Köp Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart på Ljudfokus.se!
Spara
Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (135A40AEB)

Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart

Erbjudandet gäller t.o.m:
6490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 135A40AEB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart
Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart
Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart
Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart
Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart

Produktinformation

Pioneer are back!
A-40AE uppskattas att droppa in på lager preliminärt i mars. Då det garanterat kommer bli en stor efterfrågan på deras modeller, så kan det vara värt att förhandboka ditt exemplar redan idag!
Om du väljer Klarna Faktura eller Klarna Konto som betalmetod, så aktiveras köpet först i samband med att vi skickar beställningen!Pioneer A-40AE
är en stereoförstärkare, som imponerar med sitt rena och detaljerade ljud. Mycket av detta kan vi tacka det vidareutvecklade Direct Energy-konceptet för, där man lyckats att skapa en modell som bjuder på en ännu högre ljudkvalitet än dess föregångare. Såpass mycket att Eisa utsett förstärkaren till årets bästa i sitt prisläge. Modellen levererar 30 Watt/kanal i 8 Ohm och det dubbla i 4 Ohm, vilket gör att den trivs allra bäst i sällskap med ett par välljudande stativ- eller vägghögtalare. Utöver detta har förstärkaren begåvats med både en phonoingång för skivspelare (MM-pickup) samt två stycken digitala anslutningar, vilket gör att man exempelvis både kan ansluta en platt-TV och en streamer. Då det saknas en subwooferutgång (lågnivå) så kan man ansluta en aktiv baslåda via B-högtalarutgången. Kravet är att baslådan har högnivå in. Den borstade frontpanelen i aluminium ger ett läckert uttryck.

  • Stereoförstärkare på 2x30 Watt (8 Ohm), 2x60 Watt (4 Ohm)
  • Prisbelönad av Eisa som årets förstärkare 2018
  • Vidareutvecklad Direct Energy-konstruktion
  • Ingång för skivspelare (MM-pickup)
  • Digitala ingångar för exempelvis en platt-TV och streamer
  • Fjärrkontroll medföljer

Fräscha och upphottade A-40AE tillhör den senaste generationen av Pioneer´s integrerade stereoförstärkare. Man har vidareutvecklat Direct Energy-designen, där man i förstärkardelen strävar efter ett högt signal/brusförhållande för att åstadkomma en överväldigande och naturtrogen ljudåtergivning. Konstruktionen är påkostad och genomtänkt. En annan fördel med Direct Energy är den låga värmeutvecklingen, vilket ger en större livslängd på komponenterna.

Med separata lindningar från transformatorn har man skiljt de olika kretsarna från att kunna brusstöra varandra. Kondensatorerna i banken har en stor inverkan på förstärkarens slutliga ljudegenskaper, och dessa har utvecklats i samarbete med ELNA.

Direct Energy
Detta var en förstärkarteknik som först implementerades på deras bioförstärkare i den finare LX-serien. Electrify, en firma som även gör en del elektroniklösningar åt TAD, fick i uppdrag att erbjuda något med ännu högre ljudkvalitet, och en annorlunda ljudkaraktär. Tidigare hade man förlitat sig på den digitala förstärkartekniken från IEC Power.
Direct Energy är form av en klass D-teknik, men som inte lider av de digitala förstärkarnas nasala och mer vanligt förekommande platta ljudbild. Och så tar man fördel av den låga värmeutvecklingen som gör att man inte behöver en överdimensionerad, kostsam transformator samt stora, dyra kylflänsar i konstruktionen utan man kan i större grad kolla på en högre klass av komponenterna.

Sminka ljudet?
Ett för vissa välkommet inslag är att A-40AE utrustats med tonkontroller och Loudness, ifall man känner för att sätta en egen prägel på musiken. 
Man kan även förbikoppla dessa och andra kretsar för absolut kortaste signalväg och högsta ljudkvalitet. 
Även högtalarterminalerna är selekterade med en tanke. Dessa är tillverkade av icke-magnetiskt material, som är mindre känsligt för externa störningar. Det finns både en A och B-utgång, ifall man vill kunna ansluta en aktiv subwoofer (kravet är att denna har högnivå in) eller vill ha ett till par högtalare, exempelvis på altanen.
Tänk på att om man ansluter två högtalarpar parallellt, så halveras impedansen. Funktionen är alltså främst avsedd för bakgrundsljud.

A-40AE har en skivspelaringång (phono) för MM-pickuper, och även en optisk samt coaxial digitalingång. Här tar ett 24/192 DAC-chip från skottska Wolfson hand om den delikata signalen.
Det finns även en "Power Amp Direct" ingång, där man exklusivt på denna förbikopplar volymregleringen och därmed låter A-40AE agera som ett rent slutsteg. 
Perfekt om man vill sammanlänka förstärkaren med en biomodell (kravet är att denne då har pre out på frontkanalerna).

"With generous power on tap Pioneer’s ‘Direct Energy’ amplifier design comfortably drives most loudspeakers, and does so really sweetly. Sonically, its polished yet beguiling sound makes for a satisfying listen, setting up a wide soundstage that is given life by great dynamics. It’s an excellent first step on the hi-fi ladder"
Eisa Awards

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Digitala ingångar , Processor-ingång för bioförstärkare , RIAA-steg för skivspelare
Förstärkareffekt: 2x30 Watt (20 Hz-20 kHz, 0.4 % THD, 8 Ohm, 2-kanals drift) , 2x60 Watt (20 Hz-20 kHz, 0.5 % THD, 4 Ohm, 2-kanals drift)
Frekvensomfång: +1 dB/-3 dB: 10 - 100.000 Hz
Ingångar: 1 x coaxial , 1 x optisk , 1 x phono MM , 1 x Power Amp Direct , 5 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x Line Out
Signal/brus förhållande: 106 dB (line) , 81 dB (phono)
Strömförbrukning: 0.2 Watt (standby) , 150 Watt (drift)
Mått: 435 x 129 x 323 mm (B x H x D)
Vikt: 8.2 kg

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach NF-1 Master RCA ljudkabel
Detta är en förstklassi...
fr. 647 kr
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic Optical, optisk ljudkabel Toslink
Detta är en mycket prisv...
fr. 198 kr

Du har nyligen tittat på

Pioneer A-40AE stereoförstärkare med DAC & RIAA-steg, svart
Detta är en integrerad stere...
6490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic Optical, optisk ljudkabel Toslink 1 meter
Detta är en mycket prisvärd optisk digitalkabel ...
198 kr
Köp
Info

Tillbehör

Oehlbach NF-1 Master RCA ljudkabel
Detta är en förstklassi...
fr. 647 kr
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic Optical, optisk ljudkabel Toslink
Detta är en mycket prisv...
fr. 198 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.