Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver Onkyo | Förstärkare | Ljudfokus.se
Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver i gruppen Kampanj / Höstkampanj / Förstärkare hos Ljudfokus.se (350TXRZ3100S)

Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver

29990 kr / 26990 kr
Du sparar 3000 kr
Artnr: 350TXRZ3100S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver
Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver
Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver
Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver
Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver
Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver
Onkyo TX-RZ3100 bioförstärkare, silver

Produktinformation

Onkyo TX-RZ3100 är flaggskeppet av firmans integrerade bioförstärkare, vilket är din biljett till att kunna bygga ett förstklassigt och kraftfullt surroundljud i hemmet. Modellen väger in på dryga 20 kg och med hela elva inbyggda slutsteg kan du bygga ett 7.2.4 Dolby Atmos-system, som tar upplevelsen till nya höjder. Ljudkvaliteten gör ingen besviken och med ändlösa nätverksfunktioner kan du avnjuta musiken på flera olika sätt.

  • 1-kanalig, THX Select2 Plus-certifierad bioförstärkare i den ljudkrävande RZ-serien
  • Stöd för Dolby Atmos och DTS:X, samt HDMI med stöd för 4K och HDR
  • Inbyggt wifi med Spotify Connect, Airplay, DLNA, Tidal och Hi-Res Audio
  • Google Cast
  • DTS Play-Fi ger möjligheten att bygga trådlöst multiroom
  • AccuReflex mät-EQ kalibrering

TX-RZ3100 är den största receivern i Onkyos prestigefyllda RZ-serie, en serie som lägger stor fokus på att uppnå bästa möjliga ljudkvalitet, byggkvalitet och komponenter. Detta resulterar i en serie som erbjuder ett kristallklart ljud med fantastisk timing. Onkyo har separerat receiverns interna 192 kHz/32 Bits DAC:ar för frontarna och surroundkanalerna, samt tryckt in diskreta 24 Bitars-DAC:ar för zon 2 och 3. Alla ettor och nollor kommer fram med bäst resultat i de olika kanalerna med perfekt digital-till-analog omvandling.

Dolby Atmos
Onkyo TX-RZ3100 är utrustad med de senaste ljudformaten inom höjd-och objektbaserat ljud för en flerdimensionell ljudupplevelse, nämligen Dolby Atmos och DTS: X. Du kan uppleva omslutande actionsekvenser där helikopterljudet sveper ovanför ditt huvud. Tekniken bygger på att komplettera hembiouppsättningen med takhögtalare, vilket breddar ljudbilden, och gör att ljudet transporteras från flera håll. Detta gör det att kännas som ljudet sveper "igenom" dig, samtidigt som du får uppleva en helt ny dimension av surroundljud.

Äkta hemmabiokänsla
Vill man slå på stort med en 7.2.4-konfiguration där du använder dig utav 7st surroundhögtalare, 2st subwoofers och 4st höjdhögtalare har TX-RZ3100, tack vare sina 11 kanaler, allt du behöver! Inga separata slutsteg behövs utan allting finns färdigt i en och samma låda. Så nu kan du verkligen uppleva en tvättäkta biokänsla hemma i ditt eget vardagsrum!

HDMI
Onkyo TX-RZ3100 har åtta HDMI-ingångar vilket gör att de flesta källorna hemma kan anslutas till en och samma enhet, oavsett om det är en Bluray-spelare, digitalbox eller spelkonsol. Förberedd för nästa generation tack vare senaste HDMI-standarden och HDCP 2.2 som gör det möjligt att koppla in 4K Ultra HD Bluray-spelare med HDR-stöd. Tack vare de dubbla HDMI-utgångarna behöver man inte oroa sig om man sitter med både TV och projektor hemma, alternativt om man vill köra en separat bildkälla i ett annat rum.

Ett bygge av högsta kvalitet
Inuti det stabila chassit sitter en drivstark arkitektur med digital slutsteg samt filterteknologi som bidrar till ett luftigt ljud som kan spela högt med mycket uteffekt. Kraftig transformator, separerade analoga och digitala delar, och en byggkvalitet på samtliga plan som övertygar om att detta är en receiver för de som ställer högre krav på ljudet.

Integrerat nätverk
Receivern ansluter enkelt till ditt hems trådlösa nätverk och kan på det sättet ta del av AirPlay, Internetradio och DLNA. Det möjliggör även app-styrning över nätverket. Förutom detta finns inbyggt Bluetooth, som du kan använda för att para ihop receivern med en kompatibel smartphone, surfplatta eller dator. Du kan då streama din musik snabbt, enkelt och trådlöst. Är du en av de som föredrar trådat finns naturligtvis även tillgång till det.

Onkyo har förstått innebörden av högupplöst musik och har stöd för Hi-Res Audio där, via Onkyos styr-app, kan lokalisera högupplösta musikfiler som ligger lagrade på nätverket och spelas upp i försteget. T.ex. tunga 5.6 MHz DSD-filer som ger ännu bättre klarhet och detaljrikedom.

Musikstreaming
I dagens teknik-samhälle är Spotify Connect är en självklar funktion, och det hade Onkyo i åtanke när de tillverkade TX-RZ3100. Här erbjuds även snabbare manövrering, bättre batteritid samt krispigare ljud. Nytt för i år är det integrerade stödet för Tidal som erbjuder högupplöst, okoncentrerad musik. Utöver detta är receivern även förberedd för Google Cast där man, med hjälp av kompatibla appar, kan "casta" innehåll från en mobil-enhet direkt till receivern.

AccuEQ och AccuReflex
Rumskalibrering görs via AccuEQ, Onkyos egna kalibrering, som analyserar och mäter ett rums akustiska förutsättningar. Fördelarna med detta är att kalibreringen bland annat tar bort stående vågor i rummet förutom delning, fördröjning, volym och avstånd som normalt kalibreras. Onkyo har uppgraderat kalibreringen via AccuReflex som nu också ser till att korrigera nivå och fas för tak/höjd-högtalare vid användning av Dolby Atmos och DTS: X och ser till att reducera fördröjningar i ljudet. Kalibreringsmikrofon med steg-för-steg guide medföljer.

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 11x200 Watt (6 Ohm, 1 kHz, 1 % THD, 1-kanals drift, IEC)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x FM/AM, 1 x phono MM, 2 x coaxiala, 3 x optiska, 6 x stereo RCA, 8 x HDMI
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 11.2 pre out, 2 x HDMI
Antal kanaler: 11-kanaler
Signal/brus förhållande: 108 dB (line), 90 dB (phono)
Distorsion: 0.04 % (1 kHz, 100 Watt)
Funktioner: Chromecast, Nätverksstreaming, Phono, Radio, Works with Sonos
Strömförbrukning: 0.15 Watt (standby), 340 Watt (drift)
Mått: 435 x 201 x 453 mm (B x H x D)
Vikt: 19.7 kg

Rekommenderade tillbehör

Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel fr...
28 kr (33 kr)

Du har nyligen tittat på

Onkyo NCP-302 Wifi-högtalare, svart
Detta är en aktiv högta...
2490 kr (3490 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel från svenska Supras Classi...
28 kr (ord. 33 kr)
Oehlbach Silverline 40, 4 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lösmeter - med 4 mm² ...
147 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.