Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart Pioneer | Spelare | Ljudfokus.s
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart i gruppen Spelare / Bluray-spelare hos Ljudfokus.se (135UDPLX800K)

Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart

25390 kr / 25290 kr
Du sparar 100 kr
Artnr: 135UDPLX800K
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Bluray-spelare, svart

Produktinformation

Pioneer UDP-LX800 är en Ultra HD Bluray-spelare med en solid konstruktion, som osar klass lång väg. Detta är den efterlängtade ersättaren till BDP-LX88, som är redo att ta över marknaden när Oppo valt att lägga all energi på mobiltelefoner. Dubbla ESS SABRE PRO Series DAC-chip används parallellt för att ge ett ljud som gör t.o.m den kräsnaste musikälskaren nöjd. På utgången finns både XLR och RCA. Spelaren har stöd för Dolby Vision och HDR10, och den exemplariska byggkvaliteten märks på vikten - 13.8 kg.

  • Referenssättande spelare för Ultra HD Bluray, SACD och CD
  • Extremt påkostad ljuddel med dubbla ESS SABRE PRO Series DAC-chip (struktur från CD-flaggskeppet PD-70AE)
  • Gedigen konstruktion med chassi-struktur i tre delar
  • PQLS-teknologin minimerar jitternivån vid HDMI-överföring
  • Dubbla HDMI-utgångar - en med separat audio
  • Stöd för Dolby Vision och HDR10
  • Byggd som en tank med en matchvikt på 13.8 kg

Att Pioneer behärskat digitalteknik och bildhantering råder det inga tvivel om. Deras Kuro plasma-skärmar är fortfarande ansedda av vissa att vara det bästa inom bildåtergivning. De tog över marknaden på sent 1990-tal/tidigt 2000-tal med sina referenssättande DVD/universal-spelare.
Nu är man redo att ta över marknaden igen, speciellt när Oppo - som varit kungen på Bluray det senaste decenniet - har valt att lägga ner produktionen av sina spelare. 

Den nya konungen är här
UDP-LX800 ersätter BDP-LX88 och har länge varit efterlängtad på marknaden hos entusiaster, då man saknat en universalspelare som andas den där gedigna byggkvaliteten. Här har man sett över mängder av punkter i konstruktionen, med målet att bjuda på något alldeles extra. Detta är en otroligt välbyggd universalspelare för både film-och musikentusiaster som söker pricken över i:et. Detta är en sann tungviktare. 
Ett 6-lagers IVH används för huvudkretskortet för att helt och hållet ta bort digitalt ljud. Detta optimerar den digitala signalkabeln och minimerar GND-impendans och förbättrar dessutom dramatiskt förhållandet mellan signal/brus vid ljud/video-signalbehandling. 18 Gbps-överföringen genom den senaste HDMI-standarden blir ännu mer precis.

Den rejäla transformatorn och strömförsörjningen med anpassade kondensatorr till den analoga ljudkretsen ger en orubblig nätdel. De onödiga elektromagnetiska vågorna som genereras av transformatorn kapslas in i det kopparpläterade skyddshöljet med antivibrationsfärg. Den F-formade ytpräglingen hjälper också till att avleda vågor som stannar kvar inuti höljet och skapar därmed - på begriplig svenska - en ljudkvalitet med både dynamiska och tysta egenskaper.

Gedigen chassikonstruktion
För att uppnå optimal prestanda så har man separerat nätdelen, släde/DSP och den analoga ljuddelen i olika block. Detta för att eliminera elektriska och magnetiska störningar mellan kretsarna. Likaså vibrationer och resonanser är av mindre betydelse, eftersom chassit är så otroligt solitt. Man nyttjar dubbla lager där basen är 1.6 mm tjock och som förstärkts ytterligare med 3 mm stål.  
Denna dubbla chassistruktur gör att tyngdpunkten är låg och stabil, vilket förhindrar att externa vibrationer överförs till det inre chassit, och ger utmärkt avläsning av skivan.

