Köp Oehlbach USB Primus B, USB-kabel med OCC-kopparledare på Ljudfokus.se!
Spara
Oehlbach USB Primus B, USB-kabel med OCC-kopparledare i gruppen Kablar / Digitala ljudkablar hos Ljudfokus.se (USBPRIMUSB)

Oehlbach USB Primus B, USB-kabel med OCC-kopparledare

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: USBPRIMUSB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Oehlbach USB Primus B, USB-kabel med OCC-kopparledare
Oehlbach USB Primus B, USB-kabel med OCC-kopparledare
Oehlbach USB Primus B, USB-kabel med OCC-kopparledare

Produktinformation

Oehlbach USB Primus B är ytterst välgjord och högpresterande USB-kabel från den tyska kabelkonstnären. Likt sina andra toppmodeller så är kabeln uppbyggd med HPOCC-ledare, vilket är en kostsammare koppar vars ledarstruktur är en-kristallig. Detta ger en oerhört precis signalöverföring utan någon förlust av viktig data. I ett ytterligare steg till en perfekt överföring så har man trippla skärmande lager, som gör kabeln extremt immun mot störningar. De solida metallkontakterna med 24 Karats guldplätering har även de en positiv inverkan på prestandan. Oehlbach tror på sin kabel. De ger faktiskt 30 års garanti!

  • Påkostad USB-B kabel för audiofilen som är uppbyggd med HPOCC-kopparledare
  • Trippelavskärmad med dubbla lager av aluminiumfolie samt kopparfläta
  • Kontakterad med 24 Karats kontakter tillverkade i solid metall
  • PVC-fritt ytterhölje överdraget med en tygstrumpa ger kabeln ett dyrare utseende
  • Dataöverföringskapacitet på 480 Mbit/s
  • Kabeldiameter: 6 mm
  • 5 star quality
  • 30 års garanti!

Den här USB-kabel ingår i Oehlbach´s state-of-the-art sortiment, där man tagit till de finaste materialvalen och därmed ger kablarna den högsta prestanda-rankingen: 5 Star Quality.
Primus USB är uppbyggd med HPOCC-koppar, vilket är en
en-kristallig kopparstruktut och det renaste materialet som kan användas om man skall tillverka en kopparkabel. Det är alltså renare och har högre konduktivitet än försilvrad OFC-koppar. Dess renhet borgar för en näst intill förlustfri signalöverföring.

Kabeln är väldigt flexibel och böjvänlig, och därmed lätt att arbeta med. Oehlbach anger att böjningsradien är på 45 mm.

I våra moderna hem så finns det väldigt mycket störfält. När du skall dra din USB-kabel från datorn till bakom stereoanläggningen, så har du andra kablar som agerar som antenner och likaså transformatorer som avger störningar. I ett steg för att skydda den delikata signalöverföringen har man trippla lager med skärm.

Allt som allt så är Oehlbach Primus USB är riktigt påkostad kabel som vänder sig till dig som ställer höga krav på musikpresentationen!

OCC - en djupgående analys & beskrivning av olika koppartyper
En kabel är en passiv komponent, då det inte finns någon möjlighet att addera energi. Man kan bara förlora energi. Så det bästa som går att göra är att få så lite negativ inverkan på signalen som möjligt. Här finns det olika skolor med skärmning, geometri, magnetism m.m. En viktig faktor när man ska konstruera en välljudande kopparkabel (signal, högtalar, nätkabel m.fl.) är renheten i materialet.
En typisk koppar med hög renhet har ungefär 1500 kristaller per fot, vilket innebär att signalen måste passera alla dessa kristaller då den transporteras i en kabel. Nu är det lätt att förstå att detta måste medföra någon form av förlust och/eller förvrängningar av signalen.
Nästa steg i koppargraden kallas OFC (Oxygen-Free-Copper) eller ibland OFHC (Oxygen-Free High-Conductivity). Detta är ett ganska missvisande uttryck eftersom denna koppar inte är helt syrefri. Kopparn är gjuten och dras i en process där syrehalten är begränsad, vilket minskar bildningen av kopparoxider, som leder till ett större antal kristaller. Slutresultatet är att OFC-kopparn har ca 400 kristaller per fot, i motsats till 1500. Detta är en avsevärd förbättring för att leda en signal. Men all OFC-koppar är inte densamma och detta är ett ofta missbrukat argument.
Nästa steg kallas LC-OFC (Linear Crystal), mono-crystal eller Long-Grain. Denna koppar har genomgått en process som leder till endast ca 70 kristaller per fot.
Men den bästa nivån av kopparrenhet för audio och video borde vara den som är helt fri från kristaller. Professor Atsumi Ohno började i mitten av 1960-talet studera stelning av metaller och gav 1984 ut sin milstolpe: boken ”Solidification; the separation theory and its practical applications”. I denna bok beskriver Ohno sina olika teorier och begrepp om behandling och stelning av smält metall, och den resulterande kristallstrukturen. Han fortsätter med att beskriva sin unika process för gjutning av metaller med praktiskt taget ingen kristallstruktur; OCC-processen. Detta koncept utformades först 1978 och använder uppvärmda gjutformar i en stränggjutningsanläggning. Så småningom kom det internationella patentet för OCC (Ohno Continuous Casting).
Den koppar som produceras genom denna metod är små stavar av OCC-koppar, som trådar kan dras från och som kan ha kristaller som är över 700 fot i längd.
En kabel konstruerad med OCC-koppar är mer intressant än en kabel som använder silverpläterad OFC-koppar som exempel, och t.o.m. intressantare än en ren silverkabel, beroende på renheten i silvret. Sen finns det ju OCC-behandlat silver också.

Specifikationer

Typ: USB

Rekommenderade tillbehör

Musical Fidelity MX-DAC, D/A-omvandlare med XLR ut, svart
Detta är en välljudande...
9990 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Oehlbach USB Primus B, USB-kabel med OCC-kopparledare
Detta är en ytterst väl...
fr. 527 kr

Produkter relaterad till din historik

Musical Fidelity MX-DAC, D/A-omvandlare med XLR ut, svart
Detta är en välljudande och högpresternade ...
9990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Musical Fidelity MX-DAC, D/A-omvandlare med XLR ut, svart
Detta är en välljudande...
9990 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.