Köp Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl på Ljudfokus.se!
Spara
Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl i gruppen Vinyl / Vinylspelartillbehör hos Ljudfokus.se (10203020427)

Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl

Erbjudandet gäller t.o.m:
8290 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 10203020427
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl
Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl
Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl
Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl
Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl

Produktinformation

Pro-Ject VC-S3 är en förbättrad och mycket kraftfull skivtvätt, riktad till dig som vill ha den bästa rengöringen som verkligen tar på djupet. Modellen tar över från föregångaren VC-S2 och lanserades på marknaden under våren 2023. Dels har man arbetat med designen, men i nya S3 finner vi en förbättrad magnetklämma som bidrar till en snabbare rengöring, en ny självhäftande armrensa som bidrar till en bättre rengöring, samt att man integrerat en ny vakuummotor med monteringsdynor i aluminium som är kataforetiskt ytbehandlade. Förutom att ta bort smutsen i skivspåren - vilket är den stora anledningen till den högre ljudkvaliteten - så tas även statisk laddning bort. Den stora reservoaren för vätska rymmer 2.5 liter och är mycket enkel att tömma efteråt. Om man använder den nya Wash-It 2 rengöringsvätskan så kommer denna att avdunsta i behållaren, vilket innebär att behållaren nästan aldrig behöver tömmas även efter rengöring av tusentals vinylskivor. Tvätten funkar både för 33, 45 och 78 varvs skivor. Likt föregångaren så har man ett chassi tillverkat i aluminium/komposit, som ger en tystare gång. VC-S3 är en riktigt bra skivtvätt som i sin senaste generation har blivit ännu bättre!

  • Motordriven skivtvätt för en grundlig och mycket exakt rengöring på djupet
  • Nytt kabinett med aluminium/kompositpaneler (0.4 mm alu, 4 mm PE, 0.4mm alu) för en tystare gång
  • Välbyggd motor ger en lång livslängd
  • 2.5 liters behållare
  • Skivklämma i aluminium
  • Rengöringshastighet på 30 varv/minut
  • Miljövänlig, alkoholfri rengöringsvätska rengör effektivt och tar bort statisk laddning på vinylskivorna
  • Arm för 7" skivor finns som tillbehör

VC-seriens exklusiva skivtvättar
Pro-Ject har tidigare gjort succé med den manuella skivtvätten Spin-Clean, det superenkla och prisvärda systemet för att tvätta sina vinylskivor. Detta ledde till att fler och fler efterfrågade efter en ännu mer högpresterande variant för den allra bästa rengöringen av sina älskade klenoder. För de som bara nöjer sig med detta bästa så är det VC-serien som gäller. VC står för Vinyl Cleaner. Här finner vi ett mindre gäng av mycket kraftfulla vinylrengörare som effektivt, snabbt och skonsamt rengör dina skivor på "djupet".
Vid starten av år 2023 lanserade Pro-Ject två förbättrade modeller. Den överkomligare VC-E2 (som har en tank på 0.5 liter) samt storebror VC-S3 (som har en tank på 2.5 liter samt en bättre motor). Båda modellerna är helt tillverkade i Europa för att uppnå absolut precision, samt med högkvalitativa material och en utmärkt byggkvalitet. Med många praktiska funktioner och utmärkt mekanisk drift kombinerar VC-S3 effektivt industriell design med en enkel lösning på fantastiskt ljud från dina vinylskivor.

Man har förbättrat flera delar för att nå en 100 % absolut rengöring. Som exempel behöver man inte längre skruva fast skivklämman utan den fästs via starka magneter. Ett problem hos många konkurrerande produkter är att skivetiketten ligger fritt exponerad under rengöringsprocessen samt att skivan läggs på en potentiellt smutstig yta. ProJect´s lösning är istället att ha en särskilt utvecklad klämma som håller skivan fritt i luften och samtidigt förseglar etiketten. På så vis löser man båda dessa problem på en och samma gång!
Den mycket kraftfulla sugen gör skivan ren på endast 1-2 rotationer - en med- och en moturs rekommenderas - och är runt tre gånger så snabb som andra motsvarande produkter. Även om snabbheten inte är kritisk visar det på två viktiga fördelar – smutsen sugs upp mycket effektivt och vätskan försvinner fullständigt!

Wash-It 2
Parallellt med VC-modellerna så har Pro-Ject också utvecklat Wash It, en serie med koncentrerad rengöringsvätska för såväl vanliga skivor som för 78-varvare, som på bästa sätt löser upp en rad olika typer av smuts och beläggningar och dessutom reducerar statisk laddning.
Nytt för år 2023 är den förbättrade, miljövänliga och icke-alkoholhaltiga Wash-It 2. Detta är en koncentrerad vätska, så du behöver inte späda koncentrationen själv längre. Detta gör att oavsiktlig användning av olämpligt kranvatten för blandning kan undvikas. Med Wash It 2 kan rengöringsprestandan optimeras ytterligare. 

Med VC-S3 följer också ett antal tillbehör:
- Vakuumarm 12"
- Borste
- Magnetisk skivklämma i aluminium
- Wash It-2 100 ml koncentrerad vätska
- Självhäftande armremsa
- Strömkabel

"Pro-Ject’s best performing record cleaning machine to-date. Designing simple, high-quality products at a fair price is what Pro-Ject do best. Your ears (and your stylus) will thank you"
Sound Matters som testade VC-S2

Pro-Ject Audio grundades 1991, som alltid haft vinylspelare som sin grundsten i sitt produktutbud. Med en extremt stor teknisk kunskap och med fokus på att hitta de bästa materialvalen, så kan man idag titulera sig som världens största tillverkare av vinylspelare. Det finns en spelare för både nybörjaren och Hifi-nörden. Med sin BOX-serie tillverkar man även förstklassig elektronik i kompakt format, och givetvis erbjuder man diverse tillbehör.

Specifikationer

Typ: Rengöring
Strömförbrukning: 800 Watt max
Mått: 415 x 325 x 272 mm (B x H x D)
Vikt: 8 kg

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject VC-S3 skivtvätt för vinyl
Pro-Ject VC-S3 är en fö...
8290 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.