Förstklassig ljuddel
Även om UDP-LX800 har dubbla HDMI-utgångar, varav den ena är helt avsedd för audio, så har Pioneers ingenjörer lagt ner mycket möda på att skapa en spelare som även imponerar stort för de entusiaster som vill integrera spelaren i ett två-kanals system, men samtidigt komma åt videodelen.
Här finner vi bl.a det högpresterande SABRE ES9026PRO DAC-chippet, i dubbel uppsättning som är parallellt konfiguerade. Det analoga utgångssteget håller en otroligt fin klass, så att man kan nyttja spelaren som en ren musikunderhållare. Med
Pure Direct-läget släcker man ner både videosektion och display så att verkligen ingenting kan störa ljudkrestarna.

Om man har en kompatibel bioförstärkare från Pioneer så kan man via HDMI-överföring minimera jitter (läsfel). Detta genom deras egna PQLS-teknik (Precision Quartz Lock System), en speciell teknik för en jitterfri digital överföring mellan två digitalt kopplade HDMI-enheter. UDP-LX800 stödjer PQLS för 2-kanal, Multi-Surround och Bit-stream.

HDR
Bättre pixlar istället för fler pixlar. High Dynamic Range ger ett större kontrastomfång med bättre svärta och ljusstyrka samtidigt som tekniken hanterar en bredare färgrymd. Bilden blir mer realistisk och detaljerad där man kommer få uppleva det till fullo i samband med det senaste bildformatet.

Dolby Vision
Dolby Vision är ett premiumformat inom HDR och breddar kulöromfånget långt över det som tidigare funnits på konsumentnivå. Tekniken klarar upp till 4000 nits (mätenhet för ljusstyrka) och med Dolby Vision kan alltså väsentligt mer ljus återges från bilden. Detta gör att tekniken även kan utnyttja kulöromfånget fullt ut genom REC. BT2020, en färgstandard som ersätter den 20 år gamla REC. BT709. En annan fördel med Dolby Vision är dynamisk istället för statisk metadata. Formatet anpassar bilden efter din TV´s förmåga/prestanda när du tittar på HDR-material istället för att man ska behöva göra krångliga inställningar för HDR. Eftersom Dolby Vision släpps i takt med nya filmer lär formatet bli väldigt vanligt de kommande åren.

"This reference-grade UHD flagship player currently has no equal. Offering superb video performance and universal audio support, it's sensational"
Home Cinema Choice med stämpeln ´Reference Status´


"Panasonic’s DP-UB9000 is considerably cheaper and has comparable video chops, however, it's nowhere near the audio player that the UDP-LX800 is. Pioneer’s sibling UDP-LX500 is no slouch either in that department, but if you want the best home cinema disc player available, the UDP-LX800 is it. There’s simply nothing to rival it"
Tech Radar med stämpeln ´Best in class´

Specifikationer

Formatstöd: 4K UHD Bluray, 3D Bluray (1080p), Bluray, DVD, CD, SACD, FLAC, ALAC, WAV, DSD, AIFF
Ingångar: 1 x Ethernet, 1 x USB-A (front)
Utgångar: 1 x coaxial, 1 x optisk, 1 x stereo RCA, 1 x stereo XLR, 2 x HDMI
Funktioner: XLR
Strömförbrukning: 1.4 Watt (standby, nätverk på), 42 Watt (drift)
Mått: 435 x 131 x 339 mm (B x H x D)
Vikt: 13.8 kg

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach NF-214 Master Set, RCA-signalkabel
Den absoluta storsäljaren ho...
fr. 867 kr
Pangea True Balanced Interconnect, signalkabel med XLR
En äkta balanserad signalkab...
fr. 1690 kr
Real Cable HD-Ultra HDMI-kabel
Detta var vid lanseringen vä...
fr. 400 kr
Supra Trico, coaxialkabel
Coaxialkabel med försilvrad ...
fr. 390 kr (fr. 500 kr)

Du har nyligen tittat på

Pioneer SX-S30DAB receiver med HDMI, silver
En smart konstruerad stereoreceiv...
4490 kr (5590 kr)
Pioneer UDP-LX500 Ultra HD Bluray-spelare, svart
Ultra HD Bluray-spelare som osar ...
11290 kr (11390 kr)
Pioneer X-SMC02 mikrosystem, svart
Väggmonteringsbart stereosys...
2190 kr (2490 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra Trico, coaxialkabel 1 meter
Coaxialkabel med försilvrad kopparledare!
390 kr (ord. 500 kr)
Real Cable HD-Ultra HDMI-kabel, 1.5 meter
Detta var vid lanseringen världens tunnaste HDMI-kabel!
500 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.