Paket / Projektorpaket
Filtrera:
Tillverkare

Projektorpaket

Älskar du att titta på film? Att ha ett bra ljudsystem till hemmabion är oerhört viktigt för att skapa en omslutande och exakt ljudbild, men mycket av den genuina biokänslan försvinner om man har en för liten bild att titta på. Bra hemmabioljud förtjänar en stor bild, och omvänt.
Läs mer
För tillfället finns inga produkter under denna rubrik.

Projektorpaket


Älskar du att titta på film? Att ha ett bra ljudsystem till hemmabion är oerhört viktigt för att skapa en omslutande och exakt ljudbild, men mycket av den genuina biokänslan försvinner om man har en för liten bild att titta på. Bra hemmabioljud förtjänar en stor bild, och omvänt. 

Dagens platt-TV är som regel betydligt större än vad de var för 10-15 år sedan, men vill man ha äkta biokänsla i sitt vardagsrum så är det en projektor som gäller. Det finns inget som slår en storbild på över 100 tum. En bra projektor, oavsett om det är en LCD eller DLP, ger dig en verklighetstrogen biografkänsla, i ditt vardagsrum. Man kan ha en sådan som komplement till sin platt-TV i vardagsrummet – till de speciella tillfällena, medan vissa bygger ett dedikerat rum för biostunderna.

När man ska välja ut sin projektor så finns det olika saker att tänka genom. Hur stort är rummet, hur stor skall duken vara? Skall projektorn monteras i taket eller stå på en hylla? Vad är källmaterialet som skall spelas och vilken bildkvalitet önskas? Projektorer finns i olika prisklasser och med olika bildbehandlingstekniker. Hög upplösning är av extra vikt när bildens storlek växer så pass rejält. Idag hanterar de flesta projektorerna både full-HD och Ultra HD-material. Den enskilt viktigaste komponenten är optiken, jämförbart med systemkameror. Bra ljusstyrka, kontrastförhållande och svärta är viktiga egenskaper beroende på om man kan mörklägga rummet eller ej. Praktiska faktorer som kastavstånd, zoom-omfång och lens shift kan vara avgörande för installationen.

Det finns olika bildbehandlingstekniker bland projektorer. De mest förekommande för hemmabruk är LCD och DLP. De har olika fördelar – och nackdelar – och vad man ska välja beror på kastavståndet, hur mörkt rummet kan vara, vilken duk man har m.m.
En projektor kan man som komplement till sin platt-TV i vardagsrummet – till de speciella tillfällena. Vissa bygger ett dedikerat rum för biostunderna.

Viktigt vid val av projektorduk är att veta vilka förutsättningar rummet har vad gäller mörkläggning, då detta är en stor del i att få till en så bra bildupplevelse som möjligt.
Om du skall köpa en hemmabio-projektor så är en projektorduk absolut nödvändig. Dukens uppgift är att på rätt sätt reflektera ljuset från projektorn och hur den gör detta anges i ett gainvärde. Vad man skall ha beror på vilken projektor man har, anpassning till rummets inredning och hur mörklagt rummet kan vara.
De mest förekommande typerna av dukar för hemmabion är den manuella, motordrivna och ramspända.

Viktigt att tänka på är också att ha en kvalitativ HDMI-kabel dragen till projektorn. Oftast blir längden rätt stor och när man skall överföra Ultra HD-upplöst bild så blir kraven rätt extrema. Vissa tillverkare ger sin in på fiberoptisk teknik, där svenska kabelexperten Supra har varit branschledande på marknaden ända sedan HDMI var nytt.

Vi erbjuder utvalda paket med olika projektorer och dukar. Saknar du en specifik storlek av duk eller vill byta mot en annan typ av duk? Tveka inte att kontakta oss över telefon eller via ett mail, så kollar vi på det.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.