Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare - Ljudfokus.se
Spara
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare i gruppen Vinyl / Pickuper & Nålar hos Ljudfokus.se (102OR1430100)

Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare

Erbjudandet gäller t.o.m:
3490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 102OR1430100
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare

Produktinformation

Ortofon Concorde Music Blue är en MM-pickup som likt Concorde-modellerna för DJ-bruk har en hög utnivå på 6 mV. Lite grovt skulle man kunna säga att det är 2M-seriens förstklassiga nålar som sitter monterade i ett Concorde-skal, men danskarna har genomarbetat modellerna lite mer än så. Som exempel har samtliga av Concorde Music-seriens modeller silverpläterade kopparspolar i pickuphuset. I övrigt finner vi bl.a danskarnas unika gummiupphängning och med det integrerade SMS-fästet är pickupen superenkel att montera på tonarmar med standard SME-fattning. Inga verktyg behövs överhuvudtaget. Blue är steget efter instegsmodellen Red i serien, som är byggd kring en naken elliptisk nålslipning med ett rekommenderat nåltryck på 1.8 gram.

 • MM-pickup med naken elliptisk nålslipning i Concorde Music-serien
 • Kan ljudmässigt uppgraderas via ett snabbt och enkelt nålbyte
 • Nålrör tillverkat i aluminium
 • Hög utnivå på 6 mV
 • Rekommenderat nåltryck: 1.8 gram
 • Rekommenderad belastningsimpedans: 47 kOhm
 • Rekommenderad belastningsresistans: 150 - 300 pF
 • Frekvensomfång, +2/-1 dB: 20 Hz - 22 kHz
 • Nålradius: r/R 8/18 μm
 • Spårningsförmåga vid 315 Hz: 80 µm
 • Kanalbalans vid 1 kHz: 1.5 dB
 • Kanalseperation vid 1 kHz: 25 dB
 • Intern induktans: 815 mH
 • Väger 18 gram

Ortofon Concorde Music
Utvecklad av musikälskare, för musikälskare. Concorde Music bygger på ett rikt arv. En historia som började när danska Ortofon år 1979 lanserade Concorde, en smal och pennliknande MM-pickup som monterades direkt i ett SME-fäste. När Concorde senare kom ut i en DJ-tappning så var säljsuccén ett faktum, där modellen hade högre utnivå samt en sfärisk nål som klarade av att åka bakåt i spåren och därmed även klarade scratching. Concorde DJ har genom åren skördat extrema framgångar och är än idag en stadig grundpelare i Ortofons sortiment.

Ortofon Concorde har inte bara varit reserverat för DJ´s. Det har även funnits pickuper för hemmabruk och nu är danskarna redo att lansera en helt ny serie som heter Ortofon Concorde Music. Den pennliknande pickupkroppen känner vi fortfarande igen, men här finner vi mer teknik från deras Hifi Line. Då en DJ-pickup mer är optimerad för scratching och back-cueing så är Concorde Music anpassad för musikälskarna i hemmet. Deras 2M-serie har blivit lite av en milstolpe för Ortofon under 2000-talet. Konceptet känns igen mellan både 2M och Concorde Music. Pickuperna är Moving Magnet och har samma färger som talar om vilken modell det är. Det som skiljer Concorde Music är att man har en högre utnivå samt att samtliga av modellerna har försilvrade spolar, alltså även de överkomligaste Red och Blue-upplagorna. Pickuphuset och dess uppbyggnad är i övrigt detsamma mellan modellerna, medans det är den monterade nålen som skiljer i slipningen och därmed förmågan hur den spårar och plockar upp musikinformationen från vinylskivan.

- Red har en elliptisk nålslipning med ett nålrör tillverkat i aluminium
- Blue har en naken elliptisk nålslipning med ett nålrör tillverkat i aluminium
- Bronze har en naken Fine Line nålslipning med ett nålrör tillverkat i aluminium
- Black har en naken Shibata nålslipning med ett nålrör tillverkat i aluminium
- Black LVB250 har en naken Shibata nålslipning med ett nålrör tillverkat i Boron  

Magnetstrukturen i Concorde Music-modellerna är Ortofon´s egen skapelse, som man döpt till "Split Pole". Tekniken ger ett stabilare magnetfält med minskade virvelströmmar i gapet mellan spolarna och den rörliga magneten. Ljudmässigt får man en mer "linjär" återgivning med en exemplarisk kanalseparation.

Uppgraderingsmöjligheter via ett nålbyte
Samtliga av Concorde Music-modellerna delar samma pickuphus och har innehållande teknik, där bl.a spolarna är av silverpläterad koppar. Man kan således uppgradera instegsmodellen Concorde Music Red hela vägen upp till Black. Själva nålbytet är oerhört enkelt och kräver endast ett par sekunder av din tid. Det gör att du med tiden kan växa med ditt vinylljud. Även om du startar med en Red så kan du hotta upp återgivningen framöver. Risken med bra vinylljud är att man får blodad tand och bara vill ha mer! 

En blivande klassiker?
Kommer Concorde Music att bli en blivande klassiker? Just klassiker har man samlat på sig ett antal av i sin imponerande historia och sannolikheten är stor att man får en till!


Specifikationer

Typ: Pickuper

Du har nyligen tittat på

Ortofon Concorde Music Blue, MM-pickup för vinylspelare
Med Concorde Music presenterar da...
3490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.