Ortofon Stylus 2M 78, ersättningsnål för vinylspelare 78 varvs skivor - Ljudfokus.se
Spara
Ortofon Stylus 2M 78, ersättningsnål för vinylspelare 78 varvs skivor i gruppen Vinyl / Pickuper & Nålar hos Ljudfokus.se (102OR0040051)

Ortofon Stylus 2M 78, ersättningsnål för vinylspelare 78 varvs skivor

Erbjudandet gäller t.o.m:
1390 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 102OR0040051
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Ortofon Stylus 2M 78, ersättningsnål för vinylspelare 78 varvs skivor
Ortofon Stylus 2M 78, ersättningsnål för vinylspelare 78 varvs skivor
Ortofon Stylus 2M 78, ersättningsnål för vinylspelare 78 varvs skivor

Produktinformation

Ortofon Stylus 2M 78 är  är ersättningsnålen till 2M 78-pickupen, som är speciellt utvecklad för de "hederliga" 78 varvs stenkakorna. Samtliga modeller i danskarnas 2M-serie har blivit extremt kritikerrosade och är bland de bästsäljande pickuperna världen runt. Detta är en sfärisk nål, med ett rekommenderat nåltryck på 1.8 gram. 

  • Ersättningsnål till 2M 78 med en sfärisk nålslipning
  • Rekommenderat nåltryck på 1.8 gram
  • Utnivå: 4 mV, 1 kHz, 5cm/sek
  • Belastningsimpedans: 47 kOhm, 150-300 pF
  • Frekvensomfång: 20-20.000 Hz (-3 dB)

Ortofon 2M-serien
Danska pickup-experten Ortofon lanserade sin 2M-serie för drygt en decennie sedan, och idag kan vi konstatera att detta fortfarande är en mycket prisvärd, högpresterande och "smart" uppbyggd serie av pickuper. Vid lanseringen bestod serien av fyra modeller - 2M Red/2M Blue/2M Bronze/2M Black - men har på senare år utökats med en 78-varvs modell - 2M 78 och 2M Mono.   
I 2M-serien är pickuphusets hölje gjort i den nya materialet kallat Noryl, en innovativ blandning av glas och plast, som minskar resonanserna nämnvärt. Magnetstrukturen i 2M-modellerna är Ortofon´s egen skapelse, döpt till "Split Pole", som ger ett stabilare magnetfält med minskade virvelströmmar i gapet mellan spolarna och den rörliga magneten, och en mer linjär återgivning.
Historien kring Ortofon startade år 1918 och idag är de marknadsledande på marknaden av kvalitativa pickup, MM- som MC-varianter.

2M 78
Informationen på en monoskiva ligger endast i ett plan, horisontalplanet medan den ligger i två plan på en stereoskiva, en monopickup skall därför bara ta upp informationen horisontellt från skivan. En vanlig MM-pickup har fyra spolar som tar upp både de vertikala och de horisontella rörelserna, vilket krävs för att få ut stereoljud.

2M 78 har en förbättrad motorstruktur kallad ´True Mono´, som bidrar till en exaktare ljudåtergivningen. Även den speciella slipningen av den 65μm sfäriska diamantnålen är som klippt och skuren för 78 varvs plattor, som kräver en större profil av nålen.

2M 78 har ett pickuphus som är byggt specifikt för att spela monoskivor. Man har vänt polaritet på två av spolarna vilket resulterar i att man får en äkta monopickup där vertikal rörelse inte resulterar i någon elektrisk signal. Tack vare att man får ut samma signal i höger och vänster behöver man ingen särskild monoutrustning, utan kan ansluta 2M 78 till en vanlig stereoanläggning på samma sätt som en stereopickup.


2M-modellerna finns i tre versioner
2M 78 - den vanligaste upplagan med standardmontering
2M 78 Verso - är för montering i tonarmsskal som har gängade hål och där man skruvar fast pickupen underifrån. Skruvar för M2 och M2.5 gänga medföljer
2M 78 Plug´n´Play - har pickupen monterad och injusterad i ett tonarmsskal med SME-fäste, vilket gör att man kan montera pickupen direkt i tonarmen. Skalet är tillverkat av material från medicinindustrin med god dämpning


"This is a very effective and affordable solution for most 78rpm replay needs. I will certainly be using one for the foreseeable future. Detailed sound, low surface noise and fast and punchy rhythms. I felt very close to the actual performance…and found myself totally immersed in, and enjoying very minute of the music!"
Hifi World, England

2M 78 - tekniska fakta
• Utsignal vid 1000 Hz, 5cm/sec: 4 mV
• Frekvensomfång: 20-20.000 Hz, +3/-1 dB
• Spårningsförmåga vid 315 Hz, nåltryck 1.8 gram: 70 µm
• Nåltrycksområde: 1.6-2.0 gram (16-20 mN)
• Rekommenderat nåltryck: 1.8 gram (18 mN)
• Spårningsvinkel: 20 °
• Inre impedans, DC resistans: 700 Ohm
• Intern induktans: 300 mH
• Rekommenderad laddningsresistans: 47 kOhm
• Rekommenderad laddningskapacitans: 150-300 pF

Specifikationer

Typ: Ersättningsnålar

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.