Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart Onkyo | Förstärkare | Ljudfokus.se
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart i gruppen Kampanj / Helgkampanj / Förstärkare hos Ljudfokus.se (350TXRZ1100B)

Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart

19990 kr / 14990 kr
Du sparar 5000 kr
Artnr: 350TXRZ1100B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart
Onkyo TX-RZ1100 bioförstärkare, svart

Produktinformation

Onkyo TX-RZ1100 är en strömstark och THX-certifierad bioförstärkare i den påkostade RZ-serien. Konstruktionen är byggd kring förstklassiga komponenter och en rejäl nätdel, som kan ta hand om även besvärligare högtalare. Med nio inbyggda slutsteg kan man bygga ett fullskaligt Dolby Atmos-ljud i hemmet och på bildsidan finner vi den senaste tekniken för 4K Ultra HD, Dolby Vision och HDR.

  • 9-kanalig, THX Select2-certifierad bioförstärkare i den ljudkrävande RZ-serien
  • Stöd för Dolby Atmos och DTS:X, samt HDMI med stöd för 4K och HDR
  • Inbyggt wifi med Spotify Connect, Airplay, DLNA, Tidal och Hi-Res Audio
  • Google Cast
  • DTS Play-Fi ger möjligheten att bygga trådlöst multiroom
  • AccuReflex mät-EQ kalibrering

I tillverkningen av TX-RZ1100 har det lagts mycket tid på att optimera ljudkvalitén, men även på byggkvalitén. Därför har man endast använt sig av bästa tänkbara komponenter och resultatet har blivit ett klockrent ljud med enastående timing. 

Högkvalitativ uppbyggnad
Inuti det stabila chassit sitter en drivstark arkitektur med digitalt slutsteg samt filterteknologi som bidrar till ett luftigt ljud som kan spela högt med mycket uteffekt. Kraftig transformator, separerade analoga och digitala delar, och en byggkvalitet på samtliga plan som övertygar om att detta är en receiver för de som ställer högre krav på ljudet.

Dolby Atmos
Precis som de flesta moderna receivrarna kommer även denna modell utrustad med de senaste ljudformaten inom höjd-och objektbaserat ljud för en flerdimensionell ljudupplevelse, nämligen Dolby Atmos och DTS: X. Du kan uppleva omslutande actionsekvenser där helikopterljudet sveper ovanför ditt huvud. Tekniken bygger på att komplettera hembiouppsättningen med takhögtalare, vilket breddar ljudbilden, och gör att ljudet transporteras från flera håll. Detta gör det att kännas som ljudet sveper "igenom" dig, samtidigt som du får uppleva en helt ny dimension av surroundljud.

HDMI för alla
Onkyo TX-RZ1100 har åtta HDMI-ingångar vilket gör att de flesta källorna hemma kan anslutas till en och samma enhet, oavsett om det är en Bluray-spelare, digitalbox eller spelkonsol. Förberedd för nästa generation tack vare senaste HDMI-standarden och HDCP 2.2 som gör det möjligt att koppla in 4K Ultra HD Bluray-spelare med HDR-stöd. Tack vare de dubbla HDMI-utgångarna behöver man inte oroa sig om man sitter med både TV och projektor hemma, alternativt om man vill köra en separat bildkälla i ett annat rum.

Integrerat nätverk
Receivern ansluter enkelt till ditt hems trådlösa nätverk och kan på det sättet ta del av AirPlay, Internetradio och DLNA. Det möjliggör även app-styrning över nätverket. Förutom detta finns inbyggt Bluetooth, som du kan använda för att para ihop receivern med en kompatibel smartphone, surfplatta eller dator. Du kan då streama din musik snabbt, enkelt och trådlöst. Är du en av de som föredrar trådat finns naturligtvis även tillgång till det.

Via Onkyos styr-app, kan lokalisera högupplösta musikfiler som ligger lagrade på nätverket och spelas upp i försteget. T.ex. tunga 5.6 MHz DSD-filer som ger ännu bättre klarhet och detaljrikedom.

Musikstreaming
I dagens teknik-samhälle är Spotify Connect är en självklar funktion, och det hade Onkyo i åtanke när de tillverkade TX-RZ1100. Här erbjuds även snabbare manövrering, bättre batteritid samt krispigare ljud. Nytt för i år är det integrerade stödet för Tidal som erbjuder högupplöst, okoncentrerad musik. Utöver detta är receivern även förberedd för Google Cast där man, med hjälp av kompatibla appar, kan "casta" innehåll från en mobil-enhet direkt till receivern.

FireConnect
En annan intressant nyhet från Onkyo är FireConnect. Detta är Onkyos satsning vad gäller Multiroom-ljud. Du har tillgång till högupplöst streaming upp till 24-bit/192kHz för musik, och själva principen bygger på att man trådlöst ska kunna skicka allt ljud i receivern, från vinyl till streaming, vidare till kompatibla högtalare och liknande produkter oavsett vilket rum de befinner sig i. För att styra detta används en separat app eller trådlöst via nätverket.

AccuEQ och AccuReflex
Rumskalibrering görs via AccuEQ, Onkyos egna kalibrering, som analyserar och mäter ett rums akustiska förutsättningar. Fördelarna med detta är att kalibreringen bland annat tar bort stående vågor i rummet förutom delning, fördröjning, volym och avstånd som normalt kalibreras. Onkyo har uppgraderat kalibreringen via AccuReflex som nu också ser till att korrigera nivå och fas för tak/höjd-högtalare vid användning av Dolby Atmos och DTS: X och ser till att reducera fördröjningar i ljudet. Kalibreringsmikrofon med steg-för-steg guide medföljer.

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 9x200 Watt (6 Ohm, 1 kHz, 1 % THD, 1-kanals drift, IEC)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x FM/AM, 1 x phono MM, 2 x coaxial, 3 x optiska, 6 x stereo RCA, 8 x HDMI
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 11.2 pre out, 2 x HDMI, 2 x zone out
Antal kanaler: 9-kanaler
Signal/brus förhållande: 108 dB (line), 90 dB (phono)
Distorsion: 0.04 % (1 kHz, 100 Watt)
Funktioner: Chromecast, Nätverksstreaming, Phono, Radio, Works with Sonos
Strömförbrukning: 0.15 Watt (standby), 320 Watt (drift)
Mått: 435 x 201 x 453 mm (B x H x D)
Vikt: 19.7 kg

Rekommenderade tillbehör

Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel fr...
28 kr (33 kr)

Du har nyligen tittat på

Onkyo NCP-302 Wifi-högtalare, svart
Detta är en aktiv högta...
2490 kr (3490 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel från svenska Supras Classi...
28 kr (ord. 33 kr)
Oehlbach Silverline 40, 4 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lösmeter - med 4 mm² ...
147 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.