öppna diskanten, en fast och rapp bas och ett mellanregister där röster låter som röster ska. Ett klart prisvärt alternativ!"
High Fidelity, Danmark

"Finally, and this is certainly the most important point, this technological innovation proves itself in real positive effects on sound aesthetics. For listening, in relation to other models of equivalent or even higher prices, these cables really make the difference in terms of analysis capacity, transparency and tone reproduction"
Stereo Et Image, Frankrike

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Rekommenderade tillbehör

Focal Aria 948 golvhögtalare, pianovitt par
Aria-seriens flaggskepp och en ba...
42690 kr
Klipsch RF-7 III golvhögtalare, svart ask
Bastanta RF-7 är här i ...
49990 kr
Magnat Signature 1109, golvhögtalare mattsvart
En bastant golvhögtalare som...
41990 kr

Du har nyligen tittat på

Real Cable PS-KAP terminerad nätkabel
Jordad nätkabel med Kapton&#...
fr. 600 kr
Real Cable Chenonceau XLR, signalkabel med OCC-silverledare
En smått unik signalkabel p&...
fr. 3400 kr
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarka...
2000 kr

Produkter relaterad till din historik

Magnat Signature 1109, golvhögtalare mattsvart
En bastant golvhögtalare som får det mesta ...
41990 kr
Klipsch RF-7 III golvhögtalare, svart ask
Bastanta RF-7 är här i sin tredje generation - b...
49990 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.