Oehlbach XXL Powercord, nätkabel Oehlbach | Kablar & kontakter | Ljudfokus.se
Oehlbach XXL Powercord, nätkabel i gruppen Kablar & kontakter / Nätkablar hos Ljudfokus.se (320XXLPOWER)

Oehlbach XXL Powercord, nätkabel

Längd: 
Antal: 
Artnr: 320XXLPOWER
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Oehlbach XXL Powercord, nätkabel
Oehlbach XXL Powercord, nätkabel

Produktinformation

Oehlbach XXL Powercord är en jordad nätkabel som ingår i den tyska kabelexpertens prestigeserie XXL. Konstruktionen är generlös med OCC-kopparledare på 4 mm² och dubbla avskärmande lager av flätad OFC-koppar & aluminiumfolie. Dess kvalitet kommer till sin rätt i de finaste anläggningarna, med högt ställda krav.

  • Generöst dimensionera nätkabel
  • Uppbyggd med den finaste OCC-koppartypen, med ledare på 4 mm²
  • Ledarmaterialets renhet ger maximal konduktans - en näst intill förlustfri signalöverföring
  • Dubbla lager avskärmning av flätad OFC-koppar & aluminiumfolie
  • 24-Karats guldpläterade kontakter
  • Flexibel att arbeta med trots hela 14 mm i diameter
  • Diameter, kontakter: 30 mm (C15), 40 mm (CEE7/7)
  • 5 star quality

Samtliga av Oehlbach´s kablar i XXL-serien är uppbyggda med den specialbehandlade och enkristalliga OCC-kopparn - som är renare och leder bättre än silverpläterad OFC-koppar. Nackdelen är att den här typen är koppar är dyrare att tillverka. XXL Powercord har tre ledare på 4 mm² vardera.
Man nyttjar dubbla lager med avskärmning (flätad OFC-koppar & aluminiumfolie). Trots en diameter på 14 mm, så är kabeln väldigt flexibel och böjvänlig, och därmed lätt att arbeta med.

OCC - en djupgående analys & beskrivning av olika koppartyper
En kabel är en passiv komponent, då det inte finns någon möjlighet att addera energi. Man kan bara förlora energi. Så det bästa som går att göra är att få så lite negativ inverkan på signalen som möjligt. Här finns det olika skolor med skärmning, geometri, magnetism m.m. En viktig faktor när man ska konstruera en välljudande kopparkabel (signal, högtalar, nätkabel m.fl.) är renheten i materialet.
En typisk koppar med hög renhet har ungefär 1500 kristaller per fot, vilket innebär att signalen måste passera alla dessa kristaller då den transporteras i en kabel. Nu är det lätt att förstå att detta måste medföra någon form av förlust och/eller förvrängningar av signalen.
Nästa steg i koppargraden kallas OFC (Oxygen-Free-Copper) eller ibland OFHC (Oxygen-Free High-Conductivity). Detta är ett ganska missvisande uttryck eftersom denna koppar inte är helt syrefri. Kopparn är gjuten och dras i en process där syrehalten är begränsad, vilket minskar bildningen av kopparoxider, som leder till ett större antal kristaller. Slutresultatet är att OFC-kopparn har ca 400 kristaller per fot, i motsats till 1500. Detta är en avsevärd förbättring för att leda en signal. Men all OFC-koppar är inte densamma och detta är ett ofta missbrukat argument.
Nästa steg kallas LC-OFC (Linear Crystal), mono-crystal eller Long-Grain. Denna koppar har genomgått en process som leder till endast ca 70 kristaller per fot.
Men den bästa nivån av kopparrenhet för audio och video borde vara den som är helt fri från kristaller. Professor Atsumi Ohno började i mitten av 1960-talet studera stelning av metaller och gav 1984 ut sin milstolpe: boken ”Solidification; the separation theory and its practical applications”. I denna bok beskriver Ohno sina olika teorier och begrepp om behandling och stelning av smält metall, och den resulterande kristallstrukturen. Han fortsätter med att beskriva sin unika process för gjutning av metaller med praktiskt taget ingen kristallstruktur; OCC-processen. Detta koncept utformades först 1978 och använder uppvärmda gjutformar i en stränggjutningsanläggning. Så småningom kom det internationella patentet för OCC (Ohno Continuous Casting).
Den koppar som produceras genom denna metod är små stavar av OCC-koppar, som trådar kan dras från och som kan ha kristaller som är över 700 fot i längd.
En kabel konstruerad med OCC-koppar är mer intressant än en kabel som använder silverpläterad OFC-koppar som exempel, och t.o.m. intressantare än en ren silverkabel, beroende på renheten i silvret. Sen finns det ju OCC-behandlat silver också.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Rekommenderade tillbehör

Rotel RB1590 slutsteg med XLR, svart
Rotel´s top-of-the-line slut...
27990 kr
Vincent SV-700 förstärkare med rör, silver
Grymt välbyggd först...
31990 kr

Du har nyligen tittat på

Oehlbach NF-14 Master X, signalkabel med XLR
En rejält dimensionerad sign...
fr. 1597 kr
Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter
En förstklassig signalkabel ...
549 kr (598 kr)

Produkter relaterad till din historik

Rotel RB1590 slutsteg med XLR, svart
Rotel´s top-of-the-line slutsteg för stereobruk,...
27990 kr
Vincent SV-700 förstärkare med rör, silver
Grymt välbyggd förstärkare med rörbase...
31990 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.