Köp Proson Arctic BFA banankontakt, 10-pack på Ljudfokus.se!
Spara
Proson Arctic BFA banankontakt, 10-pack i gruppen Kablar / Kontakter & Adapterpluggar hos Ljudfokus.se (991ARBANP10)

Proson Arctic BFA banankontakt, 10-pack

Erbjudandet gäller t.o.m:
349 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 991ARBANP10
2 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Proson Arctic BFA banankontakt, 10-pack
Proson Arctic BFA banankontakt, 10-pack
Proson Arctic BFA banankontakt, 10-pack
Proson Arctic BFA banankontakt, 10-pack

Produktinformation

Proson Arctic BFA Metallic är ett 10-pack med bananpluggar av BFA-typ, som är tillverkad i mässing som har en berylium/koppar-plätering för bästa tänkbara kontaktyta och ledarförmåga. Bananpluggar ger en lite "säkrare" koppling då risken för spretande kardeler blir mindre, samt så ger de ett högre kontakttryck i terminalen så att signalen leds bättre vid övergången från kabel->kontakt->terminal. Du vinner alltså både säkerhet och ljudkvalitet till ett överkomligt pris. De färgmärkta ytterhöljena (röd för + och svart för -) är av icke-ledande plast, som eliminerar kortslutning. Du känner igen kontakten med sitt vita P (som Proson) på plasthöljet. För att montera pluggen på högtalarkabeln så lossar du på ytterhöljet och kan därefter vrida åt de två skruvarna. Du behöver därmed inte ta fram lödkolven!

  • 10-pack bananpluggar
  • Hanterar rejält högtalarkablage på upp till 10 mm²
  • BFA-typen ger ett högt kontakttryck och större ledaryta
  • Icke-ledande plasthöljen motverkar kortslutning
  • Guldpläterade ledarstift

Allmän information om banankontakter:

Banankontakter kan man använda för att underlätta inkopplingen av högtalarna (om högtalarna stödjer detta). Det kan även underlätta mycket för att koppla in högtalarkabeln i förstärkaren. Normalt är dock förstärkaren banankontakter pluggade på något sätt, men det är lätt att ta bort så att man kan använda banankontakter.

Notat!
Proson´s bananpluggar finns även att köpa i ett 4-pack. Vissa högtalare har single-wire anslutning medans andra högtalare har en bi-wire terminal. Om du skall montera en högtalarkabel med bananpluggar i båda ändarna så kan det gå åt antingen fyra eller sex kontakter till en kabel. 
Om du exempelvis skall montera front- och centerkablar i bi-wire utförande så behöver du totalt 18 kontakter. Med 4-pack så får du antingen 16 eller 20 kontakter. Så här kan du då kombinera ett 10-pack med två stycken 4-pack för att få exakt rätt antal bananpluggar för dina kablar.
Proson var från starten ett högtalarfabrikat som ingick i JWS International AB. Med sina välbyggda och kraftfulla högtalarkonstruktioner blev man snabbt ett aktat namn på den svenska marknaden, och ett klart bevis att bra ljud inte behövde kosta. På sikt utvecklades fabrikatet till Dynavoice. Idag har Proson ett starkt sortiment av tillbehören i form av bl.a kablar. Precis som förr så finns den röda tråden kvar, med en svårslagen prisvärdhet och byggkvalitet.

Specifikationer

Typ: Högtalarkablage

Rekommenderade tillbehör

Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Proson Arctic BFA banankontakt, 10-pack
Detta är ett gäng mycke...
349 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkabel på lösmeter ...
90 kr
Köp
Info

Tillbehör

Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.