Köp Oehlbach XXL Black Connection Digital Coaxial S/PDIF RCA ljudkabel, 0.5 meter på Ljudfokus.se!
Spara
Oehlbach XXL Black Connection Digital Coaxial S/PDIF RCA ljudkabel, 0.5 meter i gruppen Kablar / Digitala ljudkablar hos Ljudfokus.se (32013825)

Oehlbach XXL Black Connection Digital Coaxial S/PDIF RCA ljudkabel, 0.5 meter

Erbjudandet gäller t.o.m:
2497 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 32013825
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Oehlbach XXL Black Connection Digital Coaxial S/PDIF RCA ljudkabel, 0.5 meter
Oehlbach XXL Black Connection Digital Coaxial S/PDIF RCA ljudkabel, 0.5 meter
Oehlbach XXL Black Connection Digital Coaxial S/PDIF RCA ljudkabel, 0.5 meter

Produktinformation

Oehlbach XXL Black Connection Digital är den tyska kabelexpertens flaggskepp av coaxialkablar för digital audio. Den håller en kritisk 75 Ohms impedans för en exakt signalöverföring utan förluster. Designen känns tysk, med konstläder överdraget på kabelns ytterhölje och det är faktiskt äkta läder på kontakterna! Kabeln är konstruerad med en mycket avancerad och speciell process kallad "Silver Gap HPOCC", där den enkristalliga OCC-kopparn behandlats med silver. I ett High End-system kommer den här kabeln att förbluffa med sin totalt oförvrängda signal!

 • 5-star quality
 • Oehlbach´s state-of-the-art-digitalkabel
 • 75 Ohms stabil impedans
 • HPOCC-ledare - enkristallig struktur - det renaste materialet som kan användas
 • Ledarmaterialets renhet ger maximal konduktans - en näst intill förlustfri signalöverföring
 • En mycket avancerad tillverkningsprocess, kallad "Silver Gap HPOCC", där de minsta ojämnheterna i den enkristalliga kopparstrukturen fylls ut med en silver-legering
 • Läderklätt ytterhölje och läder-detaljer i kontakterna
 • XXL Silicon Evolution RCA - Oehlbach´s finaste 24 Karats guldpläterade RCA-kontakter, med silikonfylld 4-delad centerpinne och multipla tvärsnitt ger en i stort sett förlustfri signalöverföring
 • Teflon-isolering - ett material med minimal egen distorsionsprofil - och som normalt brukas på flerfalt dyrare konkurrerande konstruktioner
 • Isoleringsmaterial med en strukturiserad yta ger minimal inverkan på signalen
 • Tillverkad i Tyskland
 • Längd: 0.5 meter

OCC - en djupgående analys & beskrivning av olika koppartyper
En kabel är en passiv komponent, då det inte finns någon möjlighet att addera energi. Man kan bara förlora energi. Så det bästa som går att göra är att få så lite negativ inverkan på signalen som möjligt. Här finns det olika skolor med skärmning, geometri, magnetism m.m. En viktig faktor när man ska konstruera en välljudande kopparkabel (signal, högtalar, nätkabel m.fl.) är renheten i materialet.
En typisk koppar med hög renhet har ungefär 1500 kristaller per fot, vilket innebär att signalen måste passera alla dessa kristaller då den transporteras i en kabel. Nu är det lätt att förstå att detta måste medföra någon form av förlust och/eller förvrängningar av signalen.
Nästa steg i koppargraden kallas OFC (Oxygen-Free-Copper) eller ibland OFHC (Oxygen-Free High-Conductivity). Detta är ett ganska missvisande uttryck eftersom denna koppar inte är helt syrefri. Kopparn är gjuten och dras i en process där syrehalten är begränsad, vilket minskar bildningen av kopparoxider, som leder till ett större antal kristaller. Slutresultatet är att OFC-kopparn har ca 400 kristaller per fot, i motsats till 1500. Detta är en avsevärd förbättring för att leda en signal. Men all OFC-koppar är inte densamma och detta är ett ofta missbrukat argument.
Nästa steg kallas LC-OFC (Linear Crystal), mono-crystal eller Long-Grain. Denna koppar har genomgått en process som leder till endast ca 70 kristaller per fot.
Men den bästa nivån av kopparrenhet för audio och video borde vara den som är helt fri från kristaller. Professor Atsumi Ohno började i mitten av 1960-talet studera stelning av metaller och gav 1984 ut sin milstolpe: boken ”Solidification; the separation theory and its practical applications”. I denna bok beskriver Ohno sina olika teorier och begrepp om behandling och stelning av smält metall, och den resulterande kristallstrukturen. Han fortsätter med att beskriva sin unika process för gjutning av metaller med praktiskt taget ingen kristallstruktur; OCC-processen. Detta koncept utformades först 1978 och använder uppvärmda gjutformar i en stränggjutningsanläggning. Så småningom kom det internationella patentet för OCC (Ohno Continuous Casting).
Den koppar som produceras genom denna metod är små stavar av OCC-koppar, som trådar kan dras från och som kan ha kristaller som är över 700 fot i längd.
En kabel konstruerad med OCC-koppar är mer intressant än en kabel som använder silverpläterad OFC-koppar som exempel, och t.o.m. intressantare än en ren silverkabel, beroende på renheten i silvret. Sen finns det ju OCC-behandlat silver också.

Specifikationer

Typ: Coaxial

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.