Real Cable Cheverny-II AES/EBU, digital audiokabel Real Cable | Kablar & kontakt
Real Cable Cheverny-II AES/EBU, digital audiokabel i gruppen Kablar & kontakter / Digitala kablar hos Ljudfokus.se (143CHEVEBU)

Real Cable Cheverny-II AES/EBU, digital audiokabel

Längd: 
Antal: 
Artnr: 143CHEVEBU
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Real Cable Cheverny-II AES/EBU, digital audiokabel
Real Cable Cheverny-II AES/EBU, digital audiokabel

Produktinformation

Real Cable Cheverny-II AES/EBU är en digital audiokabel för AES/EBU, alltså balanserad överföring med en kritisk 110 Ohms impedans. Kabeln ingår i deras finaste Master-serie och konstruktionen bygger på den enkristalliga OCC-kopparn som ledarmaterial, vilket man har certifikat för. Sätt Cheverny-II mellan en CD-transport och en High End DAC och du är redo att uppleva nya saker i musiklyssningen!

  • Digital audiokabel uppbyggd med solida OCC-kopparledare
  • ClickLock® XLR-kontakter ger en låsning 
  • Kabeln har en impedans på 110 Ohm
  • Dubbla skärmningslager för att eliminiera yttre störfält
  • Tillverkad i Frankrike

Cheverny-II har sina ledare uppbyggda med det finaste koppartypen som går att framställa idag. OCC (Ohno Continuous Casting) är en process som renar ledarmaterialet från föroreningar och bildar långa kristallmolekyler. Den förbättrande ljudeffekten är att signalen överförs utan förluster och distorsion, då elektronerna inte behöver "hoppa" genom hundratals kristaller, utan man får effekten av en lång "super-kristall".

Dessutom anammar Cheverny-II en teknik som Real Cable döpt till TDC. Många kabeltillverkare bygger sina kablar med enbart mångtrådiga, väldigt tunna kardeler. Vissa tillverkare byter sida och tillverkar kablar med solida kardeler (endast en kardel). Enligt Real Cable´s kabelskola så är vägen till tidsstabilitet i signalöverföringen (inga fasproblem) att gå ett steg längre. En process som kommer att kosta extra vid tillverkningen. Detta kallar man för TDC (Time Difference Control). Tar man en blick på hur Cherverny-II ser ut inuti så består mittenkärnan av en grov kopparkardel, som sedan är inlindad av separata nätverk med mångtrådiga kardeler. Ett fenomen som uppstår inom audio är att basfrekvenserna gärna vill tränga sig in mot mitten i en ledare, medans diskantfrekvenserna gärna drar sig ut mot ytskiktet. Basåtergivningen blir dessutom mer stram, fyllig och dynamisk i en grövre kardel. Genom denna teknik kommer Cherverny-II ge ett mycket rikt, fylligt och öppet ljud, med en tonal klangbalans genom hela frekvensregistret.

Cherverny-II har dubbla lager med avskärmning, samt en asymmetrisk skärmning för att signalledarna inte skall bli påverkade av yttre störningar.
XLR-kontakterna är av ClickLock®-typ, vilket innebär att de låses fast med ett klick i elektronikapparatens anslutning. Säkert och tillförlitligt. Kontakterna är tillverkade helt i metall och lödes fast för hand med silverlod.

Specifikationer

Typ: AES/EBU

Du har nyligen tittat på

Real Cable CA Reflex signalkabel
En signalkabel som är bå...
fr. 1700 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